Цачева: "Белене" ще се строи

Всички параметри по проекта трябва да са ясни
Обновена: 27 ное 2010 14:33 | 27 ное 2010 14:32,
145
Цачева: "Белене" ще се строи
Снимка: БГНЕС

Всички параметри по АЕЦ "Белене" трябва да бъдат ясни, както и правата и задълженията на страните по този значим проект. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в Плевен.

"Ще бъде продължен договорът - да, но не с клаузи, които до момента съществуват. Тъй като за правителството е изключително важно да има гаранция, че енергията, която тази централа ще произвежда, ще бъде достатъчно конкурентноспособна като цена и пазар, за да бъде реализирана, а така също и редица условия, които са свързани по самото изграждане на централата", коментира тя.

Още по темата

"Това, което е ясно, че тя има определена строително-монтажна стойност и естествено, че колкото и да настоява българското правителство, под тази себестойност на строителните дейности, няма как да се отиде. Но във всички случаи желанието е да бъдат предварително записани в споразумението всякакви допълнителни разходи, които ще бъдат извършени, а не така както станахме свидетели за големи инфраструктурни проекти, които започват на една цена, след което тя многократно става по-висока, визирам "Цанков камък", обясни Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
4
 
! Отговори
Пресиян преди 13 години
В цял вече се осъзнава, че атомната енергия е *** и много вредна и опасна за човека не само заяради евентуален теч или земетръс или атентат, ами заради това, че отпадъците практически няма къде да се заравят безопасно. А питате ли къде и кой копае в урановите мини и колко дълго живее? Ние обаче сме отново 50 години назад на завоя.
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това "Ще строим(е), няма да строим(е)!" е достойно да стане супер-чалга-хитът на годината!
101
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази пък с тъпата физиономия си мисли, че нещо зависи от нея....
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И откъде 6,5 милиарда евро.......май в бюджета няма пари за това, а? Пък и ES ни дават пари за магистрали, пък за АЕЦ не искат......и аз искам нова кола, ама яхам Голф-а.....та защиtниците на АЕЦ започвайте да правите дарения
99
6
 
10
 
! Отговори
Не му пука преди 13 години
Боко Тиквата е тукареже лентиЗА НАРОДА БЕДЕН, ГЛАДЕНхич не му пука
98
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече има слухове, че Сиеменс са се навили да строят, но не искат цената да се фиксира.Ще плащаме!!! Дали на руснаци или германци, ще си плащаме като попове...
97
3
 
16
 
! Отговори
цецка-връзкарката преди 13 години
Цецка Цачева скочи от селсъвета право в креслото на председател на Народното събрание, а когато се пропускат толкова много стъпки в нечие развитие, то значи, че имаме задкулисно обещание за послушание и издигане на безопасен човек чрез висше благоволение.
96
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че и от АЕЦ взе да разбира вече.Рапфага бил голяма работа ,ейййй. ---------------- Че тука десетки хора платени от руското посолство разбират от АЕЦ, та тя ли...
95
2
 
10
 
! Отговори
Пачка преди 13 години
БОКО С ГОЛО Д..Е ТАРАЛЕЖИ МАЧКАОТ РУСНАЦИ САКА ПАЧКА
94
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 13 години
БЕЛЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОИ.Стпига бат Бойковски глупашки изказвания.Нека честно и ясно да излезе пред своите избиратели и да каже - за периода на управление направихме това и това.Стига се е оправдавал с минали правителства.Цаков камък не е ГЬОЛ, а БЕЛЕНЕ ЩЕ Е ПЕЧАЛИВША ЗА СТРАНАТА.Само,че тои и сие около него искат за си гушнат в своя джоб още и още парички,които после ще се окажат " наследствени".
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че и от АЕЦ взе да разбира вече.Рапфага бил голяма работа ,ейййй.
92
3
 
10
 
! Отговори
Не му пука преди 13 години
БОКО ТИКВАТА Е тукаРЕЖЕ ЛЕНТИ,ХИЧ НЕ МУ ПУКА
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а всички тецове, които не могат да се включат в тази "ценова игра", ще затворят или някои от тях ще останат, като Студен резерв...------------------ И на всички хора, които уволнят от тецовете ти ли ще им плащаш хляба и тока? И на миньорите, които копаят въглищата ли? А преносна мрежа нова кой ще плати? Или ще си получаваме тока с купони в найлонови торбички?
90
4
 
9
 
! Отговори
Колев преди 13 години
ИМА НЯКОЛКО ....ОКТОПОДА .....НО НАЙ ГЛАВНИЯТ ОКТОПОД Е НА ГОЦЕ ПЪРВАНОВ...ТОЗЙ ОКТОПОД ОБСЛУЖВА ДРУГИТЕ ПОД....ОКТОПОДИ
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Белене ще произвежда ток, който никой няма да купува. Ще си купуваме уран и ще си го горим само за да си подхранваме самочувствието, че имаме АЕЦ. Мерцедес, Опел и Ауди имат пазар, а Белене НЯМА. Това е.
88
3
 
13
 
! Отговори
Цецка Стругарката преди 13 години
Не се сърдете на Цецка Стругарката! Тя само повтаря думите, който и внушава нейния кукловод Ворлик. А пък Ворлик си отмъщава за това, че не са го назначили за посланик в Берлин, или Женева, или Париж, а са го изпратили на заточение в София. Която е провинция, не само в географския смисъл.
87
7
 
4
 
! Отговори
градската тоалетна преди 13 години
Това, което го пишеш, от стените на градската тоалетна, която миеш, ли го преписа?
86
2
 
9
 
! Отговори
Само завиждате ! преди 13 години
Само завиждате на убавата Цецка! Тя е грациозна, умна, изтънчена, толерантна, нейните реплики са балсам за душата, нейните мисли са върхът на човешката мисловна дейност, нейните минали и бъдещи партийни принадлежности са пример за подражание! Тя заслужава не само да лети в позлатен самолет, а и да я носят на ръце! (След това, разбира се, да не забравят да си измият ръцете!)
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези дето драскат тук не са построили и един *** през живота си, даже и ремонт на баните не са си правили ...иначе щяха да знаят , че се строи с пари, а АЕЦ с много пари........та откъде ще дойдат тези милиарди? Аз не съм съгласен да са от моите данъци, а вие ?
84
6
 
8
 
! Отговори
COPY :::)))))))))) преди 13 години
BIG AL ::))))) 27.11.2010 @ 11:54Джудже кагебейско ,НИЩО не искаме от вас ..Нищо..Не ви искаме петата колона , мечтите ви пак да се настаните тук, не ви искаме и руската мАФИЯ , и смесените ви фирми ,не искаме да ви виждаме , даже...Не ви искаме и евтиния газ и евтиния бензинСкоро ще имаме връзки и за друг газ ..Не искаме муртите ви които съсипаха 50 години от живота на европейска България..И *** ви руски, даже не искаме..От такива семейства-*** се плодите-мешаните *** с лош български език ..Не ви искаме и олигарсите и технологиите , и атомните ви централи ..А като се ометете и от Камчия и от имотите на руските мафиоти по морето още по- добре..Нормалните в България -не ви искаме , кагебейски джуджета:)))))Джудже, ние сме цивилизована държава..Пречите ни ..Пречите за нашето развитие , като изостанала, прогнила империя на злото..Изостанала и в политическо , и в икономическо , и в културно отношение