БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
24
 
! Отговори
123 преди 13 години
БСП УМРЯ ! АМИН !
33
9
 
23
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
България ще се оправи когато изпратим *** в Индия, а комунистите в Сибир. Мечтая за такава България.
32
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Важното е Доган да умре ,а Станишев да му изкопае гроба-това е важно!!!!А колкото до болниците-те приличат на СУ.Последните години всички болници и някои университета(СУ) искаха само пари и колкото и да им дадеш все не им стигаше.Сега има контрол,по малко пари и им СТАВА ЛОШО-вземат от 5000 на 3000 и им се повръща!!!НЕ се залъгвайте-комунистите и ДПС са туморът,РАКЪТ на съвременната ни Държава и само смъртта им ще оправи България ,а не някои Цар или ББ!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
redhead преди 13 години
Те си я продадоха на себе си!!!
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само като го погледна тоя ПосерГей и ми иде да му фрасна един в муцуната, да му се изплюя и да го насера! Отвратен е!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И герб и бсп и дпс, всичките са за ***!
28
7
 
20
 
! Отговори
Манолски преди 13 години
турско-комунистическата *** напират отново да цоцат от властта, ама точно пък Хамстера кви очи има да надига нос немога да разбера, след като хората му казаха че не става и срина позорно имиджа на партията си
27
4
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
Ти нИдей рИва, че навремето РМСовете бяхте най- големите гадове и продажни родоотстъпници!Пък този ухиления мамин сладък да каже защо ВСИЧКИ боници, дето им се правяха ремонти, сега изглеждат в пъти по- зле от преди, заради некачествено изпълнение? Ако той не ще, мога иаз да кажа: Защото стойността на външна замазка и боя по тяхната ценова листа е 1000 и нагоре кинта на квадрат. За толкоз пари, толкова.
26
7
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Ах нещастни комунисти не разбрахте ли, че вашето време свърши немате место в парламента. Никога нема да гласувам за вас мамаичката ви и издениците
25
6
 
27
 
! Отговори
Goldstrike преди 13 години
Аз мразя комунизма от сърце! Никога повече такива *** като серго и доган в управлението на държавата! Защото случи ли се - тези двамката и техните *** ще останат в историята като гробокопачите на България.Крайно време е да изхвърлим комунисто-мафиотския ***!
24
5
 
22
 
! Отговори
redhead преди 13 години
Абе тия нямат ли си друга работа .. а само се чудят как да пречат но останалите???
23
6
 
35
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Никога повече БСП на власт. Всяко правителство си има своите проблеми, но тези продадоха българската природа за жълти стотинки.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne GERB gi dokaraha do *** moi chovek a BSP i DPS , kyde si jivial do sega? Ti vlizal li si v bolnica poslednite nqkolko godini da vidish kakvo e? Gerb niamat nishto obshto s tqhnoto systoianie
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви ВЕЧЕ"?Напротив, върви си!Както си вървеше и при теб, СерГейчо. Помниш ли как все искаше да "вдигаш", а "льошият" и "седесарят" Орешарски "не даваше"?*** нЕма лошо! Давайте! Мат'рялът гълта всичко :)
20
7
 
29
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не ме карайте да се смея! БСП се бори за оцеляването си, а ДПС е маргинализирана. Стари кучета без зъби.
19
32
 
15
 
! Отговори
"ГЕРБОМЕТЪР&quo преди 13 години
Гласуваш за Герб получаваш: - фалит на болници, вдигане на пенсионната възраст, увеличаване на цени на хранителни стоки,ел . енергия, парно, газ,увеличаване на акциз цигари, алкохол, и за капак замразяване на заплати и пенсии от 2009 - 2011год
18
5
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Какво хамсти радваш се?С "мощна" коалиция от 79 депутата общо какво мислиш че ще постигнеш ?
17
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАК ДА НЕ СЕ ОБЕДИНИТЕ! ВИЕ ИМАТЕ ОБЩ ПРЕЗИДЕНТ,ВАШИ СА УПРАВИТЕЛИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ,ВАШИ СА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ЛЕКАРСТВА,ВАШИ СА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ-ВАШИ СА В С И Ч К И К Ъ Р Л Е ЖИ ИЗТОЧВАЩИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! ВАЖНО Е ДА СИ ОТИДЕ БОРИСОВА И ЗДРАВНАТА КАРТА ДА СЕ ОТЛОЖИ ПОНЕ С 1 ГОДИНА.ТОВА СА МНОГО МИЛИОНИ В ДЖОБА НА ВАШИТЕ ХОРА .КОЛКО ЩЕ СКУБНЕТЕ ДОКАТО ДОЙДЕ ДРУГ И КОЛКО ОЩЕ СЛУЧАЙ ЩЕ ИМА С АМПУТИРАНИ КРАКА ОТРЯЗАНИ АПЕНДИКСИ А ХОРАТА ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ СА ОПЕРИРАНИ!
16
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***- ПЕД......АС. ***- ПЕД.....АС . ТОВА СА БСП И ДПС . ДРУГА ДУМА НЯМАМ- ***!!!!!!!!!!!!
15
8
 
38
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Никога повече БСП и ДПС във власта!!!