Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България

В Родопите се подменя идентичността, твърди лидерът на Атака
6 сеп 2010 16:38,
454
Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров обяви днес в Кърджали, че градът е особено възлов, но в момента е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната, предаде БГНЕС.

Според него въпреки смените на правителствата, в този район нещата не вървят много добре, тъй като всичко е в ръцете на ДПС. Сидеров подчерта акцентите в новата политика на партията си в Родопите и по-конкретно в Кърджалийско и Смолянско, приоритет в която ще бъде разбиване на монопола на ДПС.

Той алармира, че по пътя към Кърджали на всички указателни табели забелязал допълнителни, написани на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи.

„Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса, от раздаването на службите и т.н. се държат от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места.

Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова в парламента ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, мотивира се Сидеров.

Освен че реанимира тезата си от 2005 г. за опасността, грозяща Кърджали от отцепване от българската територия, той повтори и твърдението си, че в етнически смесените райони живеят единствено българи, потомци на ислямизираните си предци от турското робство.

„ДНК изследванията сочат, че ние всички сме наследници на тракобългарите. Но в Родопите се подменя идентичността, българската държава абдикира от този район и тъй като в природата празно няма, тук се наместиха интересите на турската държава”, поясни Сидеров.

Според него ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация – така Волен Сидеров настоя за национализация.

„Аз подхождам държавнически, а не си правя пиар, както правят някои”, заяви политикът. Той обаче не можа да даде конкретен отговор на въпроса започнал ли е поканеният от него международен експертен екип да проверява управлението на Иван Костов.

Не стана ясно и дали спецовете от организацията при ООН и Световната банка са склонили на предложената от Сидеров схема за заплащане, т.е. когато намерят откраднатите от Костов пари, да си удържат комисионата.

„Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата. Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви още Сидеров. Всички факти за „престъпленията” той ще изложи в Черна книга.

Лидерът на „Атака” връчи партийните книжки на новоприетите членове, сред които и Димитър Топалов, вече бивш областен координатор на ДСБ.

„Вероятно, когато човек остарява, помъдрява”, така Топалов аргументира поредния си прескок в нова партия.

Волен Сидеров не допусна в залата на пресконференцията екипа на телевизия СКАТ. В отговор на въпрос той подчерта, че „некоректни и необективни медии нямат място на пресконференцията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ДПСВолен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
2
 
0
 
! Отговори
kickass преди 13 години
mnogo e udobno da se protestira,sedish si v kushti i si protestirash...mnogo udobno.,A dokato ti si sedish predputera i protestirash bulgaromohamedani i turci s mistrija v ruka djamija gradiat..U4ete turski BRATIA BULGARI,shtoto skoro i neta shte e na turski,ta shte moze da produlzite da protestirate...na turski,ama ot v kushti...To s lopata i kirka vseki moze,ama malcina sa tezi koito mogat da protestirat sputer...CIVILIZOVANO.SAVREMENNO!!!!P.S.Izvinenie za latinicata!
343
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като не искате в България има един лесен начин. Хващаш багажа и свят широк. Никой не те спира и никой не те гони. Ако оставаш обаче, най малко трябва да научиш как е правилното име на страната.
342
2
 
3
 
! Отговори
До 376 преди 13 години
Прав си, 376. Няма нищо случайно. Подготвя се нещо, още малко и ще разберем какво. Във всеки случай, няма да е в полза на България. Мислите ли, че е пропуск и недоглеждане включването на " българомохамеданска" народност в анкетните карти за преброяването, което предстои? В комисията от НСИ има и турчин. На него ли гледат да угодят председателката и колегите й българи? Къде гледа правителството? И стоежите на джамии не са случайни, и изучаването на турски език и Корана, и още, и още...
341
5
 
4
 
! Отговори
Кърджаали преди 13 години
Време е да се направи референдум дали Турците от Кърджаали искат да са в ***.
340
3
 
6
 
! Отговори
Българин от Кърджали преди 13 години
Какво направихме ли? Явно си доста млад и не знаеш за демоснтациите отпреди 20 години и след това, за референдумите, които се опитвахме да организираме и които централната власт - синя и червена - винаги отхвърляше. Наричаха ни тогава "националисти" - и това все хора, които по на юг от София не са били в живота си и венцехвалеха "мирните и работливи, мили турци". Не си бил и свидетел на портретите на Ататюрк в кметствата и отказа да те обслужат на български...А за обединението си прав - време е.
339
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А вие българите от района какво сте направили по въпроса, протест, изявления по медии, каквото и да е? Но да не се обвиняваме взаимно, а да се обединим, че нали знаеш максимата - разделяй и владей. Затова са ни покорили и преди 6 века.
338
3
 
5
 
! Отговори
Българин от Кърджали преди 13 години
Маноле, вече Е страшно. Отиди в Кърджали и ще разбереш за какво ти говоря. Ако вие, "истинските българи", които ни изоставяхте и саботирахте в продължение на 20 години, като дадохте без бой на фесовете всичко, което те никога не биха получили сами, та ако вие се размърдате и най-вече не допуснете на следващите парламентарни избори Доган-гей да разпределя отново "порциите на финансирането в държавата", то тогава Кърджали би могло все още да бъде спасено за България.
337
1
 
5
 
! Отговори
Манол преди 13 години
Има предсказание, че кърджалийско ще се откъсне от България, ще поживеем, ще видим. Но и ако това се случи или поне се направи опит вече трябва да се лее кръв, политическа. В последните 20 години не се прави нищо срещу турцизацията и *** на държавата, след 50 години ще е страшно
336
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Darjavnostta v BG e iz4eznala ne samo v Kardjali,iz4eznala e navsiakade!
335
3
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
kolko pa e smeshen toa *** :)), w koj wek si oshte ve ...(sory za latinitsata)
334
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ПРАВ СИ КРИВЧО . САМО , ЧЕ НЯМА ДА Е САМО КЪРДЖАЛИ А ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ РУСЕ ДО КЪРДЖАЛИ И ДО ЧЕРНО МОРЕ ПОНЕ ДА СИ СТРУВА ТРУДА И ЖЕРТВИТЕ
333
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сидеров е много прав, но слепците за това са слепци, защото не виждат или така им нареждат от партийната централа. Много скоро Кърджалийско ще поиска отцепване от БГ, нещо като анклав, ще го измислят някак си, но БГ е на път по мирен начин, заради добродушната овча политика да изгуби своя изконна територия.Защото там за последните 10-на год. са вдигнати стотици джамии, има села където няма етнически турци и въпреки това е направена джамия. Изграждането в всяка паланка на джамия НЕ Е СЛУЧАЙНО.
332
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГАТО НАД В.СИДЕРОВ ИМА МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ И Е ИЗВЪН ОБХВАТА НА ЕЖЕДНЕВИЕТО ИЗЛИЗА С ДОЛНОПРОБНИТЕ СИ ЛЪЖИ ЗА ДА ВДИГНЕ ДУХА И ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСА НА НАЦИОНАЛИСТА В.СИДЕРОВ .НО С ТЕЗИ НЕГОВИ БОЛНО-ПСИХИЧЕСКИ ИЗЯВИ ТОЙ ПРАВИ И БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА НА ДПС. ЕДВА ЛИ БИ ИМАЛО ОТКЪСВАНЕ НА ЧАСТИ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ,КАТО КЪРДЖАЛИ А И НЕ САМО В КЪРДЖАЛИ ЖИВЕЯТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ С ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ ИМА ГИ И В РАЗГРАДСКО,СИЛИСТРЕНСКО,ВАРНА, ХАСКОВО,РУСЕ,ШУМЕН, БУРГАС И ДР И КАКВО СТАВА АКО С ,ТЪРГОВИЩЕ
331
1
 
4
 
! Отговори
za 355 преди 13 години
Kazal sym ti da ne lyjesh. Ti ne si v Bylgaria....... problema e ogromen v Rodopite.I shte se opravim sami . Gledaite si Kavkazkia emirat postroen s ruski pari - tolkova glupav, kolkoto i Kosovo e..........
330
3
 
8
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
Мхм.... А КАКТО КРАДАТ НА ДРЕБНО РОМИТЕ ПРЕДПОЛАГАМ СЪЩО ТАКА НА ДРЕБНО ИЗНАСИЛВАТ , БИЯТ . УБИВАТ а?!?.... И НАКРАЯ ВСЕ ТЕ СА "ОНЕПРАВДАНИТЕ" И РЕВАТ СЪС КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ КОЛКО СА "РЕПРЕСИРАНИ" ..... А ВСЪЩНОСТ ИСТИНСКИ РЕПРЕСИРАНИЯ ИНДИВИД ОТ ПОЛИТИЦИ, *** И ТУРЧЕЛЯЦИ Е СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН !!!!! :( :( :(
329
5
 
4
 
! Отговори
musa преди 13 години
Burevestnikov,romite kradat na drebno,a bulgarite kradat na edro...
328
4
 
3
 
! Отговори
musa преди 13 години
Bolniq vi laje,nqma da ima otkasvane ot BG,a 6te ima zakasvane na BG i vposledstvie iskane pomo6t ot Turciq.
327
2
 
11
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:( Но все пак нека се замислим защо 45 години под ръководството на бай Тошо не смееха да гъкнат турчеляците а сега пледират наляво и надясно за какви ли не права и свободи ?!? И заедно със тях започнаха и така наречените роми а по нашенски казано долни и крадливи *** !!! :( А и не на последно място.... Колко турци живеят в Германия да кажем ?!? И колко от тях смеят да пазаруват на турски пък камо ли да искат нагло новини на "майчиния" си език.... :( и със това ТРАГИЧНИЯ ОТЕНЪК СТАВА ПЪЛЕН:(
326
1
 
3
 
! Отговори
А, СТИГА БЕ... преди 13 години
АТАКА И ДПС ....СА,... КАТО СКАЧЕНИТЕ СЪДОВЕ!ВЗАИМНИТЕ ПСУВНИ И ЗАКАНИ,САМО ИМ ВТВЪРДЯВАТ ЕЛЕКТОРАТА!!ТАЯ ПИЕСКА ,.....ВЕЧЕ НЕ НИ ВПЕЧАТЛЯВА!ТЕАТЪР ,ЗА *** И НАИВНИЦИ!!!
325
1
 
3
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:( Погледнато от тази призма и този ъгъл под който ти представяш нещата :( За мое огромно съжеление няма как да отрека че казваш няколко доста неприятни за мнозина а и за България но ЧИСТИ И РЕАЛНИ ИСТИНИ :( :(:(.... Аз и незнам дали България в сегашния си вид се харесва на някой освен на тези който е крадат нон стоп под формата на политически партии и формирувания :( ! И най болната истина.... Признаването на Косово което си е направо ЗРЕЛИЩЕН АВТОГОЛ ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА :( ! ТРАГЕДИЯ :(!