Верно ли си ми пратил посланик...?

Борисов бесен на дипломатите с картончета от ДС
15 дек 2010 15:29,
489
Верно ли си ми пратил посланик...?
Снимка: БГНЕС

"Много ме е срам от тези назначения". Така премиерът коментира пред журналисти скандала "посланик–доносник".

"20 години след това... И не знам утре как ще си погледна колегите в Брюксел и не знам как ще отговоря, ако ми кажат: "Верно ли си ми пратил посланик...?" Те не знаят кой ги е пратил – предишното правителство и президентът, не знам как ще им отговоря.

Затова с министър Младенов, с политическа партия ГЕРБ, твърдо сме решени в парламента да отстоим отзоваването на всички тези посланици и оттук нататък повече да не се назначават бивши агенти или служители на ДС по нашите посолства", категоричен бе той.

В сутрешния си коментар по темата премиерът обяви, че с "тези хора трябва да се разделим".

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата ДС е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни, щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Правителството иска да затвори вратата в дипломатическите служби за тези хора", категоричен бе и министърът на външните работи Николай Младенов.

"Всички назначения, които са в пълномощията на Министерския съвет – това са генералните консули, ще бъдат преразгледани", категоричен бе той.

Още по темата

По-късно стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание законодателно решение, с което да не се позволява оттук нататък България да се представлява в дипломатическите служби от хора, свързани с тайните служби.

Единствено от левицата скочиха срещу отзоваванията на посланици и консули, както и срещу политическия натиск от ГЕРБ за тяхното оттегляне.

"Огласените данни са с давност повече от 20 години и стойността им има единствено и само морални измерения", обявиха от "Позитано" 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
1
 
19
 
! Отговори
Учен, не от БАН преди 13 години
Просто племе , като нашето се нуждае от просвещение що е то здрав разум и има ли почва у нас. Първо да се научим да избираме българи да ни управляват. Просто нали - не като догановци, сергеевци , лукановци, че и царят не е беше българин.......Второ никой не пуска крадци в къщи, защо допускаме да ни управляват. ?! Трето - толкова ли не може да се намерят 200 българи, които вместо да правят секс в тоалетните , гонят скъпи телефони , седят в парламента и правят закони за нас, а не за партийките
441
5
 
12
 
! Отговори
тъжно,форумци,тъжно преди 13 години
Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, но за момента той е най-доброто, което България може да предложи.Това заяви в интервю за Дойче веле бившият германски посланик в София д-р Клаус Шрамайер."Българският парламент се е превърнал в машина за гласуване, направлявана от управляващата партия. Не, това вече не е свободен и суверенен парламент. Ако например Бойко Борисов се появи загрижен пред парламента и обясни на депутатите си, че казаното от него вчера вече не е валидно и поиска да гласуват точно обратното, то това се прави веднага, отбелязва германският експерт.Все пак той е убеден, че Бойко Борисов е най-доброто, което България може да предложи в момента."Преди всичко той не е замесен в корупционни или някакви други скандали, което не означава, че е най-подходящият за този пост от гледна точка на произход или образование. Но за момента той, за съжаление, е най-доброто, което България може да предложи, заяви Шрамайер.
440
3
 
7
 
! Отговори
Сеир нюз преди 13 години
Браво! След 20 години тарикатлъци дойде време да изгонят ченгетата. А сега закон за лустрация и шут за руските агенти и току - виж сме станали нормална държава. Ама българина , като нищо може да остави шумкарите / дедесари и пр. поне още 65 години да си гледа собствения сеир.............
439
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как така Живков добър, а посланиците лоши?
438
6
 
11
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Вижте снимката МУ. Всякакъв коментар е излишен. Няма такава държава!
437
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nemi q qsno zashto vsi4ki se vazmushtavat-na vseki normalem 4ovek trebva da e qsno-Diplomaciqta(V tva 4islo poslannici,personal,kontacti)e svarzana s shpionaja-t.e. s agenturata na dadena strana v drugte strani.ima stotici knigi i naru4nici,i te obqsnitelno poqsnqvat tova.nqma strana bez agenti(kato naposledak izklu4vame BULGARIA).strana bez aparat,ili takava koqto go otkriva postoqnno e obre4ena da se pretopi ili da prestane da bade takava :)
436
9
 
10
 
! Отговори
до 455 преди 13 години
Ми нали сега на власт са откровени ченгета и агенти бе герберски тъпъко! Що виеш от радост?
435
2
 
12
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Не ми е ясно защо всички се очудват - преди 20 години Министерство на външните работи беше филиал на Министерство на вътрешните работи.Нито един служител в посолство не се е разминал със среща със "службите". А пък консулите бяха директно на служба в ДС. Очевидно след 1989 г е нямало подхоящи кадри за работа в посолствата - все пак необходим е един определен ценз. Освен това на разположение са били сериозни хора, на които може да се разчита.Все пак сме имали диопломати от кариерата.
434
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ченгетата се уядоха достатъчно за 45 г. години!'Айде вън, продажни лапачи!
433
9
 
12
 
! Отговори
ХАХАХА преди 13 години
Ако забелязвате ББ пак не е знаел, пак друг му е виновен. Наивник ли е нашия ***.
432
0
 
2
 
! Отговори
до 447 преди 13 години
Дай "по-задълбочено"!Първи, втори или трети братовчеди са баща му и П.Младенов !?Знаеш ли поне името на бащата на Николай Младенов или си лаеш заради 5-те лева!
431
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДАА,БОЙКО.В ДОСПАТ УВОЛНИХТЕ ДИРЕКТОРА НА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО-ВЕРГИЛ БАЙКАЛОВ-АГЕНТ ОДЕСА,НО ЛИЧНО ТИ ,БОЙКО ,САМО СЛЕД МЕСЕЦ ПАК ГО ВЪЗСТАНОВИ ТОЗИ ДОНОСНИК-*** НА ТОЗИ СЛАДЪК ПОСТ,КАКВО СТАВА?ПОЛОЖЕНИЕТО Е ОП-САЙТ.
430
0
 
1
 
! Отговори
до 450 преди 13 години
Освен ако не си такъв!
429
1
 
6
 
! Отговори
до 446 преди 13 години
Теб пък кво те грее, че държавата е герб? Ще ти вдигне заплатата ли? Тъпо е да викаш ура за мутри, милиционери, агенти, консултанти и т.н.
428
3
 
7
 
! Отговори
бившето ГДР преди 13 години
Т.н. герб ми прилича на бившето ГДР в крайната си фаза разложи се, разпадна се и след това някак си изчезна.
427
6
 
16
 
! Отговори
неуспешна терапия преди 13 години
Всъщност пожарникарят тормози цялата нация с един свой тежък психологически проблем. Той преследва миналото си, мрази себе си в миналото, било като мутра, било като комунист, било като монархист. Било поради факта, че е искал да работи в ДС, но там не са го приели поради липса на лични качества. Ако се вгледате внимателно ще разберете, че той атакува най-ожесточено именно своите сенки от миналото. Но България не е клиника. И ние гражданите не сме криви за неговото собствено мрачно минало, нито за неговата неуспешна терапия!
426
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 437: Чети , чети - много повърхностно изказване.Петър Младенов няма внук Николай.П.Младенов е братовчед на бащата на Николай Младенов.Злобари спрете се.
425
6
 
7
 
! Отговори
до 439 преди 13 години
Партия ГЕРБ е държавата и е време да свиквате червени помиари.
424
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не са работили в полза на България, а в полза на комунистическата 16-та република на СССР, има огромна разлика. След като са били толкова големи гяволи да ползват облаги срещу тормоз на сънародниците си, сега да ги махат. Тези кадри на ДС където и да отидат само интриги и подлости плетат, това им е в кръвта. Болни мозъци.
423
1
 
3
 
! Отговори
до 437 преди 13 години
Явно, алкохолика тук си ти!Николай Младенов НЕ Е ВНУК на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ! И син не му е! Извади си калкулатора и смятай годините! Народа казва: " Не само едно куче се казва Шаро."И аз служих с Николай Дойнов, но не дрънкам, че съм служил с Дойнов - син, или Дойнов - племеник.