ГЕРБ си настоява за декларацията за посланиците агенти

Левицата не показва евроатлантическа позиция, казаха управляващите
13 яну 2011 16:23,
5
ГЕРБ си настоява за декларацията за посланиците агенти
Снимка: Булфото

ГЕРБ и БСП отново се хванаха за гушите по повод дипломатите сътрудници на Държавна сигурност.

На вчерашното си заседание парламентарната комисия по външна политика прие декларация, с която дипломатите агенти се призовават доброволно да се оттеглят от постовете си.

В нея се посочва още, че компетентните органи трябва да предприемат действия за отзоваване на посланиците, за които т. нар. комисията по досиетата разкри на 14 декември м.г. принадлежност към ДС.

От Коалиция за България веднага реагираха, че "управляващите прилагат двоен аршин по отношение на агентите на бившата Държавна сигурност". Кирил Добрев от левицата заяви, че министърът на вътрешните работи започнал своята кариера в структурите на Държавна сигурност.

Още по темата
13 яну 2011 13:10
563

ГЕРБ категорично няма да се откаже от декларацията, казаха пък вносителите на документа - председателите на комисията по външна политика - Доброслав Димитров, и на комисията за контрол на еврофондовете - Моника Панайотова.

Коалиция за България явно не е склонна да покаже евроатлантическа позиция, каза Моника Панайотова.

Според вносителите на декларацията, фактът, че половината от настоящите посланици са свързани със службите за сигурност на тоталитарния режим, блокира работата на дипломатическите служби.

Това са хора, които имат скрита зависимост, коментира Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: посланици агенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Нека да се пенят - намерено е решение на проблема... - посланиците просто ще бъдат привикани в София за справка, която ще продължи малко по-дълго... - допреключването на президентският мандат, а техните задължения ще бъдат изпълнявани от техни заместници неангажирани с ДС...Нещо като номерът, който Аню погоди на президента... - и го накара го да пикае газ...
3
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
що не настояват така и за търсене на алтертива за нови работни места и по високи заплати и за повишаване стандарта на живот на българина? пука ми кой е бил агент или не...ами да .те са сити и могат да занимават себе си и нас с глупости
2
4
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДРУГАРСКИ ПРИЗИВДругари милиционериДа подкрепим другаря учител по физическо,да стане ПРЕЗИДЕНТКакво всички останали сте се юрнали да го боритеНие последните останали 100-тина 200-ста Гербера ще го защитим с железните си милиционерски гърдиКакво като един Даскал си е купил 6 мезонетчета за има няма 400-500 000 Евро Човека цял живот е пестял от закуски,обеди и вечериАко е могъл да спести повече да е взел още 6 мезонета-но само толкова е заделил горкияЦецо шестака ПРЕЗИДЕНТ,ПРЕЗИДЕНТ!!!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветан Цветанов е започнал политическата и професионалната си кариера в структурите на Държавна сигурност, каза в парламента днес Кирил Добрев. Министърът на вътрешните работи стартирал кариерата си работа в Изчислителния център на Централното информационно организационно управление на ДС.Добрев каза, че се консултирал с Комисията по досиетата, от което станало ясно, че през 1979 година Управлението за информация и анализ в МВР, обособено през втората половина на 60-те години, преминава в структурата на ДС като Седмо управление под името Централно информационно организационно управление.По-късно Цветанов завършва задочно Националната спортна академия като учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. През 1987 г. Цветанов започва работа именно в Централното информационно организационно управление, където баща му е работил като шофьор. Кирил Добрев коментира ситуацията така: с какво дипломатите са по-лоши от Цветан Цветанов.