Цачева: "Белене" ще се строи

Всички параметри по проекта трябва да са ясни
Обновена: 27 ное 2010 14:33 | 27 ное 2010 14:32,
145
Цачева: "Белене" ще се строи
Снимка: БГНЕС

Всички параметри по АЕЦ "Белене" трябва да бъдат ясни, както и правата и задълженията на страните по този значим проект. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в Плевен.

"Ще бъде продължен договорът - да, но не с клаузи, които до момента съществуват. Тъй като за правителството е изключително важно да има гаранция, че енергията, която тази централа ще произвежда, ще бъде достатъчно конкурентноспособна като цена и пазар, за да бъде реализирана, а така също и редица условия, които са свързани по самото изграждане на централата", коментира тя.

Още по темата

"Това, което е ясно, че тя има определена строително-монтажна стойност и естествено, че колкото и да настоява българското правителство, под тази себестойност на строителните дейности, няма как да се отиде. Но във всички случаи желанието е да бъдат предварително записани в споразумението всякакви допълнителни разходи, които ще бъдат извършени, а не така както станахме свидетели за големи инфраструктурни проекти, които започват на една цена, след което тя многократно става по-висока, визирам "Цанков камък", обясни Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Не им обръщай внимание, тук се разиграва Грузинският план, вклинени са платени драскачи дори и в този форум, медиите са притиснати и задушени, спорите с хора, които ако не ви противоречат ще ядат много здрав бой.
142
0
 
5
 
! Отговори
T преди 13 години
Крали, пили, яли, та чак се ***. Ние сме абдали, щом сме ги избрали .НАРОДЪТ Е ГЛАДЕН 20 ГОДИНИ И СИ МЪЛ4И А ТЕ КРАДЪТ ЛИ КРАДЪТ
141
0
 
5
 
! Отговори
RUS преди 13 години
За последните 20 години икономиката на България и спестяванията на народа бяха окрадени прилежно от новата мафиотска каста,за която побългарената демокрация изигра ролята на Златната рибка.Само дето желанията им не бяха само 3.Преди 10 ноември крадците бяха неколцина - големите от политбюро и ЦК и техните баджанаци.Сега крадците си направиха партии и окупираха Парламента.Мисълта ,че само диктатура ще спаси остатъците от България идва логично.Тук българи НИКОГА няма да живеят демократично!Всъщност може и да живеят,само ако са на хранилката на... още политическите хиени.Държавния апарат и криминалния контингент вече са единен организъм.Всичко извън него ще послужи за храна.
140
0
 
2
 
! Отговори
АЕЦка Цачева преди 13 години
(Ае)цка ЦачеваBy Иво Инджев ⋅ септември 27, 2009 ⋅ Post amentFiled Under В БЕСЕДКАТАЦецка Цачева съобщи от екрана на БНТ в късните новини ( на 26 септември, в 22.30 ч.), че съдбата на АЕЦ Белене ще се решава в НС, на което тя е председател. Тя дори назова 29 септември като конкретна дата.За някой това може да е късна новина, но за мен е изпреварваща. Истинска. Дори и да е сбъркала септември с ноември- самият факт, че под нейно председателство щял да се решава въпросът, по който тя
139
2
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Спокойно,всичко вече върви в правилната посока,нищо че все още има много заслепени от псевдодемокрацията.Изтрезняването ще е мъчително за някои...
138
0
 
7
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 13 години
Лельо Цецке като те видя и ми се ...Да имаше поне техническо образование разбирам да даваш акъл за Белене.Защо въртнахте единия от двата правителственни самолета от предишния кабинетр за да става по-добра далавера на собственна фирма със самолети ли?Защо не ползва Рилатуса (РС 11) на ВВС той е луксозен и евтин в полетител Да не стане като с билетите ти за Самолет из Европа - по - наглост надмина Емилия Масларова с нейния билет до Корея.Скрий се и неплаши децата като " баба Яга"
137
0
 
7
 
! Отговори
митака преди 13 години
Цецка ще прави куфража,а баджанак й ще лее първата плоча....
136
5
 
9
 
! Отговори
RUS преди 13 години
Братя Българи от Америка нищо добро не 4акайте погледнете от къде тръгна кризата която ще продължи дълг дълго Забравете ..Америка вси4ки злини идват от.АМЕРИКА как не можаха да промеят тези наши политици..БЕДЕЩЕТО Е РУСИЯ И НИКОЙ ДРУГ ОТ ТАМ ЩЕ ДИЙДЕ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
135
0
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 13 години
Е ,няма що! И Цецка щом започна да разбира от енергетика . А и най вече мнения и заключения да изказва. Представете си на какво равнище падна управлението на България! Равносилно е на автопилот или е малко по-зле от автопилот!
134
0
 
7
 
! Отговори
Цуцана Цуцанова преди 13 години
Цуцоооо, както оправиха ,Нефто-хима в Плевен, така ще оправите и Белене.....
133
0
 
8
 
! Отговори
рамбо преди 13 години
Цецке и ти ли взе да разбираш от ядрена енергетика ***? Сложи лъскавите прически тип "Масларова" и бързо забрави откъде е тръгнала - от стругарския завод в Плевен. Поредния ценен гербаджийски кадър, който само разсмива публиката с пълната си неадекватност. Няма да е зле началника им Б.Б. да и даде и писменни упътвания какво и кога да говорят
132
0
 
10
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Цачева да върне парите от луксозните чартъри до дестинации, където е абсолютно безмислено да се посещават от председател на парламент ( що ще таз баба в Стокхолм ???!!! ) , а не да раздава коментари по въпроси, по които е безкрайно некомпетентна!!!
131
0
 
4
 
! Отговори
зорлем живковист преди 13 години
Браво точно така. Фидосова е изтървана от свинекомплекса ,а другата е избягала от ПУЦ краниска.Смениха се крадците с некадърниците.Всички са маскари. *** народ лесно се манипулира.Всички с малко повече умствен багаж бегаха.Останахме като нас на доизживяване и ***.
130
3
 
3
 
! Отговори
dedo преди 13 години
130 - Онанимен, не умувай много-много, да не те заболи дупето! Проекта за АЕЦ Белене с подписаните договори ни го наби другаря Станишев и другаря Първанов. Можеше да се подписват договори при много по-приемливи условия. Жалкото гейче Станишев не трябваше да го пускаме в парламента още на предните избори, а Гоце - да стане президент. Това бяха 2 много големи грешки, които сега ще ги плащаме с години напред.
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цачева: "Белене" ще се строи.Щом я докарахме до там, че и Цачева да казва "Белене" ще се строи, значи нещата вървят добре. Сега остава и Фидосова да каже. Вместо тези две женици да си седят кротко пред блока и да плетат на една кука с две кълбета, те се правят на новите строители на България. Много сбъркахме миналата година, как можахме да вкараме в Парламента 116 осакатени човека, да не говорим за правителството.
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И откъде 6,5 милиарда евро.......май в бюджета няма пари за това, а?.............и аз искам нова кола, ама яхам Голф-а..............та защиtниците на АЕЦ започвайте да правите дарения
127
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам дали централа трябва да се строи или не, но и тези пиески - не искаме да имаме нищо общо с руснаците ме дразнят. На коя страна Америка нещо е помогнала, обратно сега цял свят е в криза защото всичко почна от там. Тук усилено правим пътища и скоро ще разберете защо, ако сте умни ще се сетите какво предстои
126
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е,че всичко вече е договорено и сега се разиграва сценка,за да може Бойко да се измъкне от пачите яйца на които се насади с "поразяващата" си уста!Ще видите,че централата ще се строи и то на цената предложена от руснаците!Също като магистралата,която имаше закована цена,ама сега имало някакви мочурища,които щели да я оскъпят!!!
125
0
 
4
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Това подмокряне комай е за памперси, а не за кондоми!
124
3
 
6
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Хей Белов, недей да дразниш Мюлер и &.Горките от русофобия са готови и на лоени свещи да се размножават.Колкото и да е мътна помията все ще дойде момента когато ще се утаи.Пиенето е приятно, изтрезвяването трудно, махмурлукът отвратителен.