Верно ли си ми пратил посланик...?

Борисов бесен на дипломатите с картончета от ДС
15 дек 2010 15:29,
489
Верно ли си ми пратил посланик...?
Снимка: БГНЕС

"Много ме е срам от тези назначения". Така премиерът коментира пред журналисти скандала "посланик–доносник".

"20 години след това... И не знам утре как ще си погледна колегите в Брюксел и не знам как ще отговоря, ако ми кажат: "Верно ли си ми пратил посланик...?" Те не знаят кой ги е пратил – предишното правителство и президентът, не знам как ще им отговоря.

Затова с министър Младенов, с политическа партия ГЕРБ, твърдо сме решени в парламента да отстоим отзоваването на всички тези посланици и оттук нататък повече да не се назначават бивши агенти или служители на ДС по нашите посолства", категоричен бе той.

В сутрешния си коментар по темата премиерът обяви, че с "тези хора трябва да се разделим".

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата ДС е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни, щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Правителството иска да затвори вратата в дипломатическите служби за тези хора", категоричен бе и министърът на външните работи Николай Младенов.

"Всички назначения, които са в пълномощията на Министерския съвет – това са генералните консули, ще бъдат преразгледани", категоричен бе той.

Още по темата

По-късно стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание законодателно решение, с което да не се позволява оттук нататък България да се представлява в дипломатическите служби от хора, свързани с тайните служби.

Единствено от левицата скочиха срещу отзоваванията на посланици и консули, както и срещу политическия натиск от ГЕРБ за тяхното оттегляне.

"Огласените данни са с давност повече от 20 години и стойността им има единствено и само морални измерения", обявиха от "Позитано" 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
3
 
! Отговори
cz преди 13 години
КГБ ги сменя защото никаква работа не им вършат.
421
1
 
4
 
! Отговори
poli преди 13 години
Познавам бивш партиен секретар на ръководна длъжност - началник отдел в държавна структура.Нищо, че има закон за това. Работих с нея и бих казала, че гледаше много повърхностно на проблемите.
420
0
 
3
 
! Отговори
..... преди 13 години
и зам мин августина е от ДС
419
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко,*** в коя да е поща около датите на получаване на пенсиите..виж тези възрастни ,треперещи хора как си броят 120-150 лв пенсия..това ти пожелавам! нека никога повече няма хора на ДС никъде ,но ти да живееш със 150 лв на месец..как не те е срам при тази немотия да говориш изобщо!?
418
1
 
8
 
! Отговори
Уикилийкс преди 13 години
Ако сте заинтересовани да предотвратите нанасянето на щети от действията ви, трябва да прекратите публикациите в Уикилийкс на всички секретни материали на американското правителство и да унищожите тези документи от базата с данни на Уикилийкс се посочва в писмото на представителя на държавния департамент.Те това е държава. Тази информация са я получавали чрез не от агенти, а от посланници. Техните посланници не са агенти, но нашите са и работят за държавата си не за партия ГЕРБ
417
0
 
18
 
! Отговори
kk преди 13 години
А какво правят 100 и няколко агенти на ДС в ДАНС?
416
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Външния ни Министър Младенов е ВНУК на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ(ДС)ЦК НА БКП с прякора ПЕШО ДАМАДЖАНАТА(алкохолик). Той беше един от организаторите за сваляне на правешкия диктатор живков и после ДС го избра за Мин.Председател...Той стана известен с лафа "защо не дойдат танковете" и да пометат всички българи на жълтите павета... Така че и тоя младия (внука му)няма да направи нищо...Само наблюдавайте...Няма БИВШ комунист,***,***...ТРЯБВА ДЕМОКРАТИЧНА МЕТЛА!
415
6
 
8
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Кьорав агент да не остане... Всичките да *** в кофите за ***...
414
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 13 години
Той им се е ядосал заради първата снимка,която му бяха изтипосали!Вижте,че сега я няма!
413
5
 
22
 
! Отговори
Пепе преди 13 години
Открито писмо до ББ: Всеки посланик е вербован. Ако не от собственото си ДеСе от чуждо Де Се. Ти от кое ДеСе предпочиташ?
412
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тия дето винаги се правят не неразбиращи...ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ Е КЛОН НА КГБ и е убивала сънародници,живеещи на запад под предлог,че са РОДООТСТЪПНИЦИ! Георги Марков също е бил убит от ДС(КГБ),както и Гунди,който не се е съгласил да сътрудничи на ДС(КГБ),като са му направили катастрофа...
411
2
 
15
 
! Отговори
Нервичките Боко преди 13 години
Борисов видимо се ядоса и се закани да не отговаря повече на журналистически въпроси. "Никъде го няма това в Европа, да тичате по премиера всеки ден, по три пъти на ден", скастри той репортерите и обясни: "Уважение, демокрация да, но по три пъти на ден да търчите по коридорите, покрай мен това няма да стане".
410
4
 
22
 
! Отговори
Helloooo ГЕРБ ! преди 13 години
16 от действащите 38 дипломати - посланици, постоянни представители, генерални консули и ръководители на мисии, обявени преди ден като съпричастни към бившата Държавна сигурност, са назначени след 28 юли 2009 г., когато започва мандатът на правителството на Бойко Борисов.
409
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I okolo oblastniya na Sliven se navartat dosta mekereta ot MVR i VKR ***.
408
3
 
30
 
! Отговори
Как може тъй? преди 13 години
Вярно ли освиркали Тиквата на концерта на ФСБ? Как може такъв неблагодарен народ? ТОЙ се съсипа да рИформира, а лошите му викат УУУУУ!
407
3
 
17
 
! Отговори
до истината преди 13 години
Неосъществения агент е по-голямо зло от редовия такъв!!!
406
5
 
29
 
! Отговори
истината преди 13 години
Няма по-голям театрал от Тиквата. Той е най-голямата ни излагация и простотия в Брюксел, а не агентите. Самият ТОЙ кандидатствал в ДС, ама не го приели. Това си го казва тъпчото. Значи ББ морално е готов за агент. Ама пак му се радвайте...
405
3
 
25
 
! Отговори
Военен преди 13 години
А какво правят двама агенти на ДС и военното разузнаване в правителството. Божидар Димитров и Аню Ангелов.Генерал лейтенант Аню Ангелов беше изпратен като агент на военните служби в Лондон след като се провали като зам.началник на ГЩ. чист агент си е. Това го каза КС спомнете си случая с полковник от резерва Радион Попов на когото беше отказано акредитация за избор за 38 НС, защо е служил във военното разузнаване.
404
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като по *** да попитам -в коя държава димломатите не са сътрудници на таините служби?
403
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-големият агент ще се окаже БОКО, но ще го разберем след години, когато от Б-я няма да има и помен. Аз да попитам: посланиците на другите държажи в България, литератори ли са или стоматолози?