БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ

Най-накрая се разбраха, събират подписи, за да внесат вота
28 сеп 2010 15:54,
313
БСП и ДПС ще вземат здравето на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

След дълго умуване БСП и ДПС се разбраха да поискат вот на недоверие за политиката на правителството в областта на здравеопазването, съобщи лидерът на червените Сергей Станишев.

"Общото мнение е, че един вот трябва да се фокусира върху най-болезнената тема, където провалът на правителството е най-видим, и с ДПС се обединихме, че това е състоянието на здравеопазването", аргументира се Станишев.

По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани.

"За една година политиката на ГЕРБ доведе до колапс на системата, обезсърчаване на медицинския персонал и нарушаване на конституционни права на гражданите. След ГЕРБ системата ще трябва да се гради от нулата", каза още Станишев.

Той беше категоричен, че исканият вот на недоверие не е само към министър Борисова, а към цялото правителство, защото сривът на системата е пряко следствие от финансово-икономическата политика на кабинета.

"Проблемът не е Борисова, а Борисов", заяви лидерът на БСП, цитирайки думите на Иван Костов. Според Станишев смяната на министъра нямало да реши проблема, тъй като имало нужда от промяна на политиката.

"Много ми е интересно как сега Синята коалиция ще подкрепи правителството, като бяха излъгани от него. При положение че подписаха меморандум с ГЕРБ, който не е изпълнен. С какви очи сините ще подкрепят управляващите", каза още Станишев.

Той видя в искането на СДС за оставка на здравния министър опит на Синята коалиция да се измъкне и подпомогне премиера.

Станишев беше категоричен, че лекарите и медицинският персонал като цяло имат имат абсолютно основание за протест.

"Аз и преди бях казвал, че единственият начин да спре това безумие са протестите", каза още лидерът на БСП по повод готвената ефективна стачка на лекарското съсловие в средата на октомври.

Още по темата

Той предположи, че червени кметове на общини, където съзнателно се водят болниците към фалит, биха се присъединили към протестите.

В момента работна група подготвя мотивите за вота и амбицията е до края на седмицата да бъдат събрани необходимите 48 подписа, след което искането да бъде внесено в деловодството на парламента.

Предстоящото гласуване в парламента щяло ясно да покаже границата между управляващи и опозиция, тъй като сега част от парламентарните групи се държали като "полуопозиция и полууправляващи", подчерта Станишев.

"Играта на добрия и лошия, на рестриктивния Дянков и на добрия Борисов, не върви вече", отсече още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: ДПСБСПвот на недоверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
9
 
! Отговори
ЗЪЛ преди 13 години
Зкойто и да гласуваме в БГ. народа винаги ще е хванат за палците .Затова който може да емигрира . ТУК ЖИВОТ НЯМА!!!!!!!!!!!
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 години разпиляха здравната система,а сега плачат на умряло!След вас е потоп!Рипат така ситно,защото болниците управляват втория по големина бюджет след общината,а идват избори и нови партийни проекти са на хоризонта.Държавата трябва да се източва,за да се пълнят партийните касички!
52
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
А колко конгреса е имала БСП,че наскоро отбеляза 47-мия???
51
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИЛОСТИВ ЧОВЕК СЪМ АМА КОТО ГИ ВИДЯ ПОЛУДЯВАМ!ДОБЪР СЛУШАТЕЛ СЪМ АМА КАТО ЧУЯ ДА ПЛАЧАТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СТАВАМ БУЕН.ТО БИВА НАГЛОСТ ТО БИВА АМА ОТ БСП ПО-ГОЛЯМА НАГЛОСТ НЯМА!СКРИЙТЕ СЕ БЕ НЕ МЕ ВКАРВАЙТЕ В ГРЯХ!
50
2
 
16
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Абе за ГЕРБ не знам, ама от толкоз години на народа му взеха здравето!!!
49
5
 
10
 
! Отговори
до ДНЕС -БГ преди 13 години
до сега не съм ви плюл никога. вие защо днес ме тероризирате ? преди малко- снимка на масларова...сега - снимка на този...не мога да си изям следобедния сандвич от погнуса. хайде,спестете ни ги. оставете ги да ходят да пропагандират бабичките по селата как ще им вдигнат пенсиите с по 9 лв.
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По думите му здравната система е в кома и цената се плаща от българските граждани." - айде да си гледа работата тоя! И кой въобще му вярва, че е загрижен за българските граждани? Ненаситен, ненаял се плъх!...
47
9
 
7
 
! Отговори
човек преди 13 години
така е . и си плаща . но за разлика от ББ , аз съм член на БСП от 1994 г. и не съм бил членувал в БКП . не съм напускал работа за да запазя членството си в БКП . кой питам е костов ? като казвате : всички са комунисти , визирайте тези , които мислят като комунисти . тоест тези за които чуждото мнение не е от значение .
46
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 47 кого наричаш "*** народ" шибаняко скапан. Я си *** майката!!!
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** НАРОД , *** УПРАВНИЦИ ХАК НИ СА
44
4
 
16
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
ДО 123-съгласен съм--И аз се махам ако дойдат на власт БСП и ДПС и аз махам от тая скапана държава!!!
43
5
 
5
 
! Отговори
asi преди 13 години
VSICHKI STE BOKLYZI.BSP,DPS,SDS.GERB. GORKO MY NA NARODA,BOJE GOSPODI.
42
2
 
20
 
! Отговори
123 преди 13 години
БСП е БКП.Вълкът козината си мени,но нрава не!
41
5
 
9
 
! Отговори
75923 преди 13 години
Що може би СДС от 97 до 2001 не продаде всичко действащо за жълти стотинки!!!всички са маскари, мой човек!!!
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Sergeicho moito momche bita karta si, nikoi razumen chovek nqma da glasuva nito za BSP nito za DPS. Stiga ste se dyrjali kato v detskata gradina ami vzemete svyrshete malko rabota.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 33 браво много проницателен извод. +1 от мен
38
4
 
26
 
! Отговори
123 преди 13 години
Гласувайте за БСП и ДПС! Ако още веднъж тези хора дойдат на власт аз се махам от тази държава и вие си ги гледайте
37
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само едно не разбрирам, що за нород е тоя българския, от всякъде тотално е смазан, пенсионна система, болнични, здравна реформа-пълен ад и трагедия, безработица-жестоки съкращения, бавно, но славно увеличение на цените и т.н. и пак седят тука зомбираните и пишат ли пишат коментарчета в духа "Боко оле, ГЕРБ-оле.
36
26
 
8
 
! Отговори
човек преди 13 години
БСП е минала през много перипетии . Има своите грешки и си понася последиците. Но в БСП винаги има кадърни хора , защото социалистическата идея е преди всичко човечността . Не на мутренската партокрация изпълзяла и бълваща лъжи , правеща пари , забравила Хората . Когато не чуваш критиката , падаш от власт , справка Тройната коалиция . ГЕРБ върви по този път , но ние ще плащаме сметката накрая . Хората .
35
6
 
17
 
! Отговори
T преди 13 години
БСП+ДПС = ВНЛ!!!