СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене

Втората атомна е сърцето на Октопода, твърди М. Димитров
Обновена: 30 ное 2010 09:10 | 30 ное 2010 09:09,
54
СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Премиерът да публикува доклада за АЕЦ "Белене", който е дал на прокуратурата, призова съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.

По повод данните, че американски експерти са искали информация от своето посолство за руските енергийни интереси у нас, Димитров отбеляза, че го дразни, когато се бъркат в нашите вътрешни работи.

"Но оттук нататък започват и нашите въпроси", каза той пред БНТ.

Още по темата

Според него АЕЦ "Белене" е сърцето на "Октопода". Затова той предлага, след като прокуратурата се бави, премиерът да даде доклада за "Белене" на обществото.

По думите му строежът на втората атомна е пресечна точка на политическата корупция в България.

"Има нещо гнило в Белене", заяви Димитров.

"Аз отказвам България да е троянският кон на Русия в Европа", каза лидерът на СДС.

"Няма интерес към произведеното електричество там, няма осигурен пазар, тогава защо да се строи "Белене", попита синият лидер.

Според него по-добре да загубим 2 млрд. лева, отколкото 20.

"Трябва национална енергийна политика. Трябва да се работи по "Набуко" като общ европейски проект, да се направят междусистемните ни връзки с Румъния и Гърция, тръбите на "Южен поток" да могат да се ползват и от трети страни – това са важни за енергийната ни независимост неща", каза още Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
към 16:Оф, пак блестящи идеи тук...Според теб в чий интерес ще е руснаците да си построят АЕЦ у тях си и следващите 40 години да ни продават ток на каквато цена сметнат за удобно (според инфлацията през тези 40 г.) ?Освен това тези жици трябва да минат през Украйна и Румъния. Дали да ги питаме дали ще ни искат такса за полосата и процент, а?
28
4
 
4
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Кух е за това че призовава да се публикува доклада. Кух е защото и той не си вярва на това което говори. Кух е защо няма кой да публикува какъвто и да е доклата още повече за Белене. Кух е и за това че е по добреда загубиме 2 вместо 20 млрд. Само че тия 2 милярда ги губим безвъзмездно а другите колкото и да са с времето ще си ги върнем. А и Белене ни гарантира някаква независимост-политическа и икономическа.
27
6
 
4
 
! Отговори
кико преди 13 години
Малтинчо, - мамин ти още ли си живичко бе? Марш да мреш !
26
6
 
4
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Няма повече да подсказвам, ако сте любопитни, любознателни и искате да "играете" на полето на енергетиката, сами ще се сетите какви въпроси да зададете, още повече достъпът ви до тази информация е значително по - широк и безпрепятствен от моя. Мартине, въпроса е - дали искаш да задаваш общи въпроси с лесни и удобни отговори, или искаш да знаеш истината, дори да не съпада с позицията на СДС по въпроса ... Иначе си безполезен като политик, само ще разлайваш кучетата, докато кервана си върви ...
25
1
 
8
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
"Моделът" на КГБ-другарите е един и същ..Сега са олигарси , мазни , нагли и безскруполни ..Не са забравили, че им бяхме колония ...Iскат си я , пак..
24
6
 
15
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Добре, Мартине ..САМО така..Руските слуги ни закопаваха 50 години ..Искат още..:))) Няма граници наглостта и алчността на овчаровци , гоцета ,дс- агентите, рубладжийте ..Така са свикнали -още при 'строежа" на комунизЪма...Вият кучетата, но обичат чуждите, държавните пари да ЛАПАТ...
23
7
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
както и да се премятате, САЩ няма да ви поддържа.Имат си много други по-надеждни от вас първобитните седесета!На тях им трябват интелигентни мазници,а не на нивото на Борис Тодоров!
22
5
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
АЕЦ Белене сама по себе си ни е нужна, и дано Трайков успее да направи изгоден пазарлък с руснаците. Досега станишевите да бяха я построили ама те предпочитаха да точат милиони и да лъжат. За 4 години докато бяха на власт нито световна криза ,нито дефицит ги бъркаха, досега поне единия реактор да е монтиран.
21
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Може би Бойко ще ти отговори как така и до ден днешен ЕФТ е компанията, която винаги уцелва най - добрата цена на търговете на НЕК за продажба на електроенергия за износ, може би ще ти отговори как избра Красимир Първанов за поста, може би ще ти каже защо пропадна шумно прокламирания търг за износ на електроенергия за Турция? Все въпроси, учудващо близки по мотивите си, все съвпадения, все гадаене ... Ми питайте като хората, ако искате да знаете истинските отговори, не замазвайте с общо говорене
20
1
 
1
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Може би Бойко би ти отговорил, защо именно Булатович, представител на една частна компания, основно огласява и то от Блеград, сръбската официална позиция за Белене, защо пак представители на същата компания са основните източници на прогнози колко щял да струва тока в региона и каква следва да е себестойността на "Белене", защо официалната позиция на НЕК е в учудващ унисон с тези прогнози, защо Борисов надава ухо единствено на казаното от същата тази група от хора, когато решава едно или друго?
19
2
 
3
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Може би Бойко би ти отговорил защо, когато стане дума за износ на електроенергия от България, винаги, ама винаги без изключение и въпреки либерализирания пазар, става дума предимно за Националната електрическа компания, ЕФТ и Богомил Манчев. Ето затова не са възможни, нито дългосрочни договори, нито договори въобще изгодни за България, не защото нямало кой да ни купува електроенергията ... Може би Бойко, би ти отговорил - какви са по настоящем отношенията му с Манчев и негови роднини или ...
18
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 13 години
С едно съм напълно съгласен - докладът да бъде публикуван. Ясен е авторът, остава да го прочетем.Май ББ го е държал скрит, за да го ползва за собствени нужди, защото обяви, че го е дал на прокуратурата едва след като стана ясно за неговото съществуване от СРС-то срещу Цонев.
17
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Костов отново показва колко е ГОЛЯМ! Стожера на БКП мафията - Белене е нещото което остана да си напомпат сметките. Всичко друго го източиха по 2 пъти!
16
3
 
5
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Налучваш, Мартине ... Налучкваш, но си близо ... По - интересния въпрос, обаче е как е построен паралела между предишните няколко правителства и днешното по повод на АЕЦ "Козлодуй" и АЕЦ "Белене", кой е вчения "консултант", в какви отношения е бил той с предишните правителства и в какви той и децата му с днешното? Как политическия елит се кръстосва с корупцията, именно на това поле. Иначе безспорно, за мен, нова ядрена централа е необходима на България и то строителството да започне сега ...
15
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Абе що не си я построите тая аес на ваша територия?Токът тече по жици!Пускате жиците,ако ни трябва ток-плащаме си!Ако не ни трябва-не си плащаме!Що се натискат толкова да ни я строят тука на нас?Наистина има нещо много много гнило..
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Марто изтърка се вече.кой те бръсне тебе.радвай се на последните си дни в НС.Не се напъвай толкова.
13
11
 
5
 
! Отговори
Активист преди 13 години
Тоя на снимката ако си свали очилата дали ще мога да се сетя кой беше ?
12
8
 
12
 
! Отговори
Коментарче преди 13 години
Мартин е прав. Има много, много гнило в Белене. И след време ще донесе много отрицателни "емоции" на България и региона.
11
4
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
,,Аз отказвам България да е Троянски кон на Русия в Европа....."Ами Европа да се погрижи малко сама за себе си на изток.Както с Ирландия например.И за нас 30 милиарда евро са нужни.И план Маршал.С двоен стандарт спрямо различните членове е меко казано неевропейско.Не сме чак толкова ***.
10
1
 
9
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Защо всичко трябва да се пречупва през политиката....Според мен,въпросите са,какво би спечелила България и какво би загубила,какви са вредите в/у околната среда и прозрачност на финансовите параметри....Няма вечни приятели и врагове..има вечни интереси