Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.

3000 преброители плъзват от врата на врата на 10 февруари
18 ное 2010 07:15,
107
Броят ни през февруари, глобата за отказ ще е 120 лв.
Преброителите ще обикалят от врата на врата. Снимка: Булфото

Преброяването на населението ще се проведе месец по-рано от предвиденото.

Вместо през март, както бе планирано, преброителите ще започнат да обикалят по домовете през февруари догодина.

Това предвиждат промени в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд, които предлагат депутати от ГЕРБ начело с Красимир Ципов.

Още по темата

Според тях формирането на статистика за броя на българските граждани ще стартира с попълване на формуляр в интернет между 1 и 9 февруари.

От 8,00 часа на 10 февруари из страната ще плъзнат 3000 преброители.

Който откаже да им даде информация или съобщи неверни данни за живеещите в съответното жилище, ще бъде глобяван с цели 120 лв. вместо с 60 лв., както предвижда сега действащата нормативна уредба.

Обиколките на преброителите трябва да приключат до 20,00 часа на 28 февруари.

Акцията по преброяване на населението в България се налага с оглед на решенията на Европарламента и Съвета на ЕС от 2008 година за актуализиране на статистиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ami trqbva li da im davame li4nite si danni i drugi podrobnosti ami nali tova be6e protivozakonno
80
0
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
da vidim kak 6te gi pusnat onezi s ka6tite s golemite dovari i dali 6te gi globqt 120lv xa,xa,tova e porednata prostotiq koqto mojaxa da izmislqt
79
1
 
30
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Преброителите до входната врата. Вътре не. Кой ще ме задължи?
78
1
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Всеки да може с един sms да провери вече легитимиралия се проверител дали е такъв наистина. Едва тогава да го пусне вкъщи. Но сигурно ще кажат, че ще струва скъпо на държавата. И пак няма гаранция. За преброители ще се кандидатират всякакви. Няма сигурност какви са намеренията им. Да измислят друг начин, не и в дома ни!
77
1
 
9
 
! Отговори
Храст преди 13 години
Какво да им кажа на преброителите, като от всякаква пропаганда и аз самият не знам вече какъв *** съм.
76
4
 
9
 
! Отговори
an преди 13 години
TOVA PREBROQVANE E SAS CEL. AKO STE 4ULI ZA PLANA RAN-AT, ZNA4I ZNAETE ZA KAKVO STAVA DUMA. PO TOZI PLAN SE RABOTO VE4E 21 GODINI. SPORED NEGO V MUTRESTANIQ TRQBVA DA OSTANAT, NE POVE4E OT 4 MILIONA MAIMUNI. GENOCIDA KOITO PROVEJDAHA I PROVEJDAT VSI4KI PRAVITELSTVA, E TO4NO SAS TAZI CEL. USPQHA DA NI NAPRAVQT BEDNQCI. USPQHA DA NI NAPRAVQT BEZRABOTNI. GOLQMA 4AST OT NASELENIETO VE4E NNQMAT I SOBSTVEN DOM. UNI6TOJIHA VSI4KO KOETO OSIGURQVA6E PREPITANIE NA HORATA. VSI4KI KADARNI MLADI IZBQGAHA.
75
0
 
18
 
! Отговори
С ДОМОУПРАВИТЕЛЯ преди 13 години
Преброителят да бъде придружаван задължително от домоуправителя, койда да е записал и проверил всичките му данни. Иначе не трябва да допускаме хора в дома си. Това е за блоковете. В останалите случаи може да се обмисли. Но не и така: звънят- отваряш- отговаряш чинно на всякакви лични въпроси! А, не! Дано четат тези, които трябва!
74
0
 
21
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Аз съм инструктирал близките си изобщо да не казват, че съществувам. Тази държава трябва да разбере, че ние младите вече ни няма и да не си правят сметката с нас. Нито лев на ***! (в моя случай нито евро).
73
5
 
3
 
! Отговори
Не е за кумисолюбци преди 13 години
Моля, тюркоманите, татароманите, монголоманите, манджуроманите и всекакви поддържници на азиатщината да не го четат. Че току виж от яд наистина очичките им се дръпнат и крачетата им се изкривят, пък и за кобилешко мляко ще питат и ще си дзаприличат на манджуромонголо прабългарски чукундури.
72
1
 
6
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Да, госпожо, просто погрешно натиснат клавиш! Благодаря!
71
0
 
31
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Интересно, как ще броят ***. Голяма част нямат адресна регистрация, а някои и документи. А със 120 лв, как ще ги глобят, че не мога да се сетя.
70
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 13 години
Ще ме бреброят, ако им отворя :)))
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да бойкотираме преброяването.Тея го обърнаха на комунизъм.Глоби.А в затвора няма ли да вкарвате?
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и да се налага преброяването, но да бъдат така добри да изготвят СПЕЦИАЛНИ ЛЕГИТИМАЦИИ на всички преброители и широко да се информират гражданите как ще изглеждат тези легитимации. И да не могат да се фалшифицират. Иначе наистина е опасно да пускаш непознати в дома си. Като знаем колко лесно отнемат жилища от възрастни хора и не само от тях.Не може ли всеки сам да отиде в полицията или др. държавна институция и да декларира необходимите данни?Че то и вкъщи можем да укрием телевизор и човек
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как ще ме преброят ако съм на работа или пък не си отворя вратата за да не си създавам главоболия с мисли за мошенници и т.н.Или ще си изляза кротко в 7.30 сутринта и ще се прибера към 21.00 .Да дойдат да ме глобят тогава. Егати глупостите.
66
0
 
13
 
! Отговори
интересно преди 13 години
Освен преброители статистиката търси и около 7000 контрольори. Тяхната работа е на случаен принцип да посетят повторно вече преброени домакинства и да проверят дали данните са коректни. Заплащането на контрольорите ще е подобно на това на преброителите------------------------------честито, преброяването може даже да ви повтори :D
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...сега няма да те изтрият....
64
1
 
3
 
! Отговори
учителката ти преди 13 години
неконтрилируемо... може би имахте предвид неконтролируемо ???
63
0
 
8
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
Тази тяхна статистика никога не отговаря на истината.Немогат да ни преброят правилно.Почти в всяко семейство има близък който е в чужбина и живеят в чужбина от дълги години ,но се водят че са в България.А за имуществото което описват мисля че няма смисъл,но може би това е политика.За етноса е също защото почти всички *** от махлата сега искат да са турци.Прав беше Тодор ЖИВКОВ когат премахна етноса и в паспорта пишеше българин и това можеби беше най правилния начин,но го примахнаха защо.....
62
3
 
0
 
! Отговори
хм преди 13 години
На мен точно на такова ми прилича