БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"

Сергей Станишев: Кабинетът няма никаква стратегия
25 сеп 2010 16:10,
262
БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"
Снимка: БГНЕС

"Ние даваме тон на всички политически партии за дискусията, в която България трябва да влезе и пред европейските институции". Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес откри обсъждането на левия проект "България 20/20 – европейска социална държава".

Целият национален съвет на партията обсъждаше каква ще бъде визията на социалистите за България до 2020 година.

"Аз смятам, че не бива този документ да се превръща в нова оценка на четирите години, в които участвахме в управлението, да покажем какви поуки сме си извлекли, как оценяваме състоянието на страната в различни сфери и какво искаме да направим, за да се промени то към по-добро", каза Сергей Станишев.

"Работата по нашите конкретни политики не приключва днес", предупреди той.

Още по темата

По думите на Станишев, проектът е предизвикателство за управляващите и обръщение към всички български граждани.

"Основният проблем на това правителство според мен е, че нямат никаква стратегия, никакъв план", категоричен бе червеният лидер.

Той отсече, че от БСП са готови да дават конкретни предложения при обсъждането на Бюджет 2011.

"Валутният борд е в основата на финансовата стабилност", коментира още Станишев.

По думите му в момента едно от конкурентните предимства на България по отношение на данъчната политика е ниската данъчна ставка за корпоративен данък и индивидуалното облагане.

По думите му в партията не са имали противоречия при вземането на решение за валутния борд и плоския данък.

Минути преди заседанието на националния съвет, Георги Пирински, зам.-председател на Народното събрание, заяви, че най-острата криза, която сега се чувства у нас се дължи на това, че гражданите са напълно обезверени дали държавата работи за тях или за някой друг.

Той призна, че в момента българските социалисти не могат да дадат цялостна алтернатива, а и нямат такава амбиция.

Пирински посочи, че в документа им има текст, в който се казва, че при определени условия и в перспектива от 1-2 години, страната ни трябва да премине към прогресивно облагане.

Той е на мнение, че въпросът за валутния борд на даден етап ще трябва да бъде дискутиран, макар за момента обсъждането му все още да предизвиква прекалено остри реакции.

Темата за България 20/20 ще бъде дискутирана и на предстоящия конгрес на социалистите, който ще се проведе на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: Станишеввалутен борд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pirinski iska otmiana na valutnia bord........ama dnes-a go propuska tpo poniatni pri4ini
168
0
 
3
 
! Отговори
za 160 преди 13 години
Ami da plesnem s ryce i da gi pregyrnem...........men me e gnus
167
1
 
1
 
! Отговори
Мира Ррадева преди 13 години
Рапада се , всичко се рапада!
166
0
 
5
 
! Отговори
breg преди 13 години
a tvoita strategiq kakva e da lazi6 v krakata na dogan
165
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези трябва да останат само лош спомен от историята. Иначе просто няма да има България. Т.нар. комунисти са най-лицемерните, най-продажни, без род и родина, грабители и убийци. Тези сега изглеждат много модерно но по нищо не се различават от бащите си които са създали Белене и Слънчев бряг и са искали да станем поредната република на СССР.
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР ПО НОВА ТВ ОТ 22:00 часа ПРЕДАВАНЕТО "ГОРЕЩО" ГОСТ ЩЕ Е ОСМАН ОКТАЙ КОЙТО ПРОДЪЛЖАВА ДА РАЗКАЗВА КОЛКО ФАЛШИВ ОБРАЗ ИМА АХМЕД ДОГАН В МЕДИИТЕ ...
163
0
 
5
 
! Отговори
октоподчо преди 13 години
Пред БКПевсичко ряпа да яде!
162
0
 
0
 
! Отговори
чуденка преди 13 години
Може би е искала да напише ряпада. Корена на думата излиза от ряпа.
161
1
 
2
 
! Отговори
от социнтерна преди 13 години
Това, че се рапада е голем кеф Ррадева!
160
9
 
1
 
! Отговори
Мира Ррадева преди 13 години
Отново идва ред на Костов и Станишев. Този път заедно. Резултатите от национално допитване за това кой ще бъде първият подсъдим от настоящето правителство, ще публикуваме на 27.09.2010 г. По предварителни данни засега води г-н Борисов, с много близки резултати непосредствено след него са г-н Дянков и г-н Цветанов. Аз ще гласувам отново за БСП. Румяна Коларова се връща в СДС, а Сашо Диков се връща доброволно на 4-ти километър. ДСБ няма шанс, там отиват Бареков, Иван и Андрей. ГЕРБ се рапада.
159
1
 
5
 
! Отговори
Бл. 20, 1 преди 13 години
Плоския данък щеше да бъде социален, ако всички го плащаха, което не е така. Социалисти като станишев и партийните му другари да не би да плащат какъвто и да е данък, макар и плосък. Точно обратното. Направиха си народ от зомбита за да могат да прокарват съвсем законно плоските си идеи за бъдещи кражби, за които всеки *** от бл 20 би могъл само да мечтае.
158
2
 
7
 
! Отговори
надзирател преди 13 години
Те с това което откраднаха през годините няма да огладнеят поне 100г.Това е поредната лъжа на червените олигарси с която искат да примамят гласоподаватели.И ако Б.Б.не си изиграе добре картите нищо чудно да се върнат пак на бял кон.Щото усещат че иначе ги чака затвор.
157
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писна миии... Стига с тази социална държава, колкото по социална е България толкова ще е по бедна!!!*** на социални,не работят,разни неграмотници дето не са учили аз ще ги храня с пари от мои данъци,и осигуровки.Искам здравни и пенсионни осигуровки в лични индивидуални сметки!!! Че и пискат срещу плоския данък,не било справедливо защото аз като плащам 150 лева данък,примерно на 1500 заплата,някои си с 500 заплата дава 50. Е аз пак давам 3 пъти повече.Станишев искам просто да го набия с КЕФ
156
0
 
0
 
! Отговори
gh преди 13 години
ЕВАЛА 145-МНОГО ТОЧНО ОПР.
155
3
 
10
 
! Отговори
gost преди 13 години
За голяма радост повечето от хората който гласуват за гадните крадливи *** няма да са сред нас
154
1
 
6
 
! Отговори
шопа преди 13 години
Визия на социалисти за България е нещо като оксиморонен оксиморон. Тези социалисти са най-дивите капиталисти, визията им стига само до там, откъдето свършват законите им, а за България те мислят единствено както хиените и лешоядите мислят за труп.
153
4
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Бате, батееее - Бойко комунист ли е? Кажи, бе бате!
152
9
 
5
 
! Отговори
хах преди 13 години
Брех с колко хъс мрази тоз народ, съдейки по писаниятра тука. Ако една десета от него влагаше в работа, то щяхме да сме го забравили тоз преход. Иначе аз чак толкова огромна разлика, освен медийно-политическите звезди, между сегашния кабинет и предишния (че и дори царя ако щете) не виждам. Изводите са си за вас. Иначе комунистите и през 3000-та година могат да са виновни за 11-вековния преход. :D
151
2
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 13 години
Сигурно СърГейчо и компания са свършили паричките ( милиончетата ) и сега отново искат да лапат
150
3
 
6
 
! Отговори
дичо преди 13 години
скрийте го тоя недоносен ***ал