Свидетел по "Октопод"-а оплита Цветанов в корупция

РЗС: Асен Урманов е тормозен, за да промени показанията си
Обновена: 23 окт 2010 06:00 | 22 окт 2010 21:35,
196
Свидетел по "Октопод"-а оплита Цветанов в корупция
Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов е опитвал да прекара пари с неясен произход през фирми на „Лев Корпорация", които след това фирмата е трябвало да върне като дарение на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че посредникът по тези сделки е човек на име Асен Урманов, който в момента е в чужбина, заради натиск върху него и семейството му да свидетелства срещу Алексей Петров.

По думите на Янев над свидетеля се оказва натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Според депутата Емил Василев показанията на свидетеля са в полза на Алексей Петров. Той добави, че семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото. Това свидетелят разказал по телефона на Емил Василев.

Асен Урманов е разпитван повече от 20 пъти от прокуратурата, като е бил подложен на арогантно отношение от водещия разследването прокурор Светозар Костов. В момента, в който е твърдял факти, различни от тезите на обвинението, разпитът е бил прекъсван и е обвиняван в лъжа, а думите на разпитвания не са регистрирани в протокола.

След като свидетелят не е пречупен, започнал тормоз на семейството му.  Безпокоили са съпругата му с изрази като: "Г-жо Урманова, не можем да намерим съпруга ви, обаждаме се от ДАНС, трябва да го открием, в противен случай ще има лоши последици за него".

И то по време, когато той е с включен мобилен телефон и е можело да бъде намерен, разказа депутатът Емил Василев.

Асен Урманов се свързал с РЗС, след като преди дни синът му бил нападнат и пребит от трима в дискотека в Златна Панега. Младежът бил откаран от брат си в болница с опасност за живота, със счупен череп и хлътване на теменната кост. 

От РЗС смятат, че инцидентът е свързан с дейността на бащата, който от 1997 г. работел в системата от фирми на "Лев корпорация", а през 2005 г. става ръководител на експертния съвет по екология на Столичната голяма община.

Според данните, които предоставил на РЗС, през същата година  Урманов е участвал в предизборния щаб на ГЕРБ в София и като координатор е отговарял за районите "Люлин" и "Кремиковци".

Той разполагал с документи, които доказвали, че фирми от кръга на "Лев корпорация" са осъществявали дарения на ГЕРБ.

По думите на Василев тези книжа носели подписа на вицепремиера Цветан Цветанов.

Още по темата

Лидерът на РЗС е убеден, че Бойко Борисов не знае за тези схеми, за които има съмнение и за пране на пари.

Цветан Цветанов има от какво да се притеснява. Ще се окаже, че имотите са една съвсем малка част от корупционната му дейност, припомни думите си от преди седмица лидерът на РЗС.

Урманов е готов да свидетелства пред съдия по делото "Октопод", както и по отношение на финансирането на ГЕРБ, заяви още Емил Василев.

Свидетелят ще се прибере в страната следващата сряда и иска среща с главния прокурор или магистрат от Върховната касационна прокуратура, пред когото да разкаже за "тормоза, на който е подложен от прокурора по делото "Октопод", добавиха от партията.

От РЗС уточниха, че ще посрещнат Урманов на летището, за да не му се случи нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
4
 
16
 
! Отговори
Защо пък Яне преди 13 години
Защо имаше пост (поръчков) че "Яне се бил омазал" след като "омазването" върви при управляващите и теча не може да се спре. От Цецо капят мангизи, а Фидосова - с карфица да я боднеш, ще залее целия парламент с мас, че и по жълтите павета ще се ливне и ще задръсти движението в София.
170
1
 
4
 
! Отговори
DO 172 преди 13 години
A TI KAKVO ZASLUJAVASH BE CHICHO?????DA TE UPRAVLQVA EDNA TIKVA I DO NEQ DA STOI EDNO USHAVO ***-DA NE MOJESH DA SE PENSIONIRASH,DA NE MOJESH DA POLZVASH BOLNICHNA POMOSH I OSHTE I OSHTE,AMI GLEDAI SI TOGAVA TIKVATA NA PLETA I NE SE OBAJDAI POVECHE
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти с'я вземи ги оправдай и двамата!То всички сме луди вече, а ти?
168
13
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Много от вас заслужават *** и доганджиите да управляват децата ви , а Яне да им е президент или министър-председател. Излиза некакъв "трактор" и некакъв Яне, казват някакви неща и всичко се разлайва. А доказателства за тия твърдения? Новата власт настъпи огромни интереси, лъснаха кражби за десетки милиарди, нормално е да започне война. Цветанов перял пари- стотина хиляди лв според Яне. ***! Слугиня в Гърция за 5 год събира 80000 незаконни! Не вярвам че Цецо е чист,но Яне е луд, а вие?
167
0
 
1
 
! Отговори
шпионина преди 13 години
Хахахаха, е последният пост ме разсмя здравата!Май е Митко бомбата ;-)
166
2
 
13
 
! Отговори
БОМБАТА! преди 13 години
Вече из сайтовете лети инфо че Цецо Лъжецо е бил консултант шпионин и затова неказвал от кого е взел парата.Яне е ***, ама Цецо не е лъжец-Цецо е доблестен Шпионин.сега ясно ли ви е защо е ходил за по 3-4 дена в некоя държава да се специализира как да прави хонорари беее?До 24 часа бате Бойко ще му бие ритникът
165
0
 
7
 
! Отговори
13 преди 13 години
И двамата ми стават смешни но е жалко когато за обществото това се превръща в трагедия!
164
1
 
6
 
! Отговори
axax преди 13 години
всички са мафиоти !!! Само невинните са в затворите ,а виновници ни управляват
163
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошоооо, герберите, лошо!Що не си признаете, че и вас ви вълнува, откъде тоя пич е взел парите или бъркам?
162
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То бива елементарни компромати ама чак толкова .Яне явно не забелязваш че сме вече 2010 е ако тва го беше скалъпил 1990-93 можеше и някой да се хване .АХМАЦИТЕ ДЕТО ВИ ГЛЕДАХА В УСТАТА И ВИ ВЯРВАХА ОТДАВНА ВЕЧЕ ГИ НЯМА ДС-арските ви простотии ни омръзнаха до болка .Измислете нещо ново бе това ходи да го говориш на помаците че то алексейчо нали е от тях .Ама и там навярно няма да хване декиш.Ама белким се направят че ви вярват
161
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изпълзяха от подмолите на миризливото блато Сашко Алкохолика Диков,Яне Янев,Веселинка Томова,Алексей Петров,Янчо Таков,и бившата му любовница Маргарита Михнева,Иван славков,все отбор ***,доказали се платени глашатаи на имащите финансовия ресурс да си платят "удобната вест".Опитват се да хвърлят ла....а в общественото пространство,защото немогат да преглътнат факта,че работата с източването на бюджета приключи и изведнъж шепа мутрички ще се наложи да слязат от скъпите си возила.
160
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне,на следващите избори дали ще се навие някой да гласува за теб,освен безработните мутри?!Гласуваме за това мутрите да се заврат в турския кинеф,а народа да получи глътка въздух!
159
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
158 Прочети 127....Яне отива при баща си и му казва - Тате, реших да ти призная, аз съм гей!!Баща му го поогледал и го попитал - Бентли караш ли? - НЕ!, Къща за 5 мил евро имаш ли? - Не!, 10 мил евро в банката имаш ли? - Не!Еми никъв гей не си ти, чист пед***ст си!
158
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне се оказа платената к...ва на Алексей,аз взех че гласувах за тоя п**ал-нищо лично към различната сексоална посока,говоря за *** като вид характер.
157
21
 
10
 
! Отговори
тодор преди 13 години
Може ли някой да ми светне,в качеството си на какъвЯни Янев се появява в пресата и изнася подобни съобщения ли са новини ли са,защита ли е на мафиотите,компромати,които създават усещането за апокрифност,и за някаква значимост.Доколкото ми е известно Янев е депутат и това че непрекъснато се опитва да се завира в неща,за които не е делегиран,би трябвало да се погледне от друга страна и да прстане да му се дава възможност за изява.Трябва да се освидетелства и да се затвори в психиятрия.
156
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАКВО ТИ ОТКРАДНА ОТ ДЖОБА ЦВ.ЦВЕТАНОВ И ЗАЩО НЕ СИ ГО ОСЪДЕЛ ДО СЕГА?
155
10
 
6
 
! Отговори
до 157 преди 13 години
за какво в затвора бе,***, да не е крал или рекетирал,да не е доган,трактора,пенгезов,милен велчев,царя,станишев и др. "герои"! то бива *** и злобен народ,ама чак толкова не бива! един си разбира от работата и всички станахте много "компетентни" в оценките. за това ще си тънеш в злобата и ще си останеш ***
154
9
 
7
 
! Отговори
Анти преди 13 години
ЯНИ ЯНЕВ: АЗ НЕ СЪМ ******АСТ, АЗ СЪМ ГЕЙ !
153
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветаноглу в затвора!
152
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
този с какви пари живее в чужбина.кой го храни.а цветанов да подаде оставка и ал.петров в затвора и той е от хората дето крадат народа