Не е проблем да гоня, но Дянков и Цветанов остават!

Премиерът категорично защити двамата си вицепремиери
22 окт 2010 16:00,
343
Не е проблем да гоня, но Дянков и Цветанов остават!
Снимка: БГНЕС

Петъчният парламентарен контрол даде възможност на червените депутати да хванат натясно премиера Бойко Борисов в НС и да му отправят остри критики за работата на двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както да поискат и тяхното отстраняване.

Първи на мушката попадна финансовият министър.

"Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков", категоричен бе Бойко Борисов.

Той отговори на депутата от "Коалиция за България" Георги Пирински, който остро попита защо не освобождава от поста финансист №1.

"Какво ви пречи да освободите министър Симеон Дянков от поста министър на финансите, след като е съвършено очевидно, че той не разбира каква политика трябва да се води", отсече Пирински в пленарната зала.

"Дянков отново ви предлага да бъдем с най-ниските данъци в Европа и той продължава да мисли, че правейки България данъчен рай, 2020 година тя ще е средноразвита европейска страна. Това няма как да стане", обърна се Пирински към премиера.

"Освобождаването на един финансов министър е все едно, че пада правителството", отвърна му Борисов.

По думите му не било проблем да освободи един или друг министър, но в случая с Дянков не се налагали такива действия.

Бойко Борисов категорично защити и другия си вицепремиер – Цветан Цветанов, който също е подложен на огромен натиск заради аферата с имотното му състояние.

"Минахме всички стъпки по йерархията, и то с избори. Пет пъти ви победихме и народът ме е сложил сега да ви отговарям, не вие". Така премиерът отговори на червения депутат Ангел Найденов, който пък отправи питане дали с изказването си, че страната ни не е била готова за членство в ЕС, заместникът му Цветанов не показва неосведоменост и не злепоставя ЕК, която даде зелена светлина за присъединяването ни.

"Българският народ винаги е бил и ще бъде в ЕС, а управниците, които са допускали своите грешки, народът си ги е наказал", каза премиерът.

Той отбеляза, че партията, която провеждаше политиката за присъединяване към Съюза – НДСВ, сега е в извън парламента, и заяви, че социалистите са дошли на власт "наготово".

"Въпросът е правилно ли беше договорено 3 и 4 реактор на АЕЦ "Козлодуй" да бъдат затворени. Да не говорим сега, че имаме проблеми с "Брикел", с ТЕЦ-овете. Традиционната ракия също била пропусната", отговори Борисов.

Затова и в момента домашната ракия се облагала с акциз.

"Ами хайде да отидем в село да питаме бай Иван ракията дали е традиционна или не е традиционна и дали трябва да пита Брюксел за ракията. Никога няма да повярва, нито на мене, нито на когото и да било", коментира още премиерът.

"Нека да не се включваме в атаката срещу Цветанов, защото той полага много големи усилия в борбата с корупцията и организираната престъпност", призова още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
6
 
11
 
! Отговори
фют преди 13 години
ГЕРБ=БСП=СДС=ДПС. Това е България. Управляват ни поредните крадци. И тези виждат светлото бъдеще /202....г./ но на изборите ще им се "стъмни". Трябват пари на държавата. Ами върнете ги бе г-н Борисов, г-н Станишев, г-на ЦАР, и г-н Костов, какво се правите на ощипани невести. Вие много добре знаете в коя банка са откраднатите милиарди на Р. България. Лицемери.
311
4
 
12
 
! Отговори
aнонимен преди 13 години
Симеон Дянков смъкна кожата на Българския бизнес с непосилни акцизи и осигуровки,той работи против интереса на хората,които обедняха и глада *** на вратата ни,изложи и Цветанов,като го накара да гони Михаля с нелегалния трафик на цигари,чии интереси защитава Дянков?Чужди,само чужди........Ако има срам сам трябва да си подаде оставката......
310
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е решил да си ходи с цялото правителство "ан блок"!
309
7
 
2
 
! Отговори
za 305 преди 13 години
Vas da izgoni i stava politik nomer edno n 21 vek............
308
0
 
1
 
! Отговори
smeshno no tyjno преди 13 години
otdava ti se be nomere 289 da pishesh za tyjni i gnusni nesta, ama dnes Borisov kaza 4e Dogan ne bil pravil podcinkovaniat kaldarym a nekakwa gorna arda...kakwo ste kajesh po tova izkazvane na premieryt
307
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в коя държава политик има право да извършва и друга дейност !!??Та нали това се нарича корупция,а тоя е тръгнал корумпираните да гони .Боко,навън заедно с Цецко
306
1
 
1
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Бай Иване, *** си като дъска! Извинявай, но не можах да се сдържа!
305
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вес.ТРУД-бизнеса фалира'полицаи- на протест'ДЯНКОВ-борсата фалира; все заглавия от :ТРУД: а ББ ми вика -всичко е ок,е как бе шефе, то *** всичко е на вили и мотовили, а пък ЦЦ крал крал та са олял и ти пак всич. е ок ДА АМА НЕ-ОСТАВКА И ТИ И С.Д. И Ц.Ц.
304
0
 
6
 
! Отговори
вуйчо крум преди 13 години
АЙДЕ ЗА КОНСУЛТАНТ ДА ОСТАВИШ ЕДИН,БИВА ,АМА ДВАМА ,отде толкова кинти за хонорари
303
1
 
7
 
! Отговори
Joda преди 13 години
Тия двамата - OK, но транспортния, дето забатачи всичко - категорично АУТ!!
302
5
 
16
 
! Отговори
Нели преди 13 години
щом Дянков остава айде чао Герб никога повече няма да гласувам за Герб
301
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОБО,БОБОООООООО,много я закъсаааааааа
300
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В демократичните държави наивните маси вярват, че техният глас решава изборите и че те определят своите лидери. Жестоката истина е, че докато един човек не бъде подкрепен и одобрен от господарите, които управляват зад сцената, той няма никакви шансове да бъде избран на висок пост.
299
4
 
19
 
! Отговори
БСП преди 13 години
Бойко ще изгони всички ни , но няма да изгони тия некадърници около него начело с некадърник номер 1 за всички времена - долния лъжец и кандидат за заличител на България - Симеон Дянков !!!ОСТАВКА!!!
298
0
 
12
 
! Отговори
Иво Прокопиев преди 13 години
Да, да, ужас, как така Цветанов не арестува Иво Прокопиев, а го пусна по живо по здраво да си емигрира в чужбина, след като завлече толкова народ и фирми и борса? Това си е жив ужас. Как така министъра на сигурността не се грифжи да сигурността, а крадне апартаменти по шест на нож, пре-миер-министъра няма да го освобождава? Че това не само в цивилизовния, но и в най-нецивилизования свят не е ставало.
297
0
 
15
 
! Отговори
УЖАС преди 13 години
Депутат от РЗС: Бях изнасилен от Фидосова
296
1
 
11
 
! Отговори
сандвич Mc Donald-2 преди 13 години
най сърдечни пожелания за всички риби и водата, демек водолейте и особенно за рината тон!понеже коментираш свестно моето "сандвич Mc Donald 289 пост" та и аз да те кометирам.Немислия че Доганът е постъпил морално, както и за Цветанов не си мисля че морален.но забележи след Доганът остава цел язовир, много вода и много бизнес за неговият електорат из кърджалийско.След Цецо-лъжеца остава един гаде привкус че сме му ръкопляскали когато ги мелеше как Гоце се бил казвал Първанов-има още на гл стр на в стандарт.
295
1
 
15
 
! Отговори
Важно преди 13 години
Цветанов отказва да посочи кого е консултирал защото ще лъсне ФИКТИВНОСТА на тази консултация. *** милиционерска схема за легалезиране на престъпни доходи при това със задна дата сле като се появи обществен интерес към имотите му.
294
2
 
11
 
! Отговори
Проблем е преди 13 години
Проблем е, че не ги гониш.
293
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе той така защитаваше и Желева ,пък след това и духна под опашката,когато лекарите искаха оставката на Нанев на лекарският събор ББ каза "Нанев аз съм зад теб,подкрепям те" е след два дни го уволни.