БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"

Сергей Станишев: Кабинетът няма никаква стратегия
25 сеп 2010 16:10,
262
БСП гладна за власт, бистри проекта "България 20/20"
Снимка: БГНЕС

"Ние даваме тон на всички политически партии за дискусията, в която България трябва да влезе и пред европейските институции". Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес откри обсъждането на левия проект "България 20/20 – европейска социална държава".

Целият национален съвет на партията обсъждаше каква ще бъде визията на социалистите за България до 2020 година.

"Аз смятам, че не бива този документ да се превръща в нова оценка на четирите години, в които участвахме в управлението, да покажем какви поуки сме си извлекли, как оценяваме състоянието на страната в различни сфери и какво искаме да направим, за да се промени то към по-добро", каза Сергей Станишев.

"Работата по нашите конкретни политики не приключва днес", предупреди той.

Още по темата

По думите на Станишев, проектът е предизвикателство за управляващите и обръщение към всички български граждани.

"Основният проблем на това правителство според мен е, че нямат никаква стратегия, никакъв план", категоричен бе червеният лидер.

Той отсече, че от БСП са готови да дават конкретни предложения при обсъждането на Бюджет 2011.

"Валутният борд е в основата на финансовата стабилност", коментира още Станишев.

По думите му в момента едно от конкурентните предимства на България по отношение на данъчната политика е ниската данъчна ставка за корпоративен данък и индивидуалното облагане.

По думите му в партията не са имали противоречия при вземането на решение за валутния борд и плоския данък.

Минути преди заседанието на националния съвет, Георги Пирински, зам.-председател на Народното събрание, заяви, че най-острата криза, която сега се чувства у нас се дължи на това, че гражданите са напълно обезверени дали държавата работи за тях или за някой друг.

Той призна, че в момента българските социалисти не могат да дадат цялостна алтернатива, а и нямат такава амбиция.

Пирински посочи, че в документа им има текст, в който се казва, че при определени условия и в перспектива от 1-2 години, страната ни трябва да премине към прогресивно облагане.

Той е на мнение, че въпросът за валутния борд на даден етап ще трябва да бъде дискутиран, макар за момента обсъждането му все още да предизвиква прекалено остри реакции.

Темата за България 20/20 ще бъде дискутирана и на предстоящия конгрес на социалистите, който ще се проведе на 16 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: Станишеввалутен борд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
2
 
! Отговори
йьйь преди 13 години
Ey muhlyovci tapi GEYBERI stiga ste komentirali Stani6ey a vijte malko upravlqva6tite ot GERB do kade ni dokaraha s taz policey6tina nikakvo uveli4enie na zaplati i pensii i prez 2011 ! Do kade i do koga kajete tapi GEYBERI ! ! ! Bate vi Boyko koga 6te vi oprai sled 2050 godina li !
28
3
 
9
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Чесна пионерска Станишев виждаш края на партията ви БСП и се чудиш вече от коя дупка да си имзъдриш простотия. Дразниш вече много и със сигурност дори и сподвижниците ти не те понасят. Ай време е да ходиш да си играеш в пясъчника.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Серж, *** прасни некоя ученичка, че нещо си напълнял.Чича ти Гошо мое да ти уреди нещо.
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БСП гладна"Предлагам да се съберем народа и да ги понахраним с тоягите, та да видим после ще ревът ли, че са гладни.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откога Пирински започна да разбира от данъци и да пише национални стратегии. Нещо взе да ми писва разни неграмотници да ми дават направление в живота. *** винаги са имали калпави икономисти. Шайка плямпачи, която се държи все едно току що е слезнала от балкана. Наследници на малограмотни овчари, които са се добрали до власта с измама.
24
5
 
14
 
! Отговори
Кублай хан преди 13 години
Серго, мяза да си първообраза на лъжливото овчарче. Само плямпаш и обикаляш страната като глуха *** и само бабички ти се връзват на приказките.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
днес.бг,нямате ли поне грам жалост-може ли точно в събота да сложите една до друга снимките на Фидосова,Първанов и Станишев,смилете се поне в най-хубавия ден от седмицата над нас и ни покажете нещо приятно за сетивата
22
3
 
10
 
! Отговори
сссс преди 13 години
От 20 коментара няма и един дето да е написал нещо убаво за хамстера.....
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плъшко много се е угоил нещо.
20
4
 
21
 
! Отговори
План 2020 преди 13 години
Защо не разпуснете партията БСП.Раздадохте куфарите,трепахте,що годе образовахте поколението си за приемственост.Да не говорим за по-отдавнашна история.Разбиранията ви за държавност и демокрацията се свеждат до лични банкови сметки.Партия градена въху убийства и ламтеж за пари няма място в Парламента.Не разсмивайте хората с думи като корпоративност-такива термини няма във вашите речници.И да сме били червени с много миене ще се заличи ИЗНАСИЛВАНЕТО
19
5
 
12
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Поне едно е ясно..........Че като ги няма тея незнам дали са платени или неплатени клакюри от БСП ,които да спамят из форумите.....Анти Станишев и анти ГОце мненията са много силни.......Няма как просто тия политически трупове да се върнат във властта.........
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ЗНАЕ КОЛКО ГО МРАЗИ НАРОДА ,САМ ЩЕ СЕ ГРЪМНЕ НА ПЛОЩАДА
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гладни сте а ВАШТА МАМА !!!
16
6
 
16
 
! Отговори
Idea преди 13 години
Няма ли кой да гочука тоя розов плъх
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pozdravlenia - naistina sled Videnov vkaraha pove4e deputati otkolkoto sega. Dano Bog se smili nad nas i se otyrvem ot ruski premieri , mekereta - komunisti i pr. ***.============================A s vragovete si mojem da se opravim, pokazali sme go
14
7
 
14
 
! Отговори
Механджията преди 13 години
Въобще не ги искам тези червени мишки и производните им капиталисти- милиардери. Лошото е че и сегашните не са първа хубост , но тези са в пъти по-алчни...А както гласят и Гоцко за нов месия, не виждам , как в близките 50г. ще има бъдеще за населението. Заплати на ниво Бангладеш цени като в Harrods.Иначе уж все криза , все не знам си що , ама капиталистите карат колици за стотици хиляди,купуват къщи и пр. за милиони...Това за мен си е съвременно , Българско-чорбаджийско робство...
13
9
 
24
 
! Отговори
Б Борисов преди 13 години
Няма ли кой да го пречука тоя розов плъх
12
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БезСрамниПрестъпници
11
9
 
37
 
! Отговори
Боже преди 13 години
С какво заслужихме.........Доган ,Царя .....Станишев - Гоце и компания........Толкова ли сме грешни мааму стара ??Правен е Волен като казва ,че сега на власт са 2 -те партии ,които единствени не са участвали в грабежа на България..........Ако нещо се промени в тая държава със сигурност промянята няма да дойде от бъдещите затворници.....БСП,ДПС.........НДСВ всички останали
10
10
 
20
 
! Отговори
БСП преди 13 години
А стига бе!Че има ли и социални Фашисти?Драхте,клахте и грабихте народа!Геноцит за редукция му проведохте и за капак "СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА"Вашето отроче Дянков ще се справи ли със задачата да избие още 15% тази зима се чудя?Или ИВАН АНГЕЛОВ достойно го направлява да не обърка нещо?