ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота

Двете партии не се разбраха при първите консултации
8 сеп 2010 14:30,
89
ДПС и БСП в дълго търсене на темата за вота
Снимка: БГНЕС

Коалиция за България и ДПС проведоха днес консултации за първи вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

От двете партии заявиха, че не са стигнали до консенсус за темата на вота и че разговорите ще продължат и следващата седмица.

Според БСП и ДПС има достатъчно основания в много сфери на управлението да се иска вот на недоверие.

„Единственото затруднение, с което се сблъскваме, е коя от тези теми да бъде избрана за първия вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, обясни председателят на БСП и на ПГ на "Коалиция за България" Сергей Станишев.

От левицата отчитат три приоритетни теми – колабиращото здравеопазване, провалените антикризисни мерки и обедняването на българите.

От ДПС пък смятат, че кризата в духовната сфера трябва да бъде повод за вот на недоверие.

Според Лютви Местан най-тежки последици от провалената финансова и икономическа политика на правителството има точно върху духовната сфера.

„Днес всеки български учен от БАН е в доброволен неплатен отпуск”, заяви депутатът от ДПС. По думите му провалът се разпростира и върху сферата на културата, образованието и вероизповеданията.

От "Коалиция за България" и ДПС посочиха, че вотът на недоверие трябва да се състои преди дискусията по бюджета за следващата година.

„Един вот на недоверие има няколко цели. Първата цел е заявяване на ясна позиция по отношение на политиката на правителството в съответната сфера. Втората цел е ясното разграничаване в политическото пространство кой къде се намира – кой е опозиция, кой е управляващ. Защото има поне една или две партии, които играят едновременно на опозиция и на управляващи. И третата цел е изостряне на дискусията по една или друга тема”, обясни Сергей Станишев.

Още по темата

„Няма да допуснем грешката на предишни опозиции първо да заявяват намерение за вот на недоверие, и после, в продължение на седмици, да търсят тема. Това би било индикация, че отношението към този инструмент е самоцел”, коментира от своя страна Лютви Местан. 

По-рано от Синята коалиция обявиха, че няма да приемат поканата на БСП за участие в консултации за вот на недоверие срещу правителството. А от „Атака“ обявиха, че твърдо застават зад правителството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 13 години
aaa tezi komunisti ne sa nagli vaobste..da iskat vot za milost ot pandiz
85
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
какви кавали, много ясно, че не могат да намерят тема, само се чудят за кво да се хванат, щото пак им се е докрало на нещастниците
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога крадяха и криеха излишъците - не се караха! Тихомълком покриха, заметоха...всичко. Сега ще е само караницата им. Те са си за смях и без този вот!
83
0
 
8
 
! Отговори
Пагане преди 13 години
Добре,че Серго и Местан отвреме на време ги пускат тук там,че да се посмеем.На турчина ще кажа - стига се водихте по тяхните акъли,заради тройната коалиция всичко е на тоз хал , всички етноси сме потърпевши ,сига си слушахте никой не е тръгнал да ви гони или сменя имената както ви плашиха,стига глупости.
82
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 13 години
Ей ние българите несме единни заради това власта каквото реши ще си прави с народа.Вище гърците намалиха й пенсиите и вдигнаха стачка - ЦЕЛИЯ НАРОД а ние ако и да стигнем до глад и мизерия пак няма да им се опълчим!!!!! А защо сме така защото сме глупави!!!!!!ТОВА Е ФАКТ!!!!!!!!
81
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 13 години
Тия двамата ако бехме хора на място досега да сме ги завряли в тъмницата. И двамата ни смазваха години наред и ни гледаха ехидно! И двамата са национални предатели! Заради такива типове сме поне 10 години назад от това което щяхме да сме като развитие на икономиката! Най-целенасочено ни съсипват и сега се чудят как да си върнат властта... Какво ли ще измислят и сътворят като са на свобода тези двамата... Не ми се мисли...
80
0
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Да се чуди човек просто, Серьожката и Доган и двамата не са българи(единия хохол, другия татарин)а пък се загрижили за проблемите на българина.Боже пази ни от такива приятели ,ние от враговете и сами ще се увардим.
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
съединението прави силата-браво на бсп и дпс-герб остана сам самичък,с общи усилия на най силните партии в страната ще го свалим,ноември предсрочни изборикласиране-1 място-бсп,2 място-дпс,3 място-рзс,извън парламента остават-герб,атака,дсб
78
1
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Гея си е Гей ето на пак се събра показно с ***.
77
0
 
6
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Тое в дупето на Сергей там търсете
76
0
 
8
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Не виждам никакви трудности да измислите причина за вота на недоверие към правителството - пишете:Вече една година измина,откакто не сме на власт. Па-рите,които заделихме за нас и децата,вече свършват и започваме да харчим от резерва.Така не можем да продължаваме: Юруков не е шеф на горите и мъни оттам йок,Масларова не е социален министър, и там затвориха кранчето;шеф на НЗОК е гербер, и оттам не може да се краде. Доган също го погнаха. Затова, или ни вземате на ясла,или вот на недоверие.
75
9
 
3
 
! Отговори
бизбизе преди 13 години
натискайте здраво да изметем тоя *** ББ,не искам да го виждам неговата и на сидеровата партия във власта
74
1
 
6
 
! Отговори
vini преди 13 години
Това е най противни човек когото познавам
73
1
 
6
 
! Отговори
з преди 13 години
тия се сетиха че имат реалния шанс да лапат отново
72
1
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Ех, господин Местан! Имало криза във вероизповеданията! Как да няма като ДПС я използва за политически цели а сега нещата малко се спичат! Кой докара месото за курбана в Шуменско, че даже и лекари от Турция да ви мерят кръвното. Нали по време на вашето управление здравеопазването беше в ред? Не можахте ли да осигурите поне държавен/български/ екип за тази цел? И що ще ваш депутат на стачка пред джамията? Нямате доверие на българския съд? Отврат!!!!
71
2
 
7
 
! Отговори
СПОКОЙНО ,ДРУГАРИ... преди 13 години
Б.Б., УСПЕШНО СЪХРАНЯВА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА, ДАЛАВЕРО-ДЪРЖАВНА СИСТЕМА!!!ЗА СЕГА,ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА ,СТИГАТ ЗА ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ВЕЛМОЖИ!!!НАПРОЛЕТ ,ОБАЧЕ.....НЕ СЕ ЗНАЕ ,КОЙ ЩЕ СЕ ДОРЕДИ ДО ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА.....И ,КОЙ ЩЕ ИЗКЛАСИ!!!МНОГО СТЕ ,ДРУГАРИ.....И ВСИЧКИ ......"ПАК ,,,СТЕ ТУКА"!НЕМА ,ПАРЕ....ШЕ ТРЕБВА НЕКОИ ДА СИ ХОДАТ!!ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.....
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вота на недоверие да бъде заради слабия национален отбор по футбол.
69
5
 
13
 
! Отговори
патриот преди 13 години
*** крадливи,пасмина долнопробна-турско-комунисти4еска,докога ще пиете кръвта на изстрадалия български народ?
68
1
 
6
 
! Отговори
breg преди 13 години
saedinenieto pravi silata a to kakvo balgarite se samoizqjdat a dogan im gleda seira sramota
67
0
 
11
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ,И ДА МИСЛЯТ ,КОЛКО ДЯВОЛА МОГАТ ДА СЕ СЪБЕРАТ НА ВЪРХА НА ЕДНА ИГЛА...