Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та

МВР шефът: Държавата трябва да покаже характер!
Обновена: 3 дек 2010 14:22 | 3 дек 2010 14:22,
199
Здравният министър се разплака на гнусните СРС-та
Снимка: БГНЕС

Няколко минути вътрешният министър Цветан Цветанов чете пред депутатите СРС-та от разговора на лекарите от болницата в Горна Оряховица, от които недвусмислено става ясно, че те са знаели, че убиват бебе.

Дори в конкретния жесток случай не отсъства прословутият черен лекарски хумор и псувни по адрес на бебето й майка му. То се е родило 600 грама и в 24-тата седмица. Тоест трябвало е да се третира като човешко същество.

Вътрешният министър обясни, че СРС-тата са декласифицирани, но не оповести имената на лекарите в тях.

"Няма българин, който да не се нуждае от професионализма на лекарите. Всичко това минава през призмата, когато всеки един се придържа към Хипократовата клетва. Трябва да се даде шанс на всеки един, който е новороден", коментира Цветанов.

Докато чете СРС-тата, здравният министър Стефан Константинов се развълнува видимо и дори не успя да спре сълзите си в пленарната зала.

Бившият вътрешен министър Михаил Миков обаче се обади от място, че СРС-тата и полицейщината нямат нищо общо.

"Ако вие не можете да си направите изводите какво се е случило в тази болница. Как едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс. Искам да ви пожелая само едно – да не ви се случи на вас и на ваши близки", заяви червеният депутат.

Още по темата

"Коментарът на докторите е, че тя (родилката – б.р.) е доста изнервена и агресивна от това, което се е случило", отвърна му Цветанов и допълни: "Сами разбирате, че невинаги можем да каним престъпниците на чаша вода или кафе. Държавата трябва да покаже характер".

Вицепремиерът заяви, че очаква реакция от депутатите от "Синята коалиция", които подкрепиха в декларация горнооряховските лекари.

На трибуната застана Ваньо Шарков.

"Не съм съгласен с това, че една лекарка с 36-годишен стаж, която няма връзка с това... един лекар да бъде събличан гол. С това не сме съгласни.

Хващайте ги, затваряйте ги, съдете ги. Но в крайна сметка не може да се постъпва по толкова груб начин с  тези хора”, аргументира позицията си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
лекаря бе д-р Велчев от Пирдопската болница който се самоуби и след това се доказа че не е виновен...!Мир на праха му но той бе добър лекар и хирург...
132
10
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
абе спасяват и недоносени деца, но на тая вече са и казали че детето е родено мъртво, следвали са простото правило на демократичното общество - бягай от отговорност. ако беше в иран, да и кажат "стана грешка", но тука съдилища, емоционални щети, ала бала. като за демокрация са постъпили правилно, мал шанс че са били подслушвани.
131
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държели се били "грубо".....Те от затвора не трябва да мърдат цял живот за това зло!!! Всеки трябва да има шанс да живее!
130
0
 
13
 
! Отговори
za 128 преди 13 години
Че върви повръщай:) Защо ни занимаваш с детайлите на изтрезнителния ти период! Пий по-малко! И гледай да не се издрайфаш в леглото, защото ще те изгонят от къщи:)
129
12
 
6
 
! Отговори
5555 преди 13 години
на тозиойто ми е сложил минуса и другите които ще го последват - ЕТО ЗА ВАС СТАВА ДУМА, ОТ ВАС МИ СЕ ПОВРЪЩА
128
15
 
12
 
! Отговори
5555 преди 13 години
повръща ми се от коментиращи в този сайт, повръща ми се от *** и нагли комунисти, повръща ми се от СВРЪХ *** НАРОД, повръща ми се от България
127
3
 
15
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Не съм "четящ-пишещ-биещ", но гледах контрола по БНТ:) Наистина ме хвана срам:) То не беше сричане, не беше пъшкане:) Ужас! Едно време се подигравах на Стефан Данаилов, че написа "Збогом Мария" на поклонението на Мария Нейкова! Сега обаче се ужасих и видях откъде тръгва неграмотността! Но това не е темата! Сгрешена буква, написана от незнание или сричане от трибуната на Народното събрание, не може да се сравни с живот!За съжаление жинотът най-много се обезцени!
126
5
 
18
 
! Отговори
Мидхад преди 13 години
Иначе всичко ми е ясно - всички сме под подозрение....без изключение....само полицаите са винаги прави и безгрешни...те са наместниците и на светския и на Божия съд на земята.....Бог да пази България !!
125
11
 
17
 
! Отговори
Мидхад преди 13 години
Или директно да звъннат на Цецко за понататъшни инструкции???какво били говорили лекарите, голяма работа спасили ли са живота на оная пикла дето е била единственното живо същество на масата....спасили са го, а на мъртвородения и плод не са могли да дадат живот защото не са Господ!!Сега когато предстоят лекарски протести в България добре им дойде тази история, тя добре ще измие и *** около Калина Илиева...съвсем навреме им дойде и ще има да я раздуват.....
124
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
...а ти можеш ли да пишеш?... - помним Жицът...
123
2
 
19
 
! Отговори
Мидхад преди 13 години
...защото такъв един плод няма нищо развито в него до степен годна за самостоятелно функциониране.Ако можеше да се ражда в 5-ти месец защо природата е направила 9 месечна бременност!?Плода не дава признаци на живот.....какво следва, къде да отиде,вън на кучетата или в печката или във фризера за биологични отпадъци?Къде??След като детския лекар е констатирал, че абортивния плод е мъртъв какво е трябвало да направи лекарския екип?Да звънне на градския прокурор на Горна Оряховица???
122
3
 
8
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Неее, разбра се, че Цвъцко НЕ може да чете- то беше заеквания, то беше спиране и почесване на трудните и дълги думи.... А за случая- май има само едно дете в света, оцеляло толкова рано. Лекарите са знаели, че ще умре, ама май са се оплели от страх какво да правят като патета в калчища...
121
2
 
16
 
! Отговори
Midhad преди 13 години
Абортивен плод в 21 седмица не е дете.Природата е определила два варианта за раждане - 7 месец и на термина.Дори раждане в 8 месец по правило завършва със смърт на плода.Какво да говорим за спонтанен аборт в 4-ти месец!?Ок абортивния плод излиза и помръдва, детската лекарка повикана започва да почиства дихателните пътища в неуспешен опит да вдъхне му живот.Това за съжаление не се случва и на хора поне малко запознати с биологията им е ясно защо.......
120
2
 
2
 
! Отговори
до леле преди 13 години
съгласен - тоя и онези двамката : българин и росен са кръгли ***
119
7
 
30
 
! Отговори
УФСЬ преди 13 години
Цветанов допълни: "Сами разбирате, ....... Държавата трябва да покаже характер"а защо не показа характер за Калинка, за имотите ти, за престъпното поведение на случайниците в парламента???всеки рано или късно си плаща
118
5
 
17
 
! Отговори
четящ-пишещ-биещ преди 13 години
От целата данданиа се разба че Цветанов можел да чете. Помните ли жицът на дядовците си защо милиционерите ходели по трима. Единият бил четящ, вторият пишещ а третият биещ.
117
0
 
4
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Мисля, че дори го ласкаеш! Нещата са по-дълбоки:)))
116
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 13 години
***
115
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да пишем в Европа за случващото се в България, всеки ден някаква нова лудост, ама този път направо криминална.....
114
18
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
4тирма лекари струват повече от едно ***. помислили детето за мъртво - голяма работа, случва се всеки ден. ако ви е страх че и с вашето може да се случи, раждайте в къщи и викайте някоя баба да ви изражда.