Шеф на софийски съд разрешил подслушването на Танов

Скандалните записи от разговорите на Борисов вече са в прокуратурата
14 яну 2011 16:35,
79
Шеф на софийски съд разрешил подслушването на Танов
Снимка: Булфото

Разрешението за подслушването на началника на митниците Ваньо Танов е дадено от председател на софийски съд, каза за БТА депутатът Йордан Бакалов.

По-рано днес Бакалов заяви, че този, който е дал разрешението за подслушване, е бил избран за председател на "голям съд".

Бившият председател на СГС Георги Колев, който бе избран за председател на ВАС, нито потвърди, нито отрече за БТА изнесената информация, че той е дал разрешение за подслушване.

Колев заяви още, че няма да коментира нищо, което е свързано с класифицирана информация.

От два независими един от друг източника в съдебната палата БТА научи, че искането за подслушването на Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев.

По производството е работено от спецекипите, които бяха създадени след подписано споразумение между ДАНС, МВР и прокуратурата.

Пламен Георгиев не бе открит за коментар.

Още по темата

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова заяви от своя страна, че за поискани специални разузнавателни средства няма бъде да огласявана информация.

Както за това кой ги е поискал, така и по отношение на кого да бъдат приложени. Това би значело да спрем да работим, бяха думите на Кожухарова.

Записите от оповестените днес разговори между Бойко Борисов, Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев вече са в прокуратурата и са приобщени към започналото производство още при първите изнесени записи между шефа на митниците, финансовия министър Симеон Дянков и Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
9
 
! Отговори
виновен преди 13 години
На ГериМедицината ни куцакато счупена каруца!Вместо бели Хипократи-некадърници, джелати!На болните са черни дните,а те измъкват им парите!Ще се оправи ли туй хора,щом няма лекари в затвора?Стига убити деца!стига *** на свобода!В Г. Оряховица- само умряло!?В хладилника душата сдало!А това тук -умори го некадърен бял ***!Вместо само да скърбим,да си траем и мълчим!Да се вдигнем смело, хора!Бялата мафия е за затвора!13.01.2011г. ФениксВ памет на ГериСъдии и лекари осъдени няма!В туй състои се голямата драма!С неверни експертизи, адвокатски плеади,гарван гарвану око не вади!А пък всички ние, под "лекарски ярем",или ще се борим, или ще да мрем!Това е за нас дилемата голяма,защото от здравето по-важно няма!Колко пъти още ще трябва да скърбим?По-добре е всички да се обеденим!Лекарските грешки не можем да простим!Мафията бяла, нека победим!13.01.2011 г. Феникс
53
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбрахте ли сега, че най-много реват срещу подслушването тези, които имат какво да крият и се страхуват.И стига с тези кухи приказки за Биг брадър и подобни. Служби е имало, има и ще има навсякъде.
52
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щеф на СГС разрешил.А на него кой му е наредил?Ако се почне оттам, може и да се стигне до Гоце.Правителството настъпа много интереси и задълба дълбоко в комунистическата тиня.
51
10
 
19
 
! Отговори
Бирман преди 13 години
Б.Б -Боко - Бирата
50
7
 
18
 
! Отговори
ТАШУНКО САПА преди 13 години
За съжаление Д.Донев не е жив.От тази снимка и СРС-та щеше да направи филма "Тримата глуп... 2"
49
3
 
17
 
! Отговори
AcOrP преди 13 години
Ми с тяхните камъни по тяхната глава... Защо-та има многоо.... А в затвора няма да влезе никой. РЗС/Галерия или там които ги има тия СРС-та да ги изпратят на ЕК за независим анализ, просто да се види в БГ дали няма да кажат монтирани са а международните експерти да кажат,че са автентични.
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
набързо малка сметка председател на СГС + разрешение за СРС = председател на ВАС ? или аз не мога да смятам ?!
47
6
 
22
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Версията за монтаж на записа и манипулирането му много яко се клатушка и е на път да се срути... Както беше изнесено в общественото пространство - явно така са си говорили...Бай ви Алеко го е казал преди 100 и кусур години: "Всички са маскари." , щом се оцапат във власт добавям аз.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Минусите няма да променят констатацията - какво да правим с минусите в това общество.Ако са под 15г - има надежда - може да се развият.Ако са над - какво правим, с ужас пита хроникъорът.
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпросът е какво да правим с ***,които между това- да имат премиер,който не извършва престъпления- и да имат Бойкос фанатична вяра се прекланят на непознатия в живота, но иначе така симпатичен по телевизията образ на Бойко.Бойко ще се разнесе като неприятна смрад, но тези другите - с тях какво правим. Явно не искат образование - какво...Не може да има гражданство където акълът стига до 3 книги в живота.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хе-хе!Аз го постах преди, но ми го изтриха, че гербавите са толкова прости, че не знаят древната мъдрост, че всяка тояга има два края.:)
43
15
 
15
 
! Отговори
НЦИОМ преди 13 години
НОВА ПОДРЕДБА НА ПАРТИИТЕ:ГЕРБ ПАДА НА 9%РЗС СЕ КАЧВА НА 7%
42
5
 
12
 
! Отговори
Фадромата преди 13 години
А бе, аз за СРС-тата не вярвам, ама за апартаментите вярвам
41
3
 
22
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Висша форма на некадърност: Когато собствения ти противоконституционен закон те изяжда главата.КОгато искаха да подслушват всички не помислиха че и тях ще ги подслушват.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За всички СРС-та има специален, непубличен списък.Зад тях стоят писмена молба, най-често от прокуратура и писмено съдебно решение за разрешение или отказ.Тези СРС-та вече е доказано,че са били поискани и разрешени по официален път според написаното.А защо излиза в някакъв вестник вместо да се САМОСЕЗИРА прокуратурата и да разследва защо премиерът злоупотребява със служебно положение-престъпление по НК - отговорът е ***. Сегашните герои контролират прокуратурата - затова едно вестниче е по-независимо от нея.Вашите герои селски маси ОТНОВО СА НАД ЗАКОНИТЕ.
39
0
 
12
 
! Отговори
до 42 преди 13 години
....пак съдии са намесени, защо ли не се учудвам, как СРС-тата са попаднали в принцеса Янка...Ха-хаааа!Ми той съдията дето е подписвал е същият, който го "избраха" безалтернатовно за шеф на съда после.К'ва Янка бе!Човекът явно си е заработил поста подписвайки денонощно разрешения на МВР за подслушване.Размирисването не е от него.Според мен - просто системата за подслушване толкова се е разпростряла, че някъде по веригата неизбежно е дала фира.И утече работатааа....
38
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахахм, пак съдии са намесени, защо ли не се учудвам, как СРС-тата са попаднали в принцеса Янка...... Кой държи съда- червените.....
37
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има ли някой да вярва ,че ако тръгне да се прави каквато и далавера да е ,да се коментира,ръководи и работи по телефон?При условие, че се знае за подслушване и всички тел.карти са с име!
36
0
 
16
 
! Отговори
no name преди 13 години
Какво стана в тая държава, бе хора?
35
16
 
27
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Защо наистина тези СРС-та не излезнаха първо в Парламента или в съда, а излизат от Дачков ? Дачков е драскач на Яне и Алексей...