СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене

Втората атомна е сърцето на Октопода, твърди М. Димитров
Обновена: 30 ное 2010 09:10 | 30 ное 2010 09:09,
54
СДС: Премиерът да даде доклада за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Премиерът да публикува доклада за АЕЦ "Белене", който е дал на прокуратурата, призова съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.

По повод данните, че американски експерти са искали информация от своето посолство за руските енергийни интереси у нас, Димитров отбеляза, че го дразни, когато се бъркат в нашите вътрешни работи.

"Но оттук нататък започват и нашите въпроси", каза той пред БНТ.

Още по темата

Според него АЕЦ "Белене" е сърцето на "Октопода". Затова той предлага, след като прокуратурата се бави, премиерът да даде доклада за "Белене" на обществото.

По думите му строежът на втората атомна е пресечна точка на политическата корупция в България.

"Има нещо гнило в Белене", заяви Димитров.

"Аз отказвам България да е троянският кон на Русия в Европа", каза лидерът на СДС.

"Няма интерес към произведеното електричество там, няма осигурен пазар, тогава защо да се строи "Белене", попита синият лидер.

Според него по-добре да загубим 2 млрд. лева, отколкото 20.

"Трябва национална енергийна политика. Трябва да се работи по "Набуко" като общ европейски проект, да се направят междусистемните ни връзки с Румъния и Гърция, тръбите на "Южен поток" да могат да се ползват и от трети страни – това са важни за енергийната ни независимост неща", каза още Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
9
 
! Отговори
Asen преди 13 години
И къде ще я изнасяш тази енергия в Сирия ?В кратуни или тикви?
8
7
 
9
 
! Отговори
Asen преди 13 години
За какво е куха лейка бе?Че имаш 3 мозъчни клетки.Кой ще ги плаща тези безумия бе?Една сергия да направиш си правиш сметка
7
12
 
18
 
! Отговори
СДС преди 13 години
Тоя "умник" препоръчва "горещо" слънчасали и вятърничави централи.Но тяхната ел.енергия е 15 ПЪТИ по-скъпа от атомната!Имало много инвеститори за тях. Ами кой се отказва от голямата далавера - казват цена, която им е изгодна, държавата е одобрява а ... я плаща обикновения българин!!!Но къде грам акъл от това недоносеното, на снимката?
6
7
 
19
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Хайде да не вкарваме крайни русофобски или русофилски мнения в спора за АЕЦ Белене. А да помислим върху въпроса , ще ли оставим България след 2018г. да стане от независима страна и износител на ел. нергия в енерго зависима и вносител на ел. енергия. Производството на ток от други източници - ВЕЦ , ТЕЦ, Соларни системи, газ , ветрогенератори/ е относително скъпо и ще доведе до поскъпване на тока на вътрешния пазар и неконкуретноста му на външния. Ако прекалим втъврядването , ще ни влезе твърд.
5
13
 
11
 
! Отговори
Wikileaks преди 13 години
Шебека Мартинчо в акция.И както винаги говори, без да разбира нещата, но е важно да плещи!Collected information also involved biographical data about Bulgarians, who attracted the interest of American authorities and a special interest in ties between Bulgaria and Russia and related energy dependency.
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От позицията на какъв се изказва Мартин Димитров? На специалист ли? Той представя ли си, че ако спрат 5-ти и 6-ти блок реално България е на режим? А ако има и сухо лято държавата направо умря. Ще му препоръчам въобще да не се изказва там, където не му разбира главата! А що се отнася до Набуко този не разбра ли че няма кой да го финансира? Американците дават зор за Набуко, ама ние трябва да извадим 1,5млрд. Защо това не го говри Мартин, когато плюеше южен поток, където трябваше да дадем 300млн?
3
24
 
15
 
! Отговори
електорат преди 13 години
ТЕЗИ ОТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ СИ МИСЛЯТ,ЧЕ СА НЯКАКЪВ ФАКТОР В ПОЛИТИКАТА !! ЗА НИКАКЪВ Х.. НЕ СТАВАТ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ!!!! НАРОДА ЩЕ ЗАПОМНИ *** САМО С ЛОШО!!
2
20
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Аре и тоя недорасляк го отпраска синдром на "Аз"-а.
1
23
 
19
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Ама си куха ЛЕЙКА Мартинчо че няма на къде повече.