Цачева: "Белене" ще се строи

Всички параметри по проекта трябва да са ясни
Обновена: 27 ное 2010 14:33 | 27 ное 2010 14:32,
145
Цачева: "Белене" ще се строи
Снимка: БГНЕС

Всички параметри по АЕЦ "Белене" трябва да бъдат ясни, както и правата и задълженията на страните по този значим проект. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в Плевен.

"Ще бъде продължен договорът - да, но не с клаузи, които до момента съществуват. Тъй като за правителството е изключително важно да има гаранция, че енергията, която тази централа ще произвежда, ще бъде достатъчно конкурентноспособна като цена и пазар, за да бъде реализирана, а така също и редица условия, които са свързани по самото изграждане на централата", коментира тя.

Още по темата

"Това, което е ясно, че тя има определена строително-монтажна стойност и естествено, че колкото и да настоява българското правителство, под тази себестойност на строителните дейности, няма как да се отиде. Но във всички случаи желанието е да бъдат предварително записани в споразумението всякакви допълнителни разходи, които ще бъдат извършени, а не така както станахме свидетели за големи инфраструктурни проекти, които започват на една цена, след което тя многократно става по-висока, визирам "Цанков камък", обясни Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
8
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Нека всички,които се"страхуват" от АЕЦ да си построят ПЕДАЛОЕЦ.Така хем ще се харесат на евро-измамно-зелените,хем ще изразходват енергията си за нещо полезно,а и понеже сте големи патриоти вярвам,че ще го правите безплатно-ей така от любов към ближния си.
122
1
 
3
 
! Отговори
Az 4ovekat преди 13 години
Gledam tozi dobiak na snimkata i si mislia kak moje da mu dadat tolkova mnogo prava i tolkova mnogo vlast. Tazi jena e ot prosta po-prosta. Jalko za mladite i umni hora v Bulgaria.
121
0
 
3
 
! Отговори
баба Цеци преди 13 години
От ултиматуми се подмокрям.
120
2
 
3
 
! Отговори
za 114 преди 13 години
Това за гърдите не го казвай, че всички теенейжърки ще искат не една ,ами 2 АЕЦ-а....
119
4
 
14
 
! Отговори
Бат Арни преди 13 години
АЕЦ е най-евтиният производител на ток, този продукт се изнася, Сирия вече заяви желание да купува ток, ако централата се построи. Сега е модерно да се строят американски бази, а не български централи.
118
0
 
3
 
! Отговори
za 117 преди 13 години
В пост 108 няма нито дума за ГЕРб или Бойко.....вие на какво сте - ако е ракия - наздраве, ако е трева - направете си услуга и спрете навреме....стискам ви палци
117
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дечковци, решението за изграждане на Белене е взето през 1981 година. много от пишещите не са били родени по това време. Та направете си сметката,кой е виновен за състоянието на проекта или дали изобщо ни трябва ........
116
2
 
8
 
! Отговори
бат Арни преди 13 години
Как се чувствате, платени агенти на Гейб? Щом опряхте до този форум, за да внушавате колко велик гений е ББ значи положението ви е наистина много тежко.
115
3
 
3
 
! Отговори
za 108 преди 13 години
Присмял се хърбел на щърбел.........явно си от нейната група щом си лягаш по това време , сам в събота вечер :))
114
2
 
12
 
! Отговори
Рамбо преди 13 години
Баба Яга...наместо да лети с метлата си или със стандартните полети, изпотроши еедна торба пари за частни самолетчета и после ми говори, че АЗ трябвало да си свивам колана, айш..стига ***.
113
8
 
3
 
! Отговори
Зеленотиквеник преди 13 години
Аз съм глупав представител от Зелените и казвам: АЕЦ БелеНЕ!!! Не искам да се строи нов Чернобил, ще станем мутанти и ще ни порастат гърди!
112
1
 
4
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Приятелю, мнозина сме така, но нали сме жилава нация и това премеждие ще преживеем.Опасявам се, че нашего брата българина няма да спре в глупостите си до тук.Какви ли изненади ни чакат в утрешния ден?!?!
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази ми прилича на изрусен Мерилин Менсън.
110
1
 
3
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Няма страшно!В най лошия случай поне лесно се отпира!Ако се стигне до там естествено, което е много съмнително! :):)))))Като малък не са ли Ви чели страшни приказки за Торбалан, баба Яга и други страшни персонажи?Лека нощ и спокойно ще оживеем до понеделник!!!!
109
1
 
7
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Доколкото си спомням,преди 2 дни Генерала каза,че НЯМА ДА СЕ СТРОИ! Каза също,че когато се опитват да му дават ултиматуми,нещо му се втвърдявало,не разбрах какво точно.Така че нищо не ви пречи да отидете лично при ББ и да го питате какво му е последното мнение - ще се строи ли или не и какво му се втвърдява.
108
2
 
9
 
! Отговори
MORFOV преди 13 години
Не, премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител, който по стечение на обстоятелствата стана премиер на България. Което ми е малко неудобно за българския народ, но това е факт. Често си мисля, че не съм част от този народ. Хората, които вършат цялата тази свинщина наоколо, не са моят народ. Същият той, който си хвърля *** от балкона и слуша чалга, си избра и този премиер. Това не е моят премиер. Но нямам друг избор, освен да го търпя, защото мнозинството го е определило за такъв.
107
2
 
9
 
! Отговори
Йовко преди 13 години
Голяма грешка направих , че прочетох точно тази новина преди да си легна. Чакат ме кошмари цяла вечер заради тази сексапилна снимка.
106
1
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Как бавно и постепенно нещата си идват на мястото... Интересно е само колко време ще му трябва и на Втвърдяващия се от ултиматуми да клекне - седмица или две.Толко сте прозрачни, че изобщо не знам как и силуети образувате.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Aй,ай,ай,ай! Какъв сексапил лъха от тази женица!А какви очи! Вперени във "светлото бъдеще"..))Каква устица! Ай,каква жрица!
104
1
 
16
 
! Отговори
цачката преди 13 години
Тази или този с името Цецка не е от плевенските села, а от ловешките, с. Драгана Ловешко е родното място. Предлагам да преброиме гафовете които 2-рия човек в държавата леля Цеца натвори няма и за една година и половина.1. Още с първото си изказване реши да закрие "съдебното" заседание./ Помисли се за съдия/[b]. Така й тръгна с гафове.2. Постоянни гафове във воденето на Заседанията на НС грешки които господари на ефира не пропускат я покажат.3. Плевенския кмет Зеленогорски я обвини и доказа, че е играла двойна игра хем с общината като юристконсулт , хем с другата стана срещу общината .т.е. взимала е от двете страни. Зеленогорски подал жалба за дисциплинарно производство пред Висшия адвокатски съвет който потвърдил, че Цачева е играла двойна игра, но поради изтекла давност се е спасила от лишаване от адвокатски права.4. Назначава за началник кабинет в НСучителка от Плевен работеща в дома на покойника.5. Назначава за начлник на правния отдел на НС съдружника си от Плевен6. Назначава в правния отдел друг свой колега от Плевен станал скандално известен, че разнасял листчето с поправикте в Държавен вестник.7. Назначава уволнен д-р от Плевен в НС. Също свъразн с нея обслужвала го е правно в Плевен.7. Поправката " Мери Джейн" станала с нейна благословия.8. Назначава в НС собстената дъщетярата на депутат от плевенско.8. Цачева доносничи срещу Манджукова от агенциатаза българите в чужбина и я уволняват.11. Цачева прави изявление, че ще даде 2 млн. лв. само на СУ без др. ВУЗ-ове12. Цачева държи сметка на проф. Илчев защо я освиркват студентите.13. Протеси срещу Цачева за ГМО14. Българите в Сърбия протестират срещу Цачева, че се изказала без да се интересува от тяхното мение.15. Цачева се вози на скъпи частни самолети без нужда.16. Цачева се кара на журналисти в сутешниа блок на БТВ на 26.11.2010 17. Цачева назначила мъжът си в държавното дружество Булгартабак на измислен за него пост с огромна заплата защото трябвало да гледа дето й.[/b]18. Цачева се цeлува с Р. Петков19. Цачева се зaключва в хол в Вт Търново и охранат й се сбива с румънци.20. Цачева се кара на Търновския владика.21.Граждани на Плевен се оплакват от постаняните отцепвания на града заради нейни посещения. Кой плаща тези екскурзии с скъпа охрана и джипове.