Връщаме се в годините на мутрите!

Кога ще бъде бомбата на "Позитано", питат от БСП
Обновена: 10 фев 2011 12:12 | 10 фев 2011 11:55,
403
Връщаме се в годините на мутрите!
Според ГЕРБ трудно ще се разкрият извършителите. Снимка: Булфото

Това е терористичен акт. По логиката на управлението на Бойко Борисов вътрешният министър Цветан Цветанов трябваше да е първият човек, отишъл на мястото на взрива.

Така съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов коментира избухналата бомба пред вестник „Галерия“. 

„Това е изключително лош момент за правителството и изглежда като продължение на атаката срещу правителството с други средства. Тези, които ще спечелят от разрушаването на авторитета на това правителство, и убедеността на европейците, че то е в състояние да контролира и да се справи с престъпността, ще бъдат силно обезсърчени”, заяви Командира.

Той беше категоричен, че кабинетът не може да се справи със сигурността, но не изключи възможността взривът да е инсценировка.

„Те се правят на не знам какво, но ние ги видяхме, видяхме консултациите на Алексей Петров и знаем кой го издава този вестник, кой им плаща заплатите, така че версията за инсценировка по някакъв начин съществува”, каза още Костов, като отново настоя за оставката на МВР шефа Цветан Цветанов.

Още по темата

От БСП поискаха същото.

„Искам да знам какво се случва в държавата. Вчера беше запален домът на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Днес бомба срещу голям вестник, без значение какъв е той. Да, опозиционен. Питам, кога ще бъде бомбата на „Позитано”?“, коментира от своя страна червеният депутат Кирил Добрев.

„Въпросът ми е в кои години се връщаме – в годините на мутрите, когато Бойко беше охранител, или в годините, когато беше главен секретар на МВР?“, отсече той.

От ДПС отказаха да заявят дали става дума за криминален акт, или зад взрива стои политически мотив, но определиха случая като притеснителен.

„Негативният ефект е непреодолим, но може да бъде минимизиран само ако много бързо, с много решителни действия специализираните органи разкрият извършителите и мотивите, които стоят зад този акт“, коментира зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пък този акт много трудно би могъл да бъде разкрит, защото бил организиран много добре.

"Такъв акт много трудно ще бъде разкрит, защото е направен от професионалисти. Този път не е просто някой да се е ядосал на вестника и да е сложил взрива", мотивира се той. Велчев обаче беше категоричен, че това е удар срещу държавата.

Председателят на парламента Цецка Цачева пък определи взрива пред сградата на в. „Галерия“ като изключително неприятен акт, още повече в деня, в който пристига еврокомисарят по сигурността.

По думите й има държавни специализирани органи, които ще разследват, и когато те предоставят своите анализи и резултати, ще може да се коментира по-подробно случаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: парламентбомбагалерия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Апропо, този контрабандист беше ли в затвора? Костов защо му прости? Заради баща му?
389
2
 
2
 
! Отговори
Animal farm преди 13 години
Това е началото на ново партизанско движение нечело с Серго!
388
2
 
2
 
! Отговори
Animal farm преди 13 години
Това е началото на ново партизанско движение нечело с Серго!
387
1
 
1
 
! Отговори
6666666 преди 13 години
КОНТРАБАНДИСТА К.Д. ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ КОГА ЩЕ СИ ВЗРИВЯТ И ПОЗИТАНОТО
386
3
 
6
 
! Отговори
нвм преди 13 години
Комунистите обичат взривовете.Партизанското движение /бригадите мутри / които създадоха през 90 те год. са добре обучени.
385
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както се вижда БСП са много наясно с годините на мутрите. Само да си припомним кой беше на власт тогава?
384
3
 
3
 
! Отговори
za 379 преди 13 години
За позитано по върви коктеил ***. Тез постни ПР дето си ги правите с един калъп тротил са шум да се вдигне само.......
383
2
 
4
 
! Отговори
чичо манчо преди 13 години
НА МЕН МИ СЕ СТРУВА КАТО КОНТРОЛИРАН ВЗРИВ ,МНОГО ШМЕНТИ МИ ИЗГЛЕЖДА у 5 и 30 рано сутринта ,предварително ограден терен менте е работата
382
3
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Как да изчезнат - те си имат правителство!!
381
0
 
10
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
МАФИЯТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.....МУТРИТЕ НЕ.....
380
3
 
5
 
! Отговори
коста янков преди 13 години
"Галерия" имат интерес от взрива!Това е пазарната икономика. Имаш интерес взривяваш, нямаш интерес не взривяваш! Това е толкоз просто и логично! "Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора", каза Борисов и призова службите да действат. Та те не действат ли досега? Ако атентатът бе от комунисти, да си спомним 1925 г. Изпълнява се смъртна присъда над националин предател, генерал или цар, президент изберете си някой от съсопалите България и БНА и след това се прави опит за ликвидиране на целият елит, пардон,мафия. Писателят Антон Страшимиров се опитва да даде обяснение защо постъпва така запасният майор Коста Янков, ръководител на военната организация, известен със своята "дисциплинираност" и "идейна чистота като комунист" и освен това принадлежащ към семейството на Димитър Благоев."Всъщност майор Янков е бил в целия си предшестващ живот един от най-отчаяните български шовинисти (от голямата група на офицерите-македонци, в българската армия)."Баща му, полковник Янков, бил и най-експанзивна фигура в дворцовата група на македонците офицери. През 1902 година, когато дворецът подбужда известното провокаторско горноджумайско въстание в Македония, полковник Янков повел чета, в която участвал и невръстният му син... Бащата загива в бой с турците още през войните. "Син му, майор Янков, направи кариера в армията, би се страстно и през трите, водени от българите войни за Македония, биде отрупан с всичките знакове на отличие и храброст. Из такава семейна атмосфера беше излязъл и през такава житейска кариера беше минал човекът, който предприе и доизкара ужасното злодеяние в София." Негови неразделни другари-македонци са се опитвали често да го "отклонят от комунизма". Но той отсичал:"Аз живея в Македония! И не давам ни петак за други идеи. А Македония можем спаси само като се облегнем на Русия. Всичко друго е предателство." "Ето с такъв дух и с такъв фанатизъм беше човекът, който извърши на своя глава атентата в Софийската катедрала..."
379
4
 
6
 
! Отговори
Мда преди 13 години
Червените *** пак почват старите номера от царско време още - взривове, атентати. Това им е силата.
378
4
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Skoro skoro BSP, vie produljavaite s pitaniata i produljavaite da draznite naroda :)))))
377
3
 
12
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 13 години
Кога ще бъде бомбата на "Позитано", питат от БСППратил съм ПАШАТА до Варна да вземе още малко тротил от ***-аджиите щот сме го свършили в СИ Банкя...Като вземе ПАШАТА матр'яла ще го пратя да ви го донесе в тик-такащо пакетче......НЯМА ДА СЕ ЗАБАВИМ МНОГО!!!
376
5
 
5
 
! Отговори
Митето преди 13 години
Дано бомбата на позитано е по скоро и по мощна,та да се отървем от "ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ" и да застанат ръководители с чиста и насочена цел относно България..
375
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, вярно е, пуснаха Трактора и бомбите започнаха, и колко удобно е за обединената синьо-червена и дс-срска опозиция? Този уж бомбен атентат, организиран от тях самите, при това имат 100 годишен опит в атентатите, ще им послужи да поискат оставка на Цветанов и правителството и избори, Патрашкова и Дачков ще пишат и залеят със зловония, че МВР и правителството не се справят с работодателите им-престъпници и мафиоти. Стига вече, НЕ ВЯРВАМЕ НА ДС-ПОСТАНОВКИ, ПРЕСТЪПНИ ПОЛИТИЦИ И МАФИЯ.
374
4
 
5
 
! Отговори
6т7675ти преди 13 години
Вече знаем ,че сценария на станишев е писан преди да избухне бомбата
373
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пуснаха Алексейчо и мутринското в държавата се показа ?? Докато беше в пандиза всичок беше мирно и спокойно , а и Янето му беше зашиена устата
372
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е кой е умряло до сега заради него ?? Може би духовността на БСП и СК, или ЯНЕТО Кой знае, кой знае ..........
371
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ние излизали ли сме от тези години !!!1 А някожй спомня ли си показните убийства в българия по времето на тройна коалиция , когато пак имаше посещения от ЕС !! БСП ЗАБРАВИ ЛИ !!