Борисов зачете листче с мотиви

В НС започна обсъждането на вота на доверие
Обновена: 20 яну 2011 10:12 | 20 яну 2011 10:10,
473
Борисов зачете листче с мотиви
Снимка: Булфото

Под строй целият кабинет на ГЕРБ дойде в парламента за разискванията и гласуването на вот на доверие на правителството.

То беше поискано от премиера Бойко Борисов в разгара на скандала със изнесените СРС-та.

Министър-председателят защити решението си пред депутатите, като изчете листче с мотивите, обсъдени на МС и огласени още в сряда.

Той заяви, че мерките, които се прилагат, за да разруши кръгове, които години наред са източвали държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Целта според Борисов е да се дискредитира политиката на управление на ГЕРБ и доверието към него.

"За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на народните представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели", посочи още премиерът.

По заръка на Борисов министрите от кабинета започнаха да взимат думата да защитават водената от тях политика в отделните сектори.

На заседанието на кабинета те бяха инструктирани от премиера да се подготвят с кратки изявления.

Вотът на доверие ще се гласува поименно, решиха в началото на заседанието депутатите, като приеха предложението на ГЕРБ.

Още по темата

Всеки народен представител ще трябва да става прав на място и да казва как гласува – „за”, „против” или „въздържал се”.

Очаква се в крайна сметка Борисов да получи доверие.

Депутатите от Синята коалиция най-вероятно ще гласуват „въздържал се”, тъй като поставиха изисквания, които няма да бъдат изпълнени от кабинета.

Очаквано от ДПС и БСП вече заявиха, че ще гласуват „против”, а ГЕРБ и „Атака” – „за” вота на доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
10
 
32
 
! Отговори
mata xapi преди 13 години
boiko borisov da prodaljava taka da raboti napuk na sergei4o i na kostov te kakvo sa svar6ili po tiaxnoto vreme samo pensionerite biaxa dovolni naro4no go praviat za6oto gi e qd 4e ne sa na vlast boiko uspex ti jelaq gore glavata naroda e s teb
425
8
 
36
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
OOTVLICHA SE VNIMANIETO NA HORATA ot ZENITE, ot ZDRAVEOPAZVANETO i DR.
424
9
 
40
 
! Отговори
Мишоци преди 13 години
На сините не им прави чест, че досега джавкаха срещу правителството, а сега ще подвият опашка с "въздържал се". Разочароват ме, мислех ги за принципни
423
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вниманието им е разпиляно в момента и най-важната тема за цените на храните остава на заден план. Скокът им нагоре ще удари всички хора с фиксирани доходи. Това би трябвало да е основната грижа на правителството, но то не може да се фокусира върху него.
422
9
 
37
 
! Отговори
Нищо ново... преди 13 години
Той заяви, че мерките, които се прилагат, за да разруши кръгове, които години наред са източвали държавата, днес ....."ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ С КРЪГОВЕ БЛИЗКИ ДО ДНЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО"..
421
8
 
32
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
0
420
9
 
36
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
Хитлер е избил милиони хора в Европа, Сталин също, Нерон е дори без коментар. Да сравняваш който и да е било с най-големите тирани познати на света е просто банално. А ако другарю трябва да е обида, то не и за мен. Погледни си училищата и бъдещето. Светлото бъдещете с лицето на разголени и гримирани девойки, в лицето на зализнати сладури дето висят по кафета и не учат и стават малко по плоси и от стената която гледаш в момента. Това са чадата на "демокрацията". Enjoy. Простотията е мода а морала
419
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ченгеджийска държава сме, спор няма! Да можеше да има сега предсрочни избори, да се сформира един кабинет на червените, ДПС и РЗС, да настане един рай за българите, велики министри, преизпълнение на плана, то еврофондове, то магистрали, то свобода на словото, то процъфтяващ туризъм, развиващ се бизнес, спазване на законите, цветя и шампанско.....въх, де тоя късмет.
418
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Магистрала Люлин щеше да е готова до Декември 2010 Вчера ТИКВЕНИКА каза до май 2011 !Тунел под ШИПКА ще прави през втория мандат !надявам се тези които избере народа тогава да го пратят да копа ръчно заедно с другарчетата му от ГеРОБ !
417
8
 
32
 
! Отговори
! преди 13 години
До (ЧЕРВЕНИЯ) Шаман: Не съм бил жив, когато са живели Хитлер, Сталин, Нерон и много други техни "колеги", но пък съм спокоен, защото само заради това означава, че са били много добри и човеколюбиви хора, нали, ДРУГАРЮ?
416
8
 
33
 
! Отговори
народна преди 13 години
Срещнали се на полянка прабългарин и праславянка.Тури вади,вади тури,народили чукондури, хем космати хем брадатихем крадливи хем ебливи хем проклети ,мързеливи, мръсни ,*** и страхливи,прости,подли, уродливи,злобни,нагли, завистливи.***, бизнесмени, социялисти и ***, червени ***,на политбюро истърсаци,*** минетчий на Русия ибрикчий,всички мафиоти и мутанти сал живеят от аванти!Най подире БКП/ДС го тури на всички БГ чукондури .
415
11
 
43
 
! Отговори
Ходи си. преди 13 години
Ходи си при мутрите обратно стига си се правил на честен. Срамиш всички ни.
414
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СРС-тата са истина!Даже от Прокуратура и МВР не посмяха да кажат че не са истина!А Оригиналите унищожени от МВР!Колко удобно.Заместника на Танов призна че разговорите са факт!Значи Боко лъже!Е, защо Бойко Борисов не е клиент на Прокуратурата?!Тиквата в ЗАТВОРА!
413
8
 
39
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
Свободата или салама, казват в известна българска реклама. Е народа избра салама.
412
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А знае те ли че "През март пускат магистрала "Люлин" в посока Перник-София"?а казаха 10 януари - пробно (?!)(94% готови от 15км 'магистрала' за 180млн)ето така се печели доверие!
411
8
 
42
 
! Отговори
Наско до Shamana преди 13 години
Прав си братле и аз се ядосвам,че елементарни неща не могат да се проумеят,а само се повтарят насадени идеи:( Колкото и да съм оптимист не мога да не се натъжа от повсеместната тъпотия.Изтъкват се магистрали,тунели и т.н.,а не се осъзнава,че правови устои,лична свобода,ценности(колкото и изтънели да са) се зачеркват просто ей така...
410
8
 
46
 
! Отговори
==== преди 13 години
в момента говори Беерия,вижте го добре защото той управлява държавата и ще си патим яко от неговите манипулации .За неразбралите Цв.Цветанов
409
9
 
37
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
Проблема е, че нямаме избор .... всички предпочитат да се маскарят един друг вместо да работят за доброто на държавата.
408
10
 
33
 
! Отговори
Gaga преди 13 години
Съгласен съм със шамана
407
12
 
41
 
! Отговори
ShaMana преди 13 години
Или пък Гоце. Какво точно е направил "Гоце" против държавата, но конкретно моля. Подкрепени факти. Бил е служител в ДС .... и какво е направил ме интересува да ми кажете. Къде са му милионите на президента, къде са му фирмите, или вече никой не помни предишния П. Стоянов, който уреди жена си братовчеди, деца ако ще баби. Имат фирми и недвижими имоти за милиони заради поста му, но това е факт а не мит. НЕ подкряпям никой, просто ми писна от невежество.