Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна

"Вече сме едно много по-спокойно и сигурно място"
20 сеп 2010 16:30,
653
Борисов от САЩ: До 5-6 години ставаме европейска страна
Снимка: БГНЕС

На среща с българската общност в Ню Йорк премиерът ни обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се завърнат и да вложат парите си.

Като доказателство за думите си Бойко Борисов посочи факта, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж.

Похвали се още, че в рамките на всичките си срещи в Ню Йорк, в това число и с шефа на настоящата сесия на Общото събрание на ООН, е получил активно одобрение за работата на правителството в тази сфера.

"В евроатлантическата общност се говори, че България вече има видим напредък в борбата с престъпността, корупцията, измамите и всичко останало, и това е на първата година. Аз съм убеден, че след пет-шест ще видите, че ние ще станем средноевропейска държава. Това ви го гарантирам!", обеща им Борисов.

Премиерът отбеляза пред БНТ, че по време на всичките си срещи в САЩ ще лобира за отпадането на американските визи за българските граждани.

"Догодина ние ще влезем в Шенгенското пространство, живот и здраве, а за Щатите да пътуваме с виза, не е правилно. Така ще вложим усилия. Влезем ли в Шенген, аз мисля, че това ще е много силен мотив да искаме от правителството на САЩ да ни махне визите. Неформално тук, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят", каза той.

Още по темата

Представители на седем еврейски общности в Ню Йорк поискаха от премиера ни съдействието на България в рамките на ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма.

В замяна от общността изразиха готовност да инвестират в българското земеделие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
594
0
 
7
 
! Отговори
187 преди 13 години
...само да не вземе родната полиция да Ви изгърби по погрешка...
593
0
 
8
 
! Отговори
Ленинист преди 13 години
"Който не дава пари по кръчмите,ще дава по аптеките".В.И Ленин.
592
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как Белене от един "гьол" стана проект които да е "един от най-значимите и големи проекти, както на Балканите, така и в Европа"!
591
9
 
6
 
! Отговори
Фред преди 13 години
ако ще на Махатма Ганди да приличаважното е, че се старае и си върши добре работата, аз затова съм го избирал да върши работа, не да прилича на нещо.Царя като приличаше на Цар и кво ? прибра си 800 имота и възираДоган крадливия и той едни умни ги реди, прибра консултантските милиони, построи си сараите, сега и на работа не ходи
590
4
 
7
 
! Отговори
браво за снимката преди 13 години
Прилича поразително на Марлон Брандо в "Кръстникът". Кофтито е, че оня човек е само артист, вживял се гениално в роля артист, а на нашия човек това му е и същност.
589
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
ДО 619, кой каза че усвояваме фондовете? Питай средната администрация как се работи. Питай земеделските прозводители или НПО-тата...няма едно левче реално усвоено от началото на годината. Само лъжи бълват цялото правителство и скъпоплатените им журналисти. Попитайте обикновения човек и хората които се занимават реално с това.
588
13
 
4
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
Абе не знам къв бил, кой го предложил, на кого приличал и т.н.За мен е важно че си върши работата съвестно Бойко.Строи магистрали, гони престъпниците, усвоява еврофондовете, върна месото в колбасите....затова гласувах за ГЕРБ и пак ще гласувам.а крадливите комунисти и "консултанта" Доган нека се пенят, повече власт няма да видят, защото народа поумня.
587
5
 
6
 
! Отговори
тука има,тука нема преди 13 години
Абе,човек,в кой свят живееш!?Бойко го предложи ДС,ние гласувахме и той спечели!А за кой гласуваш,няма значение!Нали знаеш,че е по-важно кой брои бюлетините!Нещо неясно!?Ама бил комунист!Естествено,че е!Навремето 2,000,000 бяха бекапейци,а на опашка чакаха поне още толкова!Имам лични впечатления,знам какво говоря!След маркуча ще предложат друг,и той,естествено,ще бъде избран!Така че,проблеми с властта няма и няма и да има!А кой е горе е без значение!
586
3
 
2
 
! Отговори
SJ преди 13 години
Е как така до 5-6,нали беше след 3!Раят пак се отлага? Ама Боко,кажи на шефовете на служби,които ще ДОЙДАТ да те видят да ударят едно рамо.Оооох,наяла се въшката.......
585
3
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Бе я се скрий някъде бе голема *** се едно гледам бай тошо зех си мисля да не сте рода или некой незаконен син да си
584
5
 
24
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Баси и некадърника,тоя съвсем ни взе за маймуни!!!Ай платените гейберчета да почват да пишат,как сега са по-добре от колкото при Станишев!Хляб няма,в болниците вече всички си плащат,250 000 нови безработни,има само стройтелство,щото Стенли само такива фирми има............
583
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
с такива като вас и предишните можем само да сме в африка.оставка .махайте се
582
5
 
26
 
! Отговори
Каров преди 13 години
Току-що прочетох стенограмата от срещана на г-н Борисов с с 200 българи в САЩ. През цялото време имах усещането, че Тодор Живков е имал среща с нашите сънародници. Същият диалект, неправилен словоред, елементарен изказ. Забележете, Т.Ж. никога не е имал претенцията, че е доцент, доктор, инженер, генерал и т.н. Не може да не се срамува човек, когато премиерът говори по неправилно от присъстващите, които от години не ползват български език. Защо излъгахме този човек, че може да бъде премиер ?
581
0
 
7
 
! Отговори
koko преди 13 години
hahahamnogo dobre kazano Boiko ama da vidim ti ot koq poziciq shte posreshnesh tova sabitie
580
0
 
8
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 13 години
Една птичка пролет не прави.Докато заплащането на българите не стане съпоставимо с това в развитите европейски страни,България трудно ще достигне средно ниво на живот.Високият стандарт носи положително развитие на страната.Мин.заплата следва да стане 1200 лв.,от там ще бъдат отчислени по-вече осигуровки,по-вече данъци.Бизнеса ще получи по високи цени на продукцията си.Тогава в България ще работят по-вече квалифицирани специалисти необходими на икономиката.
579
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Строителният бизнесмен Иван Митовски пък, прострелян с 4 куршума на 30 декември 2009 г., е бил съдружник на Красимир Стоянов, главен секретар на президента. Костадин Паскалев, кмет на Благоевград, и Първан Дрангов, бивш кмет на Дупница от БСП, казват, че има връзка между президентския съветник Илчо Дамянов и братя Галеви. На фона на подобни писания тиражен вестник разкри, че не една, ами две от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струват над 50 000 лв. Тутакси въпросните и други снимки бяха свалени от сайта. Медиите обаче продължиха да ровят - че приятели и съветници на Първанов са били разстреляният банкер Емил Кюлев и едва оцелелият при покушение Манол Велев. Убитият Александър Тасев, по-известен като Краля на черешите, също му бил близък.С господаря на Пловдив, олигарха Георги Гергов, са неразделнипо всякакви празници и почивки. Близък му е и човекът на Майкъл Чорни шефът на Левски Тодор Батков. С вдовицата на Кюлев - Весела - продължавали да са в прекрасни отношения когато има проблеми, тя му звъняла.
578
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Ti druga rabota nyamash li si ma,byagay d spish.....
577
3
 
21
 
! Отговори
Йово преди 13 години
След 5-6години само цените и данаците ще са Европейски а заплатите пак ще са си Африкански, а и средната заплата в ЕС около 2000 евро това означава че Дянков трябва да увеличава заплатите средно с около 700 лева на година за да стигнем 2000 евро (около 4000 лв) след5- 6 години. Само *** може да повярва на такова нещо.
576
4
 
2
 
! Отговори
Теодора1 преди 13 години
Научи се да пишеш и след това ме коментирай!!!
575
0
 
11
 
! Отговори
реклама преди 13 години
до: 605след пет-шест какво???