Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
8
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
СРС та май не могат да се декласифицират!пък и тази " товина" не е най важната в борбата срещу престъпноста.Лекарите не са улични бандити или квартални криминални непоправковци тормозещи кварталите. Не са и мутри биещи ватмани и пр . за едно место за паркиране . С това дори не биваше да се занимава народното събрание.Има си мосъдебно производство, прокуратура, съд.
152
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е трудно да попаднеш на добър лекар, за какъвто и здравословен проблем или състояние да става въпрос. Ако нямаш връзки, каквито и да било, шансът е минимален. И това не е от вчера, драги ми съграждани. Стига сте ходили като коне с капаци, прогледнете най-после!
151
3
 
8
 
! Отговори
ДО 146 преди 13 години
Какво ти пука за другите , ти нали ходиш на ветеринарен ....
150
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, нямало е какво да правят и са си го сложили във фризера, за да имат мезе за коледните и новогодишни празници. Доживотен затвор за тези ***!!!!!! В затвора ще видят как се отнасят с такива като тях.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
edva li v druga biala dyrjava shte se otnesat s bebeto/ploda kato parche meso 600ga pyk i biha okazali psihologicheska pomosht na maikataa tuk? - kak da prikriem oakanoto taka che nikoi da ne razbere
148
4
 
9
 
! Отговори
до 146 преди 13 години
лекарите не са по-малко *** от останалите,все пак и те са част от народа
147
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е,че лекарите в България станаха търговци.Нещо много си повярваха,държавата ги остави на произвола и те го обърнаха на бизнес.Отивам аз вчера при личния ми лекар,ония вика дай 15 лв.Казвам му - абе аз съм по здравна каса,той вика здравната каса фалира,такова нещо няма да има повече.Давам му 15 лв,питам го абе нещо касова бележка?Той вика:за какво ти е касова бележка,пред кой ще се отчиташ? Тя държавата умря отдавна.Въобще какво да ви говоря,има много хора които са буквално за затвора
146
16
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Този *** народ не заслужава да бъде лекуван от лекари. Дано един лекар не остане в тази държава.
145
3
 
10
 
! Отговори
Експерт преди 13 години
Най-фажното доказателство е съдебно-медицинската експертиза. Тя трябва да отговори на един много важен въпрос - този плод роден ли е жив и били ли са въобще налице жизнени функции в организма. Дано експертизата бъде обективна, защото от това зависи съдбата на няколко човека, дали са виновни или не. Но при този натиск от страна на МВР над съответни институции, дори дават оценка за работата на съдиите, не се знае какво ще излезе. Всичко зависи от обективността на екипа извършващ експертизата.
144
1
 
9
 
! Отговори
бургас преди 13 години
Подслушвайте Докторите в Бургас да видите че този случай ще бледнее пред техните престъпления!
143
2
 
20
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Цял народ плаче ГОДИНИ НАРЕД ----- Време е и тези горе да започнат да плачат, за да видят как е
142
5
 
11
 
! Отговори
ШОПОВ преди 13 години
В ПЛЕВЕН ПРЕДИ 50 г. Д -р НИКОЛАИ АСПАРУХОВ МЕ ВЪРНА ОТ ЛАПИТЕ НА СМЪРТА А ТЕЗИ ЖИВО ДЕТЕ УБИХА , БОЖЕЕЕ ......
141
12
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Спасяват недоносени деца седмачета, осмачета. Много рядко на 6 месеца. Този плод е бил на 5 месеца. Няма случай в световната практика за спасено плодче на 5 месеца. Не обвинявай докторите. Те не са имали какво друго да правят. Или мислиш, че в Г Оряховица могат да са като някоя световна болница.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ненормалници сте всички. Толкова сте изкуфели че не различавате добро от зло.
139
6
 
21
 
! Отговори
шамандурата преди 13 години
Абе хора как може да се радвате на УБИЙСТВОТО на едно мъниче,бива ли да сте такива нещастници,нима не е ясно на никой че ако нямаш пари в болницата си за никъде,тоя път тия *** прекалиха, ЗА ТРЕПАНЕ СА,лека пръст на малкото детенце,и друг път помислете че това може да се случи и на вас,полицията просто си върши работата,това е може би най добрата полиция от 20 години.
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес "***", утре българче, други ден твоето дете. Няма значение какво е било, въпроса е в това, което му е направено. Едно бебе не е виновно, че се е родило ***, никой не го е питал.
137
12
 
6
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Имам си лични причини да не вярвам на полицаите, но ако това е истина аз първи ще искам да дръпна спусака на автомата:) Не вярвам защото от трибуната нямаше възпроизвеждане на запис, а четене от лист и то от ЦЦ:) Пък за арестуването на човек, който изобщо няма нищо общо и после да се гавриш да го събличаш гол...За това нямам думи:) Все пак още помня случая по Костово време! Убиха детенцето и полицията за два часа!!!!!! хвана извършителя, който се оказа майката, а после тя се оказа-психо и край:)
136
2
 
8
 
! Отговори
альооооуууу.......! преди 13 години
ей, аз значи добре направих като си продадох жисиема, че то може и аз да се окажа подслушван заради горнооряховския кмет... или заради Запалката... или просто ей така...
135
1
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
някой убиват цяла нация , но затова не се говори но се спекулира с частни случаи които се раздухват!митьо очите мори хиляди с дрога но редовно е в отпуски за добро поведение...и само той ли..има ли политик в затвора за лош договор...има ли кредитен милионер в затвора...кой от шефовете на борчески групировки е в затвора а всички си спомняме ганстерските престрелки и убийства краденето на коли и връщането им срещусолидна сума пари..който не се застраховаше при СИК ВИС ИПОН..777.аполо и болкан ..
134
24
 
11
 
! Отговори
ХерМамут преди 13 години
Един *** по-малко. Е и? Браво на лекарите!