Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България

В Родопите се подменя идентичността, твърди лидерът на Атака
6 сеп 2010 16:38,
454
Сидеров: Кърджали е заплашен от откъсване от България
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров обяви днес в Кърджали, че градът е особено възлов, но в момента е заплашен от опасността да бъде откъснат от България или да остане извън страната, предаде БГНЕС.

Според него въпреки смените на правителствата, в този район нещата не вървят много добре, тъй като всичко е в ръцете на ДПС. Сидеров подчерта акцентите в новата политика на партията си в Родопите и по-конкретно в Кърджалийско и Смолянско, приоритет в която ще бъде разбиване на монопола на ДПС.

Той алармира, че по пътя към Кърджали на всички указателни табели забелязал допълнителни, написани на турски, с които се указвало къде се продават гащи и манджи.

„Не може да не си намериш работа само защото не говориш турски. Над 90% от бизнеса, от раздаването на службите и т.н. се държат от ДПС. Наложителна е подмяна на кадрите, които в момента шуробаджанашки държат властта по места.

Ние нямаме министри във възловите ведомства, затова в парламента ще огласяваме сигнали за лошото и корумпираното управление”, мотивира се Сидеров.

Освен че реанимира тезата си от 2005 г. за опасността, грозяща Кърджали от отцепване от българската територия, той повтори и твърдението си, че в етнически смесените райони живеят единствено българи, потомци на ислямизираните си предци от турското робство.

„ДНК изследванията сочат, че ние всички сме наследници на тракобългарите. Но в Родопите се подменя идентичността, българската държава абдикира от този район и тъй като в природата празно няма, тук се наместиха интересите на турската държава”, поясни Сидеров.

Според него ГЕРБ трябва цялостно да преосмисли икономическата си философия. Държавата трябва да си върне ЕРП-тата, комуникациите и всички обекти, разграбени от престъпната приватизация – така Волен Сидеров настоя за национализация.

„Аз подхождам държавнически, а не си правя пиар, както правят някои”, заяви политикът. Той обаче не можа да даде конкретен отговор на въпроса започнал ли е поканеният от него международен експертен екип да проверява управлението на Иван Костов.

Не стана ясно и дали спецовете от организацията при ООН и Световната банка са склонили на предложената от Сидеров схема за заплащане, т.е. когато намерят откраднатите от Костов пари, да си удържат комисионата.

„Правителствата от Иван Костов допреди сегашното са виновни за разграбването на държавата. Управлението на Костов беше най-престъпното през последните 20 години”, заяви още Сидеров. Всички факти за „престъпленията” той ще изложи в Черна книга.

Лидерът на „Атака” връчи партийните книжки на новоприетите членове, сред които и Димитър Топалов, вече бивш областен координатор на ДСБ.

„Вероятно, когато човек остарява, помъдрява”, така Топалов аргументира поредния си прескок в нова партия.

Волен Сидеров не допусна в залата на пресконференцията екипа на телевизия СКАТ. В отговор на въпрос той подчерта, че „некоректни и необективни медии нямат място на пресконференцията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ДПСВолен СидеровАтака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
1
 
1
 
! Отговори
bai To6o преди 13 години
6te se vyrna i 6te vi dam az edno otcepvane na vas....
323
4
 
3
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Тази Б-я не ми харесва в никакъв случай. България, която взима пари от здравеопазването и ги дава за контингента в Афгана, дава ги за чужда война. България под хамериканско иго...без изгледи за освобождаване. Тогава наистина по-добре тази държава да се разпадне. Поне отделни нейни територии ще имат шанс за по-добър живот.
322
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Волене, купи си билет за Луфтханза - да хапнеш, да пийнеш, да пийнеш, да се наакаш и да си пооправиш настроението...
321
1
 
5
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Гледала съм го филма и е доста тежък, а за ника ми..по-скоро изразява близост с индианската цивилизация и индианските имена, а не с филма. Всъщност политиците превърнаха Б-я в мащеха за всички ни, имаме ли право да се сърдим, че някой иска да се отцепва? Мисля, че НЕ! А и с признаването на Косово Б-я е в мат, самоматира се. Доколко съществува такава държава като Б-я или е по-скоро хамериканска губерния? Родопите-дългата сянка на Косово.
320
1
 
4
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
:) Добър име си си избрал за коментари особено по тази тема.... а и филма със Брус Уилис е страхотен макар и тежък :) След като незнаеш какви политическо-икономически процеси на ТОТАЛНА ОКУПАЦИЯ И ТУРЦИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ТЕЧЕ ТАМ НЯМАШ МИСЛЯ И ОСОБЕНО ПРАВО ДА ДАВАШ КОМЕНТАРИ..Защото аз съм родом от Кърджали и знам много добре за какво става дума там ! Няма смисъл от коментари трябват действия ! НА ТЕБ И НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ "ЕЛИТ" НА БЪЛГАРИЯ ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО ДА ГЛЕДАТЕ "ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО"!
319
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕНА ПРЕБРОЯВ преди 13 години
ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛЯТ КАТО МАРСИАНЦИ, ЗА ДА СЕ ОБЕЗСМИСЛИ СЕПАРИРАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЧРЕЗ ПРЕБРОЯВАНЕТО.ДПС ОТНОВО УЖ В ОПОЗИЦИЯ ДИКТУВА ПОЛИТИКАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.УВОЛНЯВАТ ЗАМ.-МИНИСТЪРКАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО , НЕ ЗАКАЧАТ ШЕФОВЕТЕ НА НСИ ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА ИМ АКЦИЯ.
318
1
 
1
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Хората желаят да работят, да живеят и да са щастливи в родното си място, защото по-хубаво от родното огнище няма. Ако отцепените градове придоставят този шанс, защо са им евро паспорти? От какво тогава да бягат, от работата си, която има шанс да е добре платена, от колите си, от жените си, от децата си, от приятелите си, от родителите си...от кого да бягат тогава.
317
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 13 години
Това за евро напъните е промивка на мозъците също. Например във Франция колко хора от северна Африка има? Тогава по тази логика дайте да се напъва и за африкански паспорти. Сърбия, Швейцария и Скандинавските като не са в ЕС какво им е?
316
4
 
0
 
! Отговори
бран. христов преди 13 години
Аман от *** народ - 90% сте такива където пишете глупости като ***
315
4
 
3
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА.. преди 13 години
стига глупав измислен патриотизам...отдавна ниама държава.няма нация...и българя е само име...100% тези градове ниама да се откаснат защото турця не е в европа.а ще е.далавера е да имаш европеиски паспорт.и да живееш в европа..вси4ки измиири се напъват да са европеици...тези от атака се правят на интересни...защото все по малко хора се хващат на игри4ките им....sorry...глупавите селиани от българия..излязоха зад граница..и прогледнаха,спиящите се сабудиха...21 век...не става по стару му ;)))
314
4
 
4
 
! Отговори
ABA преди 13 години
Bolene, v 16.00 h ima6 zapazen 4as pri lekar! Pobarzaj , za da ne se povtori Lufthanza !
313
6
 
7
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Попитайте българите дали вярват в успеха на българската държава. Повече от 90% ще отговорят, че ВЕЧЕ не вярват! Тогава защо малцинствените райони да вярват. Почти съм сигурна, че ако се стигне до отцепване, то отцепилите се градове и райони ще напреднат икономически, социално, научно много по-бързо. Истината понякога е жестока, но по-добре да си я кажем, отколкото да стоим с глави заровени в земята...
312
2
 
6
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Не зная какви политически процеси протичат в тези региони, но погледнато общочовешко-как или с какво Б-я да задържи тези градове от отцепване? Б-я гарантира на своето население висок жизнен стандарт ли, лесен достъп до адекватно здравеопазване, воля за развитие в областта на науката и образованието, воля за развитие на производството ли? Най-кадърните българи САМИ напуснаха тази държава, а ние искаме да задържим малцинствен район! Извинете, но дори и Пакистан строи коли, а ние къде сме??
311
4
 
12
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
"""""""Не е само Кърждали. Разград и Търговище също вървят натам. По-късно и някои други областни градове ще ги последват."""""""""""""""""" Но в общи линии ги разбирам хората, ако отцепените райони имат държавност за разлика от Б-я....може и аз да се преселя там. България сега е бледа сянка, както в икономически, така и във военно отношение, на това, което е била през 80-те години. След 20 годишна агония разцепване е логичният завършек, колкото и неприятно да звучи!
310
3
 
6
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 13 години
Абе, ....Ще дойдете на "моя" Вие, но да не стане много късно.
309
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е само Кърждали. Разград и Търговище също вървят натам. По-късно и някои други областни градове ще ги последват.
308
2
 
12
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
С признаването на област Косово за държава, българските политици вкараха най-опасния автогол на България. Сега ако искат да задържат Родопите ще им се наложи да влязат в противоречие със себе си. Това, което го приказваха за Сърбия, че тази земя не им трябва, защото е населена предимно с албанци, сега ще трябва да го опровергават в случая с Родопите....
307
1
 
13
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Границите на баканите все още са динамични. САЩ прецака християните на Балканите, България признавайки Косово се лиши от от възможност от съюз на християните на Балканите. Подобно е било положението преди падането под османско робство-разделени християни и единни мюсюлмани. Родопите или дългата сянка на Косово.
306
2
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
ТОЗИ КЪДЕТО СЕ ПИШЕ ТУРКИНЯ Е КОСТОВИСТ ИЗДУХАН,В4ЕРА ПАК СЕ ПИШЕШЕ ТУРКИНЯ И ХВАЛЕШЕ *** ИВАН КОСТОВ...
305
3
 
3
 
! Отговори
БОНИ преди 13 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ , ГЕРБ И АТАКА ЩЕ ВИ КАЖАТ ДАЛИ ЩЕ ИМА ОТКЪСВАНЕ, НЕГОДНИЦИ