Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците

Така се ограничили негативните ефекти от кризата върху хората
23 сеп 2010 13:40,
183
Дянков: България премина през кризата, без да променя данъците
Снимка: БГНЕС

„България е една от малкото държави в Европа, която премина през кризата, без да променя данъчните си ставки и данъчната тежест ще остане непроменена до 2013 година“.

Това казва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за румънския вестник "Куриерул национал", съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Това според министър Дянков е първата и основна мярка, която предприема правителството за реалното икономическо възстановяване на страната.

"Така ограничихме до минимум негативните ефекти от кризата върху обикновените хора. Едновременно с това дадохме ясен сигнал на чуждестранните инвеститори, че водим предсказуема данъчна политика и че спокойно могат да планират бизнеса си в България", казва финансовият министър пред авторитетния ежедневник.

„Експортно ориентираните отрасли и добрата инфраструктура ще теглят икономиката напред“, прогнозира още вицепремиерът Симеон Дянков.

Той открои като основна задача в момента запазването на благоприятния бизнес климат в България заедно с мерките за стабилизиране на пазара на труда и гарантиране на стабилността на публичните финанси. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: данъцифинансова криза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Грамофон Дянков пак взе да каканижи.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bravo na Diankov - ne vdigna DDS to , a beshe naj - prostoto
176
0
 
2
 
! Отговори
za 159 преди 13 години
te sa nau4eni taka............
175
1
 
4
 
! Отговори
Ahdreshko преди 13 години
Г-н Дянков,а повишаването на здравните осигуровки не е ли данък?Нали искате да ги направите и задължителни?
174
1
 
5
 
! Отговори
bb преди 13 години
Дянков, кога щеше да пада природния газ и парното? Хайде да е по-скоро, че идва зимата!И да вземете да оправите Ришкия проход, че оттам се минава само с луноход.И да не забравя, питайте фирмата, която прави Айтоския проход,има ли гаранция, важи ли? Ей такива едни инфраструктурни въпросчета, някакви!
173
1
 
4
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
До #173, не знам дали не трябва да си скъсаш дипломата, защото ти е убегнало следното важно обстоятелство - бюджета не беше удържан и се преразгледа по тая причина. Промени се!!!!! А Дянков и сие се движат по инерция и нещата се случват как дойде! Това че данъците не са вдигани е ПЪЛНА ЛЪЖА! Вдигнати са местните (което компенсира отлива от републиканския бюджет), вдигнати са осигуровките и акцизите!!! Капиш? Не са вдигнати корпоративен и ДДС.Така че бега и късай!!!
172
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Знаети ли защо *** вият на умряло като видят Дянков,защото е силна фигура и се опитват да ударят по един от най силните стълбове на ГЕРБ ,ама няма да познаят,*** *** комунярски !!!
171
1
 
3
 
! Отговори
кольо дългия преди 13 години
МОНИ АЗ НЕ СЪМ ДОБРЕ АМА ТИ ХЕПТЕН МОЙТО МОМЧЕНЦЕ С ТУЙ ТЯСНО КОСТЮМЧЕ ЗА КЪДЕ СЕ/ СЛУШАЙ Б Б ЩОТО ТИ ЗНАЕШ И АЗ ЗНАМ / ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ТЕ МАХА ОТ РЯЗЗЗЗ/
170
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм фен на ГЕРБ но пък минивам за добър икономист и ще ви кажа,че Дянков е много опитен икономист,той успя да удържи бюджета и да се движи по ръба,без да направи грешна стъпка и да натовари излишно данъчната система и всеки който разбира от финанси,разбира за какво става дума в тази световна криза и това наследство ,даже и Костов го одобряваше..знае и номерата на световните банкери и не допусна да ни заробят,както направиха с половината свят..браво на това момче !!!!
169
1
 
4
 
! Отговори
Цецко преди 13 години
ааааа, снимката! Снимката! Тритон пие вода! И кво е това костюмче от абитуриентската вечер? Оно му тесно и късо. А по същество добре се е изгъбаркал, да не кажа изгаврил с тъпио еуекторат! Хахахахахааааааа....евалата дянков! Горе на черешата си! От едната страна на стадото са ***, от другата ти и колегите ти! Нема лабаво!
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков си е много свестен, ама тъпия българин си търси изкупителна жертва за това, че избра и търпя банда крадци 8 години, които го докараха до просешка тояга. А ТАКА ИЗГОНЕТЕ ГО И СИ ВЪРНЕТЕ ПАК СТАНИШЕВ - ТОЙ ЩЕ ВИ "ОПРАВИ" (без вазелин)
167
3
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
Как можеш да кажеш, че кризата отминава?!?!?!? Ти в коя държава живееш? Ела да видиш как живеят хората извън София или те не са част от България? Безсрамник!
166
9
 
6
 
! Отговори
USA преди 13 години
Червените пикаят кръв, урина, газ и други такива...Усилията да бутнете Дянков отидоха на кино! :))
165
2
 
7
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Как премина? Сега сме на дъното! Накъдето да се обърнеш безработни, затворени магазини,намалени заплати! Как премина кризата? Хайде, стига!
164
2
 
0
 
! Отговори
обаче преди 13 години
обаче колко усилия ни струваше това...
163
6
 
15
 
! Отговори
123 преди 13 години
ВСЕ ОЩЕ МЕНИСТЪР ДЯНКОВ ПАК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.
162
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
дянков е гаден продажник.сега като изтегли заем и той като другите ще е с пожизнена пенсия от бившия си работодател световната банка .да са му честити милионите.да са ни честити крадливите управници дето си сложихме
161
2
 
3
 
! Отговори
Вили преди 13 години
Тоя и льбовница ли има?!:-)))))))))))))))))))
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 100 години все я преминаваме тая криза, а краят на тунела все още не сме го стигнали.Пет поколения се затриха от това преминаване.
159
13
 
5
 
! Отговори
victorio преди 13 години
Дянков си свърши половината от работата - да не увеличава данъците, т.е. да не вади повече пари от джоба ни. Но е съвсем в началото на другата задача - да намали излишните разходи за субсидии, за държавна издръжка и изтичането на огромните пари в здравеопазването.Да се надяваме, че това ще стане догодина, въпреки огромния вой на настъпаните мишоци. А за сведение на хилядите *** във форума - не е работа на Дянков да ви увеличи заплатата - това си е ваша собствена задачка.