БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"

Сергей Станишев: Кабинетът няма никаква стратегия
25 сеп 2010 16:10,
262
БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"
Снимка: БГНЕС

"Ние даваме тон на всички политически партии за дискусията, в която България трябва да влезе и пред европейските институции". Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес откри обсъждането на левия проект "България 20/20 – европейска социална държава".

Целият национален съвет на партията обсъждаше каква ще бъде визията на социалистите за България до 2020 година.

"Аз смятам, че не бива този документ да се превръща в нова оценка на четирите години, в които участвахме в управлението, да покажем какви поуки сме си извлекли, как оценяваме състоянието на страната в различни сфери и какво искаме да направим, за да се промени то към по-добро", каза Сергей Станишев.

"Работата по нашите конкретни политики не приключва днес", предупреди той.

Още по темата

По думите на Станишев, проектът е предизвикателство за управляващите и обръщение към всички български граждани.

"Основният проблем на това правителство според мен е, че нямат никаква стратегия, никакъв план", категоричен бе червеният лидер.

Той отсече, че от БСП са готови да дават конкретни предложения при обсъждането на Бюджет 2011.

"Валутният борд е в основата на финансовата стабилност", коментира още Станишев.

По думите му в момента едно от конкурентните предимства на България по отношение на данъчната политика е ниската данъчна ставка за корпоративен данък и индивидуалното облагане.

По думите му в партията не са имали противоречия при вземането на решение за валутния борд и плоския данък.

Минути преди заседанието на националния съвет, Георги Пирински, зам.-председател на Народното събрание, заяви, че най-острата криза, която сега се чувства у нас се дължи на това, че гражданите са напълно обезверени дали държавата работи за тях или за някой друг.

Той призна, че в момента българските социалисти не могат да дадат цялостна алтернатива, а и нямат такава амбиция.

Пирински посочи, че в документа им има текст, в който се казва, че при определени условия и в перспектива от 1-2 години, страната ни трябва да премине към прогресивно облагане.

Той е на мнение, че въпросът за валутния борд на даден етап ще трябва да бъде дискутиран, макар за момента обсъждането му все още да предизвиква прекалено остри реакции.

Темата за България 20/20 ще бъде дискутирана и на предстоящия конгрес на социалистите, който ще се проведе на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: Станишеввалутен борд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз мразя комунистите,защото те имат перманентна деменция!Всички други помним гладната Виденова зима на 1997 год и добре,че беше валутни борд да ни върже за марката.Аз сама си отглеждах сина и такъв глад съм гладувала,че не искам да си спомням.След тази зима ориз с лозови листи не искам в живота си да виждам!МРАЗЯ КОМУНИСТИТЕ,ЗАЩОТО СЪЗДАДОХА МУТРЕНСКОТО ДВИЖЕНИЕ И ОБРАХА ДЪРЖАВАТА НИ!
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И все пак бордът беше единствената адекватна реакция,независимо дали с натиск отвън.А шумкарите не спират да крадат с борд или без...
7
4
 
24
 
! Отговори
до 3 преди 13 години
Валутния борд беше въведен с политически натиск от вън.........Що?Щото тея *** ,които сега се бият в гърдите окрадоха парите и затова сега мин.заплата в БГ е 240 лв ......а мин.пенсия дори по малка
6
7
 
41
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Гладни били комунистите за власт....че колко още милиони ви трябват на вас?Да не ядете с по две гърла? Еб..ти лакомите копе$лета.
5
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже ! Да се смея ли да плача ли !!!! БСП трябва да добави едно ЦИРК преди името си !
4
9
 
34
 
! Отговори
милко преди 13 години
ТОва смешно човече няма ли да млъкне........Това политическо трупче??
3
7
 
40
 
! Отговори
Мразя Комунисти преди 13 години
"Валутният борд е в основата на финансовата стабилност"...Искам да попитам,мръсни червени недоносчета КОЙ въеде валутният борд и каква беше вашата реакция навремето?
2
6
 
23
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
...........какво да кажа дано господ да се смили над вас като почукате на портите....
1
7
 
44
 
! Отговори
сссс преди 13 години
"Основният проблем на това правителство според мен е, че нямат никаква стратегия, никакъв план", Хамстере ти ,който нямаш 1 работен ден през живота какъв ти беше плана на тебе не ми е ясно?? Я виж че сасипа БСП,че дори след виденовата зима имахте повече депутати....И кой са лицата на БСП ,че аз нещо не знам...........Цонев?Масларова? Ти или ГОце ?? Р.Овч може би?? Или пикаещия....Кажете драги комунисти,кажете че толкова сте изпаднали че само човек може да ви се смее