Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"

Правителството пусна в интернет свършеното през годината
5 авг 2010 18:01,
988
Безспорно сме успешни!, отчете кабинетът "Борисов"
Снимка: БГНЕС

"Една година по пътя на европейското развитие на страната".

Така е озаглавен отчетът на правителството, качен на интернет страницата на Министерския съвет.

Там се отбелязва, че след извършения анализ на състоянието на държавата и резултатите от управлението на страната са станали видни реалните причини за натрупаните проблеми:

"Корупционните практики, злоупотреби и примери за неефективно управление на средства надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше в началото", се посочва в документа.

Още по темата
Кабинетът отбелязва, че през отчитания период въпреки съпротивата, реформите в държавната администрация, здравеопазването, образованието, отбраната, дипломатическата служба, съдебната система и управлението на публичните финанси са стартирали.

Правителството посочва възстановеното доверие на ЕС към страната по отношение на усвояването на еврофондовете и запазването на икономическа и финансова стабилност на държавата в условията на криза.

"Най-важното, което успяхме да променим, бе стилът на политическо поведение и отговорността на управляващите. Безспорните водещи принципи в действията на правителството са прозрачността и диалогичността", пише в документа.

Като пример за това се посочва възможността за достъп до правителствените решения и стенограми на заседанията на кабинета, както и възстановяването на диалога с икономическите и социалните партньори.

"Големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. Това прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", хвалят се от Дондуков 1.

В документа се отбелязва и отговорността на кабинета пред обществото да не се позволи прехвърлянето на тежестта на кризата върху хората и бизнеса, а да се намалят бюджетните разходи и да се оптимизира администрацията.

"Безспорно големият успех на правителството, въпреки икономическата криза, е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции".

В отчета се отбелязва, че са направени и необходимите законодателни промени и се изпълнява стратегията за реформа на съдебната система.

"Безспорни са успехите на правителството в борбата с организираната престъпност и злоупотребите със средства от фондовете на Европейския съюз", твърдят от правителството.

Кабинетът "Борисов" описва и намеренията си: продължаване на започнатите реформи, ускоряване на икономическия растеж и преодоляване последиците от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
827
15
 
11
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Браво на ГЕРБ!
826
4
 
8
 
! Отговори
Nikolay преди 13 години
Рад засега прави най-точните коментари , стига сте писали небивалици ! Може би 898 има впредвид че в момента има стагнация а не стагфлация , което си е чист факт . И подържам тезата си че правителството не взима адекватните мерки за излизане от рецесията и възход на икономиката ни .
825
2
 
7
 
! Отговори
РАД преди 13 години
До анонимния разбирач No 898Аз специално съм чувал за стагфлация,но в момента такава в България просто няма!Най-малкото,защото единият от двата основни фактора за това икономическо явление липсва,а именно инфлацията.Така че нека не се правим на оригинални,ами малко да се запознаем с фактите и да ги анализираме,преди да парадираме анонимно из форумите ОК?А, да- пише се "цените растАт" с "А", а не "растЪт" с "Ъ" :)
824
7
 
9
 
! Отговори
RAD преди 13 години
Липсата на политическа култура при комуникацията у премиера е факт.Факт е и че има много гафове,най-вече разнопосочните изказвания и неясните сигнали от правителството по редица въпроси.Не споря.Самият аз не харесвам много от управленските ходове и най-вече бавенето на реформите в МВР,администрацията и здравеопазването.Твърдя обаче,че в момента за съжаление няма алтернатива.Твърдя,че има положителни неща (във финансовия сектор,регионалното развитие и еврофондовете) и че предните трябва да мълчат
823
5
 
5
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Всичко което се говори са празни приказки! Това успехи, напредък са приказки за наивници и за собствена консумация! Истината е една ние трябва да бъдем задният двор на Европа защото ние- най-верни съюзници на СССР, а преди това верни съюзници на нациска Германия това се полага на най-верните съюзници на загубилият войната, така че не се притеснявайте така ще бъде до края на света. Ние никога няма да можем да въстановим и част от нашето величие защото вече и не можем нямаме никакви сили!!!!!!
822
1
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Дунав мост 2 почна преди 4-5 години, малката.
821
7
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Сит търбух за наука глух. Епиграмата е на Радой Ралин. Беля става като се цитира Радой. Как се става самохвалко? Болеста на ББ е известна с научното название - криптомнезия. Измисляш си нещо и сам си вярваш.
820
5
 
17
 
! Отговори
коко преди 13 години
Операция "Успешните" приключи.
819
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драги ми смехурко! Да си чувал за СТАГФЛАЦИЯ случайно??? Потреблението продължава да се свива, заплатите да намаляват цените да си растът. Прости ГЕРБери ей!!!
818
5
 
10
 
! Отговори
Боко Боро преди 13 години
Алхимикът знаеше легендата за Нарцис - хубав младеж, който всеки ден ходел да съзерцава собствената си красота в едно езеро. Бил толкова запленен от самия себе си, че веднъж паднал в езерото и се удавил. Край мястото, където паднал, поникнало цвете, което нарекли нарцис.Но не по тоя начин завършва историята на Оскар Уайлд.Там се казва, че когато Нарцис умрял, дошли ореадите, горски божества, и видели, че сладководното езеро се е превърнало в стомна, пълна със солени сълзи.- Защо плачеш? - попитали ореадите.- Плача за Нарцис - отвърнало езерото.- О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис - продължили те. - В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а единствено ти имаше възможността да съзерцаваш отблизо красотата му.- Нима Нарцис беше красив? - попитало езерото.- Та кой друг би могъл да знае това по-добре от теб? - отговорили изненадани ореадите. - Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:- Плача за Нарцис, но не бях забелязало, че Нарцис е красив. Плача за Нарцис, защото всеки път, когато той лягаше на брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята собствена красота.- Каква хубава история! - рече Алхимикът.
817
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако малко разбираше от икономика , щеше да знаеш . че инфлацията стимулира потреблението и тя е най-лесният и бърз начин една страна да излезе от кризата , ще се радвам ако в момента инфлацията беше двуцифрена .....
816
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я каже какво хвана Станишев? По негово време инфлацията стана двуцифрена. А растежа се дължеше на лесни пари от бълаци, дето теглиха кредити. Спряха на Станишев всички еврофондове, а той раздаваше бонуси на държавните служители, че работели по европрограми. Жалък ***.
815
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не говорим за другия *** Дянков , който прогнозирал 3,8 % ръст догодина , Та ние направо китай ще гоним !!!! Истината е че положението е трагично и всичко се прекрива и се отвлича вниманието с някакви медиини простотии , Незнам за тебе рад , ако работиш някаде на заплатка няма и да разбереш колко плачебно е в момента положението в частния сектор .... пожелавам ти и да не разбираш ....
814
4
 
10
 
! Отговори
1913 преди 13 години
Единственото което са спряли е равитието на държавата.Отложиха и не проведоха нито една жизнено важна реформа-но реформи се правят от демократи а не от комунисти или бивши такива.
813
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рад , аз не хвала предишните управници , браво и на герб за разкритията и задържаните в криминалния сектор (макар че не всички са осъдени ), но всичко друго им куца страшно много . Постоянни гафове и въртене на *** , никакво тактичност и позиция на примиера ,знае само да се появи по новините да каже ТОЙ колко пари бил дал за тва или за онова , все едно ги е изкарал от джоба си , ,как ТОЙ бил хванал еди кой си ама съдиите го пуснали...
812
4
 
8
 
! Отговори
1913 преди 13 години
Прав си !Дясното е единствената алтернатива за България,но за съжаление то липсва.В Герб нещата са каламбури от несръчност и липса на компетентност гарнирани с помпозност и нарцисизъм.
811
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа спря субсидии в размер на 500 000 000 евро с мотив,че парите на европейските данъкоплатци се крадат,а Тройката пусна в употреба масирана атака по всички видове медии,ние сме независими,съда ни е независим,а той казва доказателства няма.Няма,няма,ама само за нашите съдии,за тия в Германия имаше и те осъдиха ортаците и спонсора на президента-Иванов.Та сега от кумова срама и под напора на Европа Иванов получи някаква пресъда.
810
2
 
8
 
! Отговори
пате преди 13 години
Мен пък най-много от всичо ме дразни това оправдаване, еди както си не е наред- Станишев е виновен, на премиера му излязла пъпка на ***- Станишев е виновен- то станало през неговия мандат. Ама гледайте си в паничката, вече една година управлявате и не виждам страната да е цъфната и вързала. Само сме на приказки и оправдания ми се струва.
809
8
 
6
 
! Отговори
РАД преди 13 години
По-комичен от този на Тройната коалиция няма друже :)Вярно е,че сегашните са зле,ама по-зле от Станишев и компания няма. няма смисъл да се изреждат всички причини за това.Само един факт е достатъчен: Представи си колко бяха нагли,та когато целия свят се тресеше от криза,да излиза Станишев и да обяснява как такава няма!>месец по-късно-"щяла да ни заобиколи",а още месец по-късно "е,има криза,ама ние сме добре".И тия хора сега имат наглостта да си отварят устата...Жалко само,че дясното е слабо..
808
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Три пъти вдига пенсиите Станишев и спря до 138 лв,мин заплата 240 лв,три последоватени години средната работна заплата според статистическия институт беше 580лв-ето това са успехите на тройната ламя,която обрули и окради България и я превърна в Турски кинеф.