Външният министър: Дано скандалът с пистата за Ф1 не ни попречи

Николай Младенов се надява ситуацията скоро да бъде изяснена
4 сеп 2010 12:04,
33
Външният министър: Дано скандалът с пистата за Ф1 не ни попречи
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов изрази надежда, че скандалът около изграждането на пистата за Формула 1 у нас няма да повлияе негативно на отношенията ни с арабските страни.

"България в момента развива активна политика в Близкия Изток и се надявам тази ситуация около пистата за Формула 1 да не се отрази на взаимоотношенията ни с останалите арабски държави", каза Младенов, цитиран от агенция Фокус.

Още по темата

Той изтъкна, че най-големият ръст в износа на България за последните 6 месеца е към арабския свят и подчерта, че се надява ситуацията скоро да бъде изяснена.

Днес се очаква в страната да пристигне представител на консорциума EABG, за да изясни позицията на компанията относно изграждането на писта за Формула 1 в Доброславци.

Министър Николай Младенов коментира още, че предстоят промени в дипломатическите служби заради ограниченията в бюджета. Той обаче отказа да коментира кои наши мисии зад граница ще бъдат закрити и в кои посолства ще има кадрови промени.

"Към момента ще се започне с оптимизиране на състава на задграничните ни мисии и ще останат квалифицирани кадри, които да вършат работа на българските граждани", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Николай Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
F1-6eih преди 13 години
tuk 6te postroq "the new middle east" 4rez hubava pista za F1!!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако арабите са м****ли то и евреите са такива ,те просто са от един и същ корен.Проблема е в това че тук са титулувани като шейхове,то ще им донесе неприятности в страната защото шейхове са членове на управляващата фамилия.Това е все едно ти да кажеш че си лорд и си от фамилията на английската кралица.
29
0
 
1
 
! Отговори
те това стана преди 13 години
Румен Петков е виновен!! Ама БатБойко каза: "Аз лично поканих шейха на Абу Даби! Аз лично говорих с него за инфраструктурни проекти!" Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и шейхът на Абу Даби Мохамед Абдул Жалил ал Блюки подписаха в София споразумение за икономическо сътрудничество.Първият проект по двустранното сътрудничество, чийто детайли ще бъдат разгледани в най-близко време, е възможността за изграждане на писта за "Формула 1" край София, съобщиха от МИЕТ.
28
2
 
2
 
! Отговори
Кво стана? преди 13 години
Кво стана бе, червените глашатаи вчера се раздраха от реване, че ББ бил виновен за гафа с пистата, е тогава ви казах да се събудите преди да почнете да пишете глупостите си, но не, трябва да плюете ББ. И точно това се потвърди, че ББ се е предоверил на Вашия любим ШАДРАВАНЧО. Муньовците нямат спирка и после реват, че са ги обидили, че са лош материал. Ха-ха-ха.
27
5
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Тези араби никога не са строили каквото и да е. Бизнеса им е свързан с ИТ технологии, кетъринг(разнасяне на подноси по партита) и други такива "леки" бизнеси, в които има много пари. Арабите просто не са хубави хора, също като евреите, но за разлика от арабите евреите са много коректни в бизнеса си докато не започнат да ги спъват с всякакви методи. Арабите са си ***. Трайчо дали е лобист или некадърник е все едно. За мен е некадърник.
26
1
 
4
 
! Отговори
Bob преди 13 години
Тоя па е един министър... Става само за е.ане май... А може и за тва да не става...
25
0
 
6
 
! Отговори
Антиокоппилот преди 13 години
Ако правят писта за формулата искам да почвам подписка асфалта да не е от България, че горките пилоти няма да имат здрава пломба в устите си и колите ще им потропват като нашите, a ограничението на пистата ще е 40км. :D :D
24
4
 
9
 
! Отговори
пикайчо преди 13 години
гусин пикаещия във фонтаните по стар комунистически тертип се наака.братя галеви са му обещали лавка зад боксовете
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо запецва като дете не защото не знае какво става, а защото се чуди какво да излъже така, че да не се размине с лъжите на Боко и Р.Петк.Да не искате в прав текст да ви изтърси: "Абе, заквасвахме една дебела, мазна далавера тука и рекохме като бонус да цръцнем и едни бомбастични съобщения за вдигане на рейтинга ама пресолихме манджата и сега трябва да замажеме някак бакиите за пред арабите и да изпуснем келепира" ?
22
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
това, че са араби не е критерийза лошо изпълнение!сега, че не искат да играят по свирката на петков и борисов не ги прави лоши..нито пък омаловажава кой са .. това е голям международен конгломерат с добри позиции и нямам предвид само в строителството на писти!Трайчов не, че не става така е .. той си е лобист по скоро. Арабите какво са виновни, че онези искат да ги прекарат!!!
21
7
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Абе дали ще се отрази или не, дали ще дойдат тия араби или е все тая. *** са и т'ва е. Но просто Трайчо Трайков е за уволнение. След този скандал заради пълна глупост Трайчо не можа да отговори на журналистите и запецваше като дете пред черната дъска, което няма знания и за двойка. Дори това да се е дължало на притеснение пак трябва да го уволнят. Нерешителни хора не ни трябват в политиката.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Румен Петков е уреждал Формулата, какъв да е резултата!!
19
4
 
13
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Хайде сега!Боко в пика на кризата кихна 100 милиона народна пара на Главболгарстрой за една зала и 20 милиона за Лувър, а ти за някаква си инфраструктура се кахъриш!Ще ви доят и стрижат както си поискат, ш**ан мат'рял такъв!Да сте мислили на изборите :)
18
1
 
4
 
! Отговори
za 18 преди 13 години
Ne bilo pIsta, a pAsta ............
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хайде сега - парите от бюджета за инфраструктури,а народа ще яде "дупета",защото пари за лаборатория-няма.
16
2
 
13
 
! Отговори
Glupako-metar преди 13 години
Abe FIA ( organizaciata koito rykovodi F1) dali e 4uvala za tazi pista, a ? Koito kazva DA '' - '' , NE ''+''
15
1
 
9
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Скандал с информация излезнала от пресслужбата на Правителството! *** моля ви, това е невъзможно:)
14
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
терена кремиковци отдавна е обещан.. диков отдавна е изготвил плана за застрояване и лансира проекта - е не е парково строителство а фото - волтажно хаха!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да го ЕА BG :) , как разсмърдяха хубавата далавера!И що цапани дирници лъснаха като месечини!
12
4
 
23
 
! Отговори
Няма, няма преди 13 години
Нищо не може да попречи на правителството. Дори и да се разбере, че Тиквата е кратунясала съвсем, то ще продължи все така да ни управлява, докато докажем на света че сме пълни ***.