Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
2
 
! Отговори
- преди 13 години
171 ujasno si prav!!!!
172
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Видяхме ги какво представляват нашите лекари , а иначе всеки ден протестират за повече пари Лекарите отдавна са превърнали здравеопазването в търговия
171
1
 
38
 
! Отговори
Бл.Благов преди 13 години
Този случай е показателен за голямата ерозия в нашето " високохуманно "здравеопазване. Няма Хипократова клетва ,няма човещина там има само пари ,пари и пари! То не бяха рушвети , то не бяха корупциони скандали ,то не бяха немарливост и престьпна небрежност! За тяхното образование пак вьобще не може да става и дума при това сьстояние на образователната ни система и там сьщото! Жалко за онези достойни хора ,които все още се намират и работят за да го има все пак здравеопазването!
170
2
 
45
 
! Отговори
ДОЦЕНТ преди 13 години
Като знам какви финансисти и икономисти излизат от университета...))) ме е страх да отида на лекар...)))
169
2
 
29
 
! Отговори
Белият зъб преди 13 години
Та след такива случки /могат още много да бъдат разказани / човек да вярва ли на изявленията на разни *** - лекари и депутати.Има и чудесни лекари - нека те не приемат нещата лично - но има и големи ***.Просто пожелавам на всички крепко здраве и да не им се налага да ползват "услугите" на подобни *** като плешивия доктор от бърза помощ
168
1
 
34
 
! Отговори
Белият зъб преди 13 години
че се затича да и помогне - просто стоеше безучастно с ръце в джобовете и гледаше настрана. Добре, че жените които първоначално бяха там и аз се погрижихме за женицата и я настанихме на носилката. Искренно пожелавам на жената да оцелее след лекарските грижи и дано господ и даде още дни. Не я познавам но не пожелавам и на врагът си да попадне на подобен лекар като този плешив ***.И още моите възхищения към жените които проявиха човещина и се грижиха за пострадалата
167
2
 
29
 
! Отговори
Белият зъб преди 13 години
с личната лекарка /добре, че беше на линия/ започнахме да даваме течности на жената. И плешивият *** вместо на започне да мери кръвно и въобще да предприеме мерки да стабилизира състоянието на жената, започна да я разпитва има ли лична карта, къде живее и въобще наблегта на биографичните данни. После и каза - хайде ставай и влизай в линейката. Попитах го дали не е луд за да кара жена с такова кръвно да се изправя и да ходи? Явно *** се смути и изкараха носилката но да не мислите,
166
2
 
32
 
! Отговори
Белия зъб преди 13 години
Вчера 02.12.2010 на спирката пред БИЛЛА Мотописта на възрастна жена и прилоша. хората се повикаха линейка в 13 часа. жената се потеше и повръщаше. От офиса донесохме апарат за измерване на кръвно налягане. Показателите бяха 70/40 пулс 118. Линейката пристигна в 13. 55 - бързо нали? От нея слезе възрастен, плешив лекар. Казах ме какви са показателите на жената на което ми отговори нехайно, че апарата ми не е точен. Казах му, че докато са се моткали това съм могъл да направя. Поне след консултация
165
2
 
15
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Много лесно може да се разбере дали детето е било живородено или мъртво.Патологът като го отвори трябва да отреже едно парченце от белия дроб и да го пусне в съд с вода.Ако бебето е поело глъдка въздух,дробът ще изплува,а ако е било мъртвородено ще потъне.
164
7
 
13
 
! Отговори
ДР. преди 13 години
Господине предполагам че сте ,,лекар,, Сигурно си мислите че много лестно ще имигрирате от ,,, скапаната ВИ държава и ще зарежите , ШИБАНИЯТ ВИ народ. Колега жестоко се лъжите . Не сте на ниво първо и друго по далеч от старческите домове на запат ,не може да стигните . Ще миете *** бабишки *** със противогази и ще проклинате ШИБАНИЯТ СИ ЖИВОТ И *** СИ ДЪРЖАВА И ВЪВ ГНУСЕН ПРИСТЪП НА ПРОСТОТИЯ НЯМА ДА ВИДИТЕ ЧЕ СТЕ ВИНОВНИ В И Е
163
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те българските лекари такива простотии тука в чужбина не правят. Напротив - слушкат много защото за такова нещо при нас тук в Кувейт ги чака смърт. А българия е разграден двор. Най-много да ги осъдят на по 2 години условно а най-вероятно ще ги оправдаят. Но мен ужасно ме подтиска как всички ги защитават все едно че нищо не се е случило. Дотолкова съзнанието на българите е развратено и престъпно че и убийството се оправдава по политичеки или маргинални причини. Срам ме е че и аз съм българин.
162
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Популзъм до дупка - само така за тоя *** народ. Друго не заслужава.
161
8
 
32
 
! Отговори
Прокурора преди 13 години
Смърт чрез Обесване за касапите от Горна Оряховица - по CNN излъчиха потресаващ репортаж за разигралата се касапница и открито наричат *** Убийци на човешко създание
160
0
 
5
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
a tozi noviat ministar.... salza prolial, aide da se zakalne, che nikoga ne e pravil abort v naprednala faza ili daje v kakvato i da e! neshtastnik! artist. vsichki sa edin dol drenki. v sofia pone sa razbirat neshto. v provansa sa palen ujas i cirk.
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsichko si e eb--- mamata
158
6
 
25
 
! Отговори
МАФИЯ преди 13 години
Най-после един удар по Лекарската Мафия,Каста или ООД - Преди време имаше статистика за Смъртноста в Българските Болници , и това беше КРИТЕРИИ за Професионализма на Доктори,Лекари.Сега само се взимат парите на ЧОВЕШКИЯТ РОД по два пъти.Един път от ЗО,и втори с Изнудване.Парите или живота.Но и в двата случая си Мъртав или Инвалид.А за това че Лекарите ще избягат по Европа - не се притесняваите.Европа не е толкова глупава да остави народа си да е лекуван от Некадърни и недоучени Лекари.
157
1
 
0
 
! Отговори
:-) преди 13 години
Да, бе да:-)
156
9
 
6
 
! Отговори
:-( преди 13 години
Ми, да 'страхотен' - плаче защото му е съвсем ясно, че лекар в Бг. няма да остане:-(
155
1
 
2
 
! Отговори
Wiliana преди 13 години
Е, това откъде си го извади...само ти си бил там и видял...Леле-Леле, не споделено!
154
1
 
2
 
! Отговори
до НФБ преди 13 години
не,че съм съгласен с отпуските на митьо,но да не би той да ти слага дрогата,ако искаш не си купувай.Замислете се,ако на вас ви умъртвят рожбата,на какво сте способни.