Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна

"Вече сме едно много по-спокойно и сигурно място"
20 сеп 2010 16:30,
653
Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна
Снимка: БГНЕС

На среща с българската общност в Ню Йорк премиерът ни обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се завърнат и да вложат парите си.

Като доказателство за думите си Бойко Борисов посочи факта, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж.

Похвали се още, че в рамките на всичките си срещи в Ню Йорк, в това число и с шефа на настоящата сесия на Общото събрание на ООН, е получил активно одобрение за работата на правителството в тази сфера.

"В евроатлантическата общност се говори, че България вече има видим напредък в борбата с престъпността, корупцията, измамите и всичко останало, и това е на първата година. Аз съм убеден, че след пет-шест ще видите, че ние ще станем средноевропейска държава. Това ви го гарантирам!", обеща им Борисов.

Премиерът отбеляза пред БНТ, че по време на всичките си срещи в САЩ ще лобира за отпадането на американските визи за българските граждани.

"Догодина ние ще влезем в Шенгенското пространство, живот и здраве, а за Щатите да пътуваме с виза, не е правилно. Така ще вложим усилия. Влезем ли в Шенген, аз мисля, че това ще е много силен мотив да искаме от правителството на САЩ да ни махне визите. Неформално тук, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят", каза той.

Още по темата

Представители на седем еврейски общности в Ню Йорк поискаха от премиера ни съдействието на България в рамките на ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма.

В замяна от общността изразиха готовност да инвестират в българското земеделие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
0
 
2
 
! Отговори
Членка на НовияСССР преди 13 години
А, не, хич не щеме да си продаваме ЗЕМЯТА на "7-те ти еврейски общности", само заради да ни вкара в Иранска война! ИРански бомби на главите си в замяна на еврейсски господари из нивите ни (което е равно и на еврейски бомби из нивите ни) не щем! Ще ни стигнат и иранските за да ну унищожат!НЕ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ЗА ИЗРАЕЛ! И Ванга те предупреди, бе, *** Борисов именно за това! Какво правиш, бе, несретник?!?
613
0
 
0
 
! Отговори
Членка на НовияСССР преди 13 години
Бойко, ха стига де!Пак ни изкара ***?Да не сме в Африка все още?Или да ни запраши за Марс?Или ти си призна за 22-те години назадизация?
612
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя все кабеларките му са в главата! С тях става, с тях ляга.
611
1
 
1
 
! Отговори
one NY story преди 13 години
Бoрисoв каза: Неформално тук, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят"ах, у кoе зoo е слoжена тиквата рoдена oт мамата си трака в храсталака?няма един грабеж, нямало еднo oтвличане: самo тази нoщ детo две бензинoстанции дирили бандити изкъра, после ги тражили из пooлетo за да им предадът oбoрoтът та малкo от мааалко и те завалиите как ги Цецо брадър погнал да си се позамoгнат...а убииствoтo на ТИР шoфиoрът каквo е? Сериялите на ГЕРБ са ОН, брoйте кoлкo хoра бяха избити oт *** пo най рoмски начин с кoетo ГЕРБ спомогна официялно да се oткрие у нас дните и ерата Мангалскoтo рoбство
610
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българския народ прави един голям бойкот и шамар за онази ***, която се изрежда в парламента през 4 години , а именно - имигрира и ги оставя господари без армия.. народа имигрира и ги оставя сами да си правят политиките с ***, които останат тук и аз много се радвам за тях, защото първо ние ще си заминем, а след нас и те. И накрая някоя съседна 100 милионна държава ще обяви война на една 3 милионна България и ще ни погълне. Наздраве, смотани предатели!
609
1
 
6
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Абе териториално сме в Европа, но на практика Европа не е в нас ! Манталитета си ни е бай ганьовски ! Не на всички българи, разбира се, но на големия процент.Българина, като цяло си е егоистичен авантаджия и това е големия проблем на нацията.
608
3
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 13 години
Вложете си ги. Няма проблем. Българският народ какво ли не е изтърпял векове наред,че да не изтърпи и "Бойковата чета".ББ - "Браво Борисов!"
607
2
 
4
 
! Отговори
Винетка Винеткова преди 13 години
"На среща с българската общност в Ню Йорк премиерът ни обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се завърнат и да вложат парите си."За пример: Сорос - Тор - Цветелина - Симеон II - Бойко - БТК, Актавис и ... - милиари, милиари...
606
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как Белене от един "гьол" стана проект които да е "един от най-значимите и големи проекти, както на Балканите, така и в Европа"! Ами, така стана - при бсп лошо, при герб е добре. Парите не миришат само други са джобовете.
605
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме европейска страна от VII век.ТОВА ИМ КАЖИ НА СКАПАНИТЕ аМЕРИКАНЦИ!!!!!Продажници!
604
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Като доказателство за думите си Бойко Борисов посочи факта, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж." - ари вее, я помисли
603
2
 
13
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Мадридския крадец ни оправяше за 800 дниУченика му, ни прави Европейска страна до 5-6 години...ЕВАЛА ИМ!!!П.П. ...ами или ние не сме в Европа, както казва Бойко, или неговия капацитет по География, е еквивалентен с този на екс-подчинената му Румяна Желева
602
4
 
2
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 619/ ГРАЖДАНИН ЗА ЕРБ - М Е Н Т Еабе платени милиционерско-комунистически-драскачи от управляващата ни ЗА МОМЕНТА пасмина. Стига сте ми ползвали ника. Ползвай те си вашите милиционерски псевдоними, че ще ви вземат гяволите в едно с ШАМАНА ви нискообразован мутрафон.Н Е К Р А Д Е Т Е Ч У Ж Д И И М Е Н А - червени ГЪРБ-авчета, а пишете под своите, че ви лущят от далече червените милиционерски седелища.ВНИМАНИЕ - пълно е с платени милиционерски И М И Т А Т О Р ИНАЧУЖДИ ИМЕНА
601
4
 
4
 
! Отговори
Do typanarite преди 13 години
Аз съм убеден, че след пет-шест ще видите, че ние ще станем Cредноевропейска държава. Това ви го гарантирам!", обеща им Борисов.
600
1
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
България е отдавна в европа . Преди сегашните велики сили България е съществувала на територията на европа . както казва и Димитров на Лайпцигския процес - още когато карл 5 говорел на немски само с конете си , в България вече са пишели на кирилица . Но... винаги едно но ... не случваме на управляващи последните сто години . плюем се , трепем се , мразим се едни други по различни причини , забравили съвета на Кубрат . и сегашните управляващи ни делят на добър и лош генетичен материал . ЗАЩО ?
599
1
 
2
 
! Отговори
До Dnes.bg преди 13 години
Дали е възможно журналистите да напишат статия за Външният дълг на България-плащания,колко е до момента ,цифри,възможности за нов заем.
598
1
 
5
 
! Отговори
dedo преди 13 години
(продължение).За разлика от "великите западни сили" (изключение е Германия), България не е водила колонизаторски войни, не е крала от другите държави, не ги граби и в момента (за пример американците крадат диамантите на ***, които нямат военната сила да се защитят).Златото на Симеон I, Иван-Асен II е българско, за това не вие трябва да върнете най-големия диамант в света на Индия (стои на короната на британската кралица) или египетски и либийски статуи (Италия върна само една преди дни).
597
1
 
11
 
! Отговори
violeta преди 13 години
Пак е ръсел глупости-много ясно. Казал на среща с бг-общността следното: Деца, имате ли баби, дядовци в България?? Елате те тука до мене ШЕ ви дадЪт по телевизията. И после веселящи изкоментирал...И като наскачаха децата и като Зеха да махат и да викат бабо, дедООО....???!!! А на мене ми се чак вие..
596
3
 
9
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н Борисов, сега да не би да сме в Африка?По времето на Симеон Велики сме имали първата книга (на пергамент - Черноризец Храбър), в Европа (западна) имат чак едва 18 век. По времето на Стамболов българският златен лев е еталон за цяла Европа. Нашите учени дават някои от най-основните открития през 20 век. Военна ни история първа показва използване на отреди в тила на врага (хайдутство), първи използваме самолет в бой, първи пускаме бомба от самолет.Защо ни сравнявате с индианците на запад?
595
0
 
2
 
! Отговори
za 613 преди 13 години
Prost bil Todor, ama vi iazdi 35 godini nali? Shtoto ste mnogo umni :))