БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"

Сергей Станишев: Кабинетът няма никаква стратегия
25 сеп 2010 16:10,
262
БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"
Снимка: БГНЕС

"Ние даваме тон на всички политически партии за дискусията, в която България трябва да влезе и пред европейските институции". Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес откри обсъждането на левия проект "България 20/20 – европейска социална държава".

Целият национален съвет на партията обсъждаше каква ще бъде визията на социалистите за България до 2020 година.

"Аз смятам, че не бива този документ да се превръща в нова оценка на четирите години, в които участвахме в управлението, да покажем какви поуки сме си извлекли, как оценяваме състоянието на страната в различни сфери и какво искаме да направим, за да се промени то към по-добро", каза Сергей Станишев.

"Работата по нашите конкретни политики не приключва днес", предупреди той.

Още по темата

По думите на Станишев, проектът е предизвикателство за управляващите и обръщение към всички български граждани.

"Основният проблем на това правителство според мен е, че нямат никаква стратегия, никакъв план", категоричен бе червеният лидер.

Той отсече, че от БСП са готови да дават конкретни предложения при обсъждането на Бюджет 2011.

"Валутният борд е в основата на финансовата стабилност", коментира още Станишев.

По думите му в момента едно от конкурентните предимства на България по отношение на данъчната политика е ниската данъчна ставка за корпоративен данък и индивидуалното облагане.

По думите му в партията не са имали противоречия при вземането на решение за валутния борд и плоския данък.

Минути преди заседанието на националния съвет, Георги Пирински, зам.-председател на Народното събрание, заяви, че най-острата криза, която сега се чувства у нас се дължи на това, че гражданите са напълно обезверени дали държавата работи за тях или за някой друг.

Той призна, че в момента българските социалисти не могат да дадат цялостна алтернатива, а и нямат такава амбиция.

Пирински посочи, че в документа им има текст, в който се казва, че при определени условия и в перспектива от 1-2 години, страната ни трябва да премине към прогресивно облагане.

Той е на мнение, че въпросът за валутния борд на даден етап ще трябва да бъде дискутиран, макар за момента обсъждането му все още да предизвиква прекалено остри реакции.

Темата за България 20/20 ще бъде дискутирана и на предстоящия конгрес на социалистите, който ще се проведе на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: Станишеввалутен борд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
do 225 преди 13 години
Ne saznavash li che srednata klasa e nai nezavisima ot politicite i tqh nai mnogo gi e, taka da se kaje, strah ot neq.tocho za tova cel e da q premahnat. Ne trqbva da ostane kachestven elektorat inache kak 6te vzemat vlastta?
248
0
 
0
 
! Отговори
ahhh преди 13 години
Nqkoi da go gramne toya pomiyar!Ne e nishto poveche ot edin politicheski trup, nagal trup i s ambicii.Yavno v Bg politicite ni sa operirani ot chuvstvo na sram! Ograbi darjavata i se vrashta za oshte. Ne se nayade *** mu Makes me sick!
247
0
 
0
 
! Отговори
? преди 13 години
А БСП и Сер-Гей гладни ли са за един...............?
246
1
 
1
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Аз съм ЗА БСП , но ПРОТИВ Станишев като лидер на партията и ПРОТИВ коалиция с ДПС !!!
245
1
 
2
 
! Отговори
БСП гладна за дръвце преди 13 години
БСП гладна за власт Но само толкова ако я вземе ще прави каквото винаги е правила: НИЩО за хората и всичко за своите хора! И един въпрос към прокуратурата МАСЛАРОВА ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ОЩЕ.?!? Повръща ми се като знам какви хора напират пак за власт!!!!
244
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
БСП имаше шанса, но го проигра, за да защити корпоративните интереси на своите хора. Вярно, извършиха и популистки ходове (почивката на пенсионери на морето, повишаване на пенсии и т.н.), но всичко се правеше за (нашите хора). Сега само Станишев повтаря като мантра, че тяхното управление е било успешно.
243
0
 
3
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Какво означава - "Европейска социална държава" ?! Българите да се натискат изкуствено надолу, да бъдат бедни, за да може да им се измислят социални програми и да гласуват за "социалното" правителство ? Това ли е идеята на червените, беден и *** народ - сигурен електорат ? Аз не искам социални помощи, аз искам силна средна класа, която да може да се изхранва и да живее нормално с труда си. Не ми трябват подеяния и някакво съществуване.
242
1
 
1
 
! Отговори
Golum преди 13 години
Бате Серго, с тия пухкави бузки, не вярвам да си останал гладен
241
1
 
8
 
! Отговори
аадд преди 13 години
продаде страната и народа на турците
240
0
 
4
 
! Отговори
ад преди 13 години
стига турско робство и еничарчето сергий
239
1
 
2
 
! Отговори
мухахахахаха преди 13 години
на мама пенделчето .що не си с ватманчето би маме.кво викаш а .ааа с *** щял си да бъдеш.и да си избършеш после устичката.
238
5
 
3
 
! Отговори
ИСТИИНАТА преди 13 години
Прочетете за планът Ран-Ът план за разорението на България.Спазва се от всяко правителство без изключение до ден днешен. В нета има достатъчно информация.Приятно четене
237
0
 
6
 
! Отговори
Владо преди 13 години
ЕЕЕЕЕЕ айде укротете малко този "Активен борец" против фашизма.Почва да става по-досаден и от Бойко преди избори.
236
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ай стига критика към Станишката, това не можел, онова не можел...Че той почти нищо не може да прави, но поне в изкуството на вувузелките е майстор...
235
0
 
12
 
! Отговори
jan преди 13 години
Очилата сянка броди из Балкана - гробокопачът на лявото в България. За една вечер от комунисти се преименуваха на социалисти, за да легитимират кражбите и парите си. 20 год . вече продължават да манипулират електората си - доказват само,че моралът в политиката е дефицит.
234
1
 
4
 
! Отговори
вашите лукановци.. преди 13 години
..обраха заводите на посткомунистическа България,оставиха ги да тънат в дългове милиони лева и долари,хиперинфлация при КОМУНИСТА Виденов ,невероятен ВЪНШЕН ДЪЛГ,какво можеше да направи Костов при това положение?
233
0
 
1
 
! Отговори
Andrej преди 13 години
Vschichko vuv vlastta e poshlo, no ima hubavi hora v Bulgarija. Az imam visoko samochuvsvstvie che sum bulgarin. Az obicham Bulgarija. Vseki kogato e na vlast se gavri s naroda, nazavisomo dali pod svoi ili chujd diktat.
232
9
 
2
 
! Отговори
дедко преди 13 години
Герберчоси тъпунгерчета,каквото Костов не съсипа,Вие го доунищожихте-ех,на деди тъпунгерчетата.....
231
0
 
4
 
! Отговори
Елизабет преди 13 години
Сер-Гейчо момченце сбъркано,не разбра ли,че като *** ,не знаеш на кой свят си,та камо ли да бленуваш пак за управление.И сега не се ли измъкнеме следва краят.Браво Бойко,браво Цецо.
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А с моя палавник не искаш ли среща, гад ********а!