Верно ли си ми пратил посланик...?

Борисов бесен на дипломатите с картончета от ДС
15 дек 2010 15:29,
489
Верно ли си ми пратил посланик...?
Снимка: БГНЕС

"Много ме е срам от тези назначения". Така премиерът коментира пред журналисти скандала "посланик–доносник".

"20 години след това... И не знам утре как ще си погледна колегите в Брюксел и не знам как ще отговоря, ако ми кажат: "Верно ли си ми пратил посланик...?" Те не знаят кой ги е пратил – предишното правителство и президентът, не знам как ще им отговоря.

Затова с министър Младенов, с политическа партия ГЕРБ, твърдо сме решени в парламента да отстоим отзоваването на всички тези посланици и оттук нататък повече да не се назначават бивши агенти или служители на ДС по нашите посолства", категоричен бе той.

В сутрешния си коментар по темата премиерът обяви, че с "тези хора трябва да се разделим".

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата ДС е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни, щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Правителството иска да затвори вратата в дипломатическите служби за тези хора", категоричен бе и министърът на външните работи Николай Младенов.

"Всички назначения, които са в пълномощията на Министерския съвет – това са генералните консули, ще бъдат преразгледани", категоричен бе той.

Още по темата

По-късно стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание законодателно решение, с което да не се позволява оттук нататък България да се представлява в дипломатическите служби от хора, свързани с тайните служби.

Единствено от левицата скочиха срещу отзоваванията на посланици и консули, както и срещу политическия натиск от ГЕРБ за тяхното оттегляне.

"Огласените данни са с давност повече от 20 години и стойността им има единствено и само морални измерения", обявиха от "Позитано" 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
5
 
15
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Има ли реално значение, дали един човек е работил в ДС, ако е служил за доброто на народа ни? Каква е гаранцията, че ако се назначат нови лица, без да са били в ДС, няма да се окажат массони или членове на други организации, сред които може да има и антибългарски? Зависи от делата на човека, а не дали е бил или не в ДС? Може да е бил портиер в ДС и това сегащ е му затвори купчина врати, ако е кадърен и иска да работи? Защо толкова мразите тая ДС, това и досега не мога да разбера? Интересно е?
401
2
 
14
 
! Отговори
INFO преди 13 години
Бойко Борисов реши да се възползва от ДС-скандала във Външно. Но не само чистката, която ще се разрази, ще е плюс за Борисов. Премиерът ще изземе инициативата от Първанов, който от няколко дни открито се гаври с Борисов.Категоричната позиция на Борисов е разбираема и похвална. Формулирането й и като партийна линия на ГЕРБ също не изненадва. Но като е толкова принципен Бойко Борисов, защо продължава да мълчи за Божидар Димитров.Иначе се възмущава Представяте ли си какво е в България?. Ами представяме си, Борисов бъка от такива като Божидар Димитров.Не може да има изключения. Божидар Димитров трябва да си ходи заедно с дипломатите. Нима той не нарича моите българи онези наши сънародници в чужбина, които не искат и да чуят за такива като него?!
400
1
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Кой ми *** в гащите?:(
399
0
 
19
 
! Отговори
Mama-im-stara преди 13 години
Областният управител на Бургас също е от ДС.Дали ББ се срамува и от него?....И тъй като той го назначи,сега кой ще поеме вината?
398
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата много се е изнервил откакто го освиркаха на концерта на ФСБ
397
1
 
6
 
! Отговори
INFO преди 13 години
Слух за нов гей-скандал се вихри из коридорите на Външно министерство, съобщи току що сайтът bgsniper. Според мълвата ведомството на Николай Младенов живее в тревожно очакване заради предупреждение, че ще бъде извадена на светло влиятелна група от меки китки в системата. Говорело се дори, че предстои публикуване на смайващи порнокадри в интернет.Гей-скандалът е ответен удар на службите заради огласяването на агентурния списък в родната дипломация, твърдят приближени до амбасадорските среди. Ден преди любопитното събитие заплаха за подобно действие била отправена от виден ДС-генерал на ресторантска сбирка в заведение край посолството на Русия. Генералът строго смъмрил по телефона свой човек от Външно и му наредил да предупреди министър Николай Младенов да не започва в никакъв случай лов на вещици. Размяната на удари под кръста, според вещи в интригите на върха, отвежда към противостоенето Първанов-Борисов и напомня за кръжеца Бриго Аспарухов. Версия от вътрешнопартийните среди допуска, че е възможно в този момент неуморните генерали да се трудят за най-високите позиции в БСП, след което да хармонизират поведението й с плановете на президента.Само преди няколко дни 168 часа извади нелицеприятни данни за българското посолство в Лондон: в жилищния му комплекс в Кенсингтън са настанени да живеят по роднинска и приятелска линия студенти и бизнесмени, а помещения в самата амбасада са дадени под наем на частни фирми. Посланик Любомир Кючуков е един от хората в агентурния списък и бивш заместник на ексвъншния министър Ивайло Калфин. Тъкмо с одобрението на Кючуков става настаняването в дипломатическия блок, а според сънародници в Англия една от фирмите-наемателки в посолството имала за съсобственик г-н Калфин.Преди около година във Външно пак имаше гей-скандал около зам.-министър Красимир Костов и началника на сектор Човешки ресурси Иван Василев. Друга нежна душа в тези сфери бе експосланикът в Нигерия Цветан Димитров. Сексуалната ориентация на всички тези хора, разбира се, си е тяхна работа, стига да не е е в пряка връзка с позициите и действията им в министерството нещо, което за българина е напълно непрозрачно. Пък и той надали му вярва. Че скандалите във Външно си имат здрава традиция, свидетелстват и други факти. Само преди три години референтката Лила Георгиева пусна свои голи снимки в интернет. Без да е пуритан, всеки гражданин би оценил това като несъвместимо със служебния й статут. Очакваше се палавата дама да бъде освободена от системата, но вместо това тя замина с консулски мандат в САЩ.
396
1
 
7
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
почти всичко що още крета от бившата ДС е намерило убежище някъде в съдебната система на страната, в МВР или на висока позиция в публичния сектор. Какво се е променило от 9 септември 1944 год. до днес в управлението на страната ?
395
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега гледам новините, навсякъде в Европа хората протестират, искат нещо да се промени, искат по-добър живот. Само ние, най-скапаната, най-корумпираната, най-бедната държава в ЕС си мълчим като п.тки. Чудя се какво трябва да стане за да се вдигнем мощно и да променим нещо. Има нещо сбъркано във всички нас...... :(
394
1
 
10
 
! Отговори
anq преди 13 години
Б.Б. ако знае, че в гербажийските му състави има бивши членове на ДС, които кадруват на всичкото отгоре, сигурно няма да му стане хубаво. Но, политиците са като ***, когато го хвърлиш във водата винаги изплува.
393
5
 
5
 
! Отговори
ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ преди 13 години
ААААААААААААААААААААААААА КОСМАТИЯТ РАЗКАЗВАЧ , ДЕТ СЕ ПРАИ НА ИСТОРИК , ЧЕ ДАЖЕ И ,,СЕНЬОР ПРОФЕСОРЕ,, ГО РАЗДАВА. ЗА ДА ИМА ЧИСТОТА ТРЯБВА ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ ЗА ТИЯ ХОРА , БОЙКО БОРИСОВ ДА НАПРАВИ КОАЛИЦЙОННО ПРАВИТЕЛСТВО , ДА СИ ОСТАНЕ ПАРТИЕН ЛИДЕР ИЛИ ПРЕЗИДЕНТ , А ПРЕМИЕРСКИЯТ ПОСТ ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ Д.И.Н. Г-Н ИВАН КОСТОВ . ВРЕМЕ Е !
392
2
 
11
 
! Отговори
Зелената барета преди 13 години
Значи за пред чужденците не може да има ченгета от ДС, а тук в, България дори президент, министри, депутати и всякаквите му там директори на агенции, държавни чиновници и банкери могат да бъдат такива! Ето това е двоен стандарт в пълният му блясък.
391
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов дължи извинения заради фалшивата политическа самоличност, с която се яви на парламентарните избори. Твърдеше, че е човек с дясно виждане, че партията му е с дясна ориентация (и го твърдеше дотам убедително, че приеха ГЕРБ в ЕНП), че ще прави дясна политика и ще провежда десни реформи. Вместо това самият той се оказа тежко заразен от соц-носталгия и бленуващ по светлия пример на бившия си работодател Тодор Живков, а с десните си политики я докара дотам, че предприе първия след 1944 г. опит за национализация на частна собственост като при това засегнатите изедници бяха тъй насъщните за България външни инвеститори. Що се отнася до реформите, такива изобщо не бяха проведени въз основа на абсурдния възглед, че не се правели по време на криза. Политическият му стил на поведение обаче може да се опрадели не като десен, а като чисто популистки със силни леви уклони и насочен не към по-малко държава в живота на хората, а към по-силна и дори силова държава.
390
2
 
5
 
! Отговори
INFO преди 13 години
Тайните служби в България не са работили за интересите на България, а Държавна сигурност е била продължение на КГБ, заяви Тафров по БНТ.Тафров, който беше министър в правителството на ОДС изрази мнение, че предложението на депутата от Синята коалиция Асен Агов след вчерашното огласяване на бившите сътрудници на ДС от МВнР към премиера Бойко Борисов, те да бъдат отстранени, е закасняло. Ние плащаме висока цена за това, че тези хора продължават да са в българската дипломация, посочи Тафров. Той припомни, че именно тези служби са убили писателя Георги Марков в Лондон.
389
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АГЕНТИТЕ НА ДС МОГАТ ДА РАБОТЯТ В ДЪРЖАВАТА СИ (НЕ МОЖЕМ Д А ГИ ОБЕСИМ) ,НО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОСЛАННИЦИ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ,ЗАЩО ПРЕИНАЧАВАТЕ НЕЩАТА ЧЕРВЕНИ ***
388
0
 
7
 
! Отговори
Младоженец преди 13 години
А жена ти дъщеря на какъв е?! А съдружниците и? А твоите съдружници?! ДС, ДС, ДС до край!!!!
387
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
youtube/watch?v=wI_OpZiMdeU
386
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата се прай на Тапа...нали той смени посланиците.И мен ме е срам от такъв премиер ..."бивш" комунист..уж...
385
2
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Половината от посланниците са агенти на бившата ДС, т.е агенти на комунизма. Останалата половина не се казва какви са. Те са действащи агенти на България. Задачка за бетонна глава. Защо агент Гоце защитава тази половина, която е доказано свързана с репресивния комунистически апарат. Самодоволният ти тон на бивш партиен секретар вони отдалеч.
384
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 402 - А Веждито, защо го пропускаш. Май не е само един министърът-доносник на ДС.
383
21
 
5
 
! Отговори
ДС МАФИЯ-ТИП ,,ПъКъ, преди 13 години
АКО Г- Н БОРИСОВ СЕ ИЗНЕНАДА И ОТ ФАКТА , ЧЕ ЧОВЕК ОТ ДС МУ Е И ЗАМ. ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ПРОТИВОУСТАВНО В ПЕРНИК И ЗА ПОВДИГНАТИЯТ ВЪПРОС ЗА ТОВА ПЕРНИШКИЯТ ГЕРБ СЕ РАЗДЕЛИ С ЕДИН ОТ НАЙ УМНИТЕ И КАДЪРНИ ХОРА , ЗА ДА ЗАЩИТИ ДС - то ШАРЛАЧКИ , А ВИХРЕН МАТЕВ БЕ ИЗКЛЮЧЕН , АЗ МНОГО БИХ СЕ ИЗНЕНАДАЛА