Верно ли си ми пратил посланик...?

Борисов бесен на дипломатите с картончета от ДС
15 дек 2010 15:29,
489
Верно ли си ми пратил посланик...?
Снимка: БГНЕС

"Много ме е срам от тези назначения". Така премиерът коментира пред журналисти скандала "посланик–доносник".

"20 години след това... И не знам утре как ще си погледна колегите в Брюксел и не знам как ще отговоря, ако ми кажат: "Верно ли си ми пратил посланик...?" Те не знаят кой ги е пратил – предишното правителство и президентът, не знам как ще им отговоря.

Затова с министър Младенов, с политическа партия ГЕРБ, твърдо сме решени в парламента да отстоим отзоваването на всички тези посланици и оттук нататък повече да не се назначават бивши агенти или служители на ДС по нашите посолства", категоричен бе той.

В сутрешния си коментар по темата премиерът обяви, че с "тези хора трябва да се разделим".

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата ДС е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни, щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Правителството иска да затвори вратата в дипломатическите служби за тези хора", категоричен бе и министърът на външните работи Николай Младенов.

"Всички назначения, които са в пълномощията на Министерския съвет – това са генералните консули, ще бъдат преразгледани", категоричен бе той.

Още по темата

По-късно стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание законодателно решение, с което да не се позволява оттук нататък България да се представлява в дипломатическите служби от хора, свързани с тайните служби.

Единствено от левицата скочиха срещу отзоваванията на посланици и консули, както и срещу политическия натиск от ГЕРБ за тяхното оттегляне.

"Огласените данни са с давност повече от 20 години и стойността им има единствено и само морални измерения", обявиха от "Позитано" 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
0
 
0
 
! Отговори
kosta преди 13 години
За кой ли път се убеждавам,че сме нация от ***,лицемери,подлеци и предатели и чуждопоклонници. За този съвремения образ на българина и подобни черти в неговия характер са се погрижили както турските поробители през петвековното робство,така и борците-интернационалисти за "правда и свобода" или просто комунисти дошли на власт на гърба на съветската армия 1944г. 1-милион комунисти и още толкова доносници преди промените.Какво искате от такъв народ.Замислете се.
461
0
 
0
 
! Отговори
FYI преди 13 години
482, има по-просто решение. Ограждат се с решетки свестните хора в България, а тие, дето не са свестни, ще останат зад решетките. Много малко материал ще отиде за решетки. Нали?
460
0
 
0
 
! Отговори
велзевул преди 13 години
Будала, Такъв ще си умреш!!Не може да вкараш цвета на нацията в затвора. ГЕРБ ще строи нов затвор за 1500 души , но ще побере ли толкова народ?
459
0
 
0
 
! Отговори
Велзевул преди 13 години
Хвани единия и удари другия. Коя майка роди този чист като сълза Ники Младенов.Кой баща го възпита. Умен, знае езици. и перфектен подлец.Такъв ни се пада. Не че повечето от дипломатите ни не са за бой, но и той е от тази пасмина. На кой бог се е кланял- ще разберем! Май си ги сменя от време на време.
458
0
 
2
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
478 - Логиката ти е изключително ***. Това че баща ти е бил монтьор, а дядо ти овчар, прави ли те теб овчар или монтьор? Всичките тези агенти трябва да бъдат изхвърлени както направиха Полша и Унгария. И Божидар Димитров също. Военно разузнаване е различно от ДС. Проблема с ДС е че е ръка на КГБ и че хората на ДС се контролират от тези от КГБ. И не защитават интересите на Бъгларската държава
457
0
 
7
 
! Отговори
Gledach преди 13 години
1.Няма ли най-сетне някой да напише колко са получавали тия като агенти, секретни сътрудници, щатни служители и али бали. Не питам колко като дипломати, щото може да е държавна тайна...Ама ми се струва, че все келепирец са гонили. А и как се уреждат все едни и същи на добри доходи и преди и сега, и все \"в името на народа и за благото на народа\".2. В кои партии членуват тия люде- може би там са записани с псевдонимите си, за да не нарушават някои точки и запетаи на закона? Това е важен въпрос, т.к другарят Бриго венъж каза по телевизията, че ЧЛЕНСКИЯ ВНОС за членове със заплата над 500 лв е 10% от дохода!!! И един дипломат с псевдонима си ли става член на БСП и как плаща 10-те процента? Само 10% от дохода като ченге,агент, щатен или от целя си доход - на ченге + дипломатска заплата? Хмм, мноо интересно питане..Касае и истинност на документи, и искреност и верност към Партията, и ред други въпроси...3. Е няма ли някой познавач на доходите на тия лица и партийната им принадлежност, за да видим в кои каси се леят тия пари, А ТЕ СА ВСЕ ОТ БЮДЖЕТА на държавата, демек на ЦЕЛИЯ НАРОД. Къде отиват сега? ( За преди си знаем- прибираше ги \"Партията майка\"-БКП. Да видим каква е ПРОМЯНАТА по партии в проценти и ПРИХОДИ от членски внос ДНЕС. Любопитен въпрос..).4. Към статистиката- как са отчитани и смятани като бройка по ведомост тия с двойните и тройните имена, след като са получавали пари от бюджета? Като ДВЕ или ТРИ физически лица ли? Как става преброяването на заетите по трудови договори тогава? Да не би затова да е имало към 9 000 000 население в България, защото 1 500 000 са се водили на запалти веднъж с името си и веднъж псевдоним и са отчитани поне като ДВАМА ДУШИ?! 5. Мноооо въпроси, мнооо неясноти. Ама кой да ти каже истината, братче... Дано някой се открехне най сетне. Да ни светне..
456
4
 
4
 
! Отговори
Будала преди 13 години
Предлагам да отзовем доносниците и да ги пратим в затвора в Кремиковци. Щом са престъпници мястото им е там.Предлагам да почистим и вътре в страната. Да почнем от правителството:Божидар Димитров агент на ДС;Аню Ангелов агент на военното разузнаване;Цветан Цветанов син на агент на ДС - баща шофьор в ДС;Николай Младенов син на агент ДС - баща работил под прикритие...Да продължавам ли.Така доката нямаме ясни критерии за доносник и агнт и ги приравняваме в едно няма да се оправим скоро.
455
5
 
11
 
! Отговори
Георги Сава Раковски преди 13 години
Бойко не съм ти чел статията даже но просто се чудя дали не приказваш само това което българския гражданин иска да чуе а през останалото време да правиш Доганизми а като те хванат в крачка да казваш че не си знаел и са те подвели или не знам си какво и тогава да ги гониш шумно и да се правиш на загрижен. Засега *** в държавата си е същата и абсурдите са навсякъде.
454
5
 
8
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
В ДС е имало хора дето са работили за България като разузнавачи...и хора дето са работили за България като ДОНОСНИЦИПоследните са проблема.Тези дето са шпионирали щатите и запада - ЕВАЛА ИМВъпроса е КОЙ Е БИЛ ДОНОСНИК И КОЙ НАИСТИНА Е РАБОТИЛ ЗА РОДИНАТА СИ...ЗАЩОТО ИЗКАЧА И ВЪПРОСА - ТЕЗИ ДЕТО СА ОХРАНЯВАЛИ ДИКТАТОРА - "ПОДЛЕЦИ ЛИ СА ИЛИ ПРОСТО СА СИ ВЪРШИЛИ РАБОТАТА"??? Ако са подлеци - ТОГАВА КОГА ЩЕ УБИВАМЕ БОЙКО С КАМЪНИ???
453
3
 
8
 
! Отговори
Nasko do 473 преди 13 години
*** кърпа, *** хваща ли??:)))Това е Истинатааа, Дончева го каза, не се страхувайте, Времето ще нареди пъзела и на Пожарникаря:)))
452
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, а не те ли е срам, че жена , отроче на ДС и мошеничка те издигна до тука?!
451
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Зрелища , колкото щеш. Някой ден може да има и хляб.
450
2
 
6
 
! Отговори
hamurapi преди 13 години
Ne e naivnik, prosto e pojarnikar... Kopie e na Tato - dori izpolzva sastite tapanarski shegi i stari lafove. Ama takava ni e orisiyata... kato sme ovche pleme!
449
2
 
4
 
! Отговори
hamurapi преди 13 години
Dobre togava, a kak dosega nikoi ne se seti da gi proveryava? Zasto diplomat kato g-n Marin Raikov beshe dori zam. ministar po vremeto na hubavoto Nade, pri polojenie, che e star nomenklaturen kadar i za nikoi ne e taina, che e bil svarzan sas slujbite? Sega ste vidite kolko mnogo Kalinki ste se izlyupyat, za da zaemat osvobodenite mesta! Pak ste procavti shurobadjanastinata i rushvetchiistvoto! Inache nyama da e BG, nali?
448
4
 
12
 
! Отговори
до 462 преди 13 години
Поредния *** който си мисли, че ченгетата ще изгонят.... ченгетата!
447
6
 
6
 
! Отговори
Гоцков поданик преди 13 години
Как така Живков добър, а посланиците лоши? .-.................................................................гоце,гоце,нищичко не си научил и разбрал от ЦоЦиализЪма,Гоце! Е не беше ли точно така - Бай Тошо изпращаше със шут в чужбина за посланици провинилите се и издънили се и станали неудобни партийни другарчета,като Огнян Дойнов например натирен чак в Норвегия,хахахах..Язък ти за комунистическото минало гоце,не си ги научил работите как стават у тоя Сирщник,хехехех!
446
6
 
1
 
! Отговори
Istina преди 13 години
Tozi narzisist schte unischtogi Balgaria. Vreme e da hodi I da se vraschta Zar Simeon edinstvenia kachestven balgarski politik neobremenen ot komunisticheskata ni istoria I be she edinstvenia knit muskrats za businsa I Balgaria insane nai-dobri ikonomicheski pokazateli pri nego I zapochne da pridobiva sterna klasa koiato tozi *** ia dounischtozi. Opomnete se hora Che Moze da stane kasno! Tozi narcissist Moze golemi porazii da ni dilate na glavata. Kato slon e v staklena menageria
445
4
 
2
 
! Отговори
Istina. преди 13 години
Ami vie drugariu Borisov se sramuvate ot sebe si taka li da razbiram. Ne Che e hubavo zeal edin narod oschte da vi sluzi na vas komunistite ama vie si niamate sram nito pamet no. Nie saschto ne sme ot vchera Che kato gi prikazvate tezi prikazki I nie snaem otkade set drugariu pozrnikar. Ne na nas tia. Vie ste edin ot kradzite I grabitelite na nashia narod. Otkade vashata uz hrisima izgora nameri miliardite kato chervena shapziza I sega gi iznasia s dogan na spokoino miasto?
444
1
 
9
 
! Отговори
Стоковед преди 13 години
Нявсякъде мат'риялът се оказва хем кофти , хем червен...........
443
8
 
9
 
! Отговори
Име, та име, Гошо! преди 13 години
Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, но за момента той е най-доброто, което България може да предложи.Това заяви в интервю за Дойче веле бившият германски посланик в София д-р Клаус Шрамайер.463, Много е умен твоя Шрамайер, но отдалече. Весело ще стане, ако дойде на мястото на Бойко, да рие в комунистическито "наследство" и резултатите от пишман "прехода" и "демокрацията". Отвън е лесно да се приказва.