Борисов изпраща наши пожарникари в Япония

20 огнеборци в готовност да помагат след силния трус
Обновена: 11 мар 2011 18:00 | 11 мар 2011 18:00,
146
Борисов изпраща наши пожарникари в Япония
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов декларира готовност за незабавно изпращане на 20 български пожарникари в Япония, за да помогнат при преодоляване на последиците от силното земетресение, съобщиха от МС.

В момента с японското посолство в София се уточняват техническите детайли по изпращането.

Това стана ясно по време на срещата на върха на ЕС в Брюксел, където бе приетата съвместна декларация във връзка с трагичния случай от лидерите на 27-те държави-членки.

В нея те изразяват дълбока загриженост по повод разрушителното земетресение и цунами, засегнали Япония и Тихоокеанския регион.

Лидерите изказват съболезнования и подкрепа на правителствата и народите, които са засегнати от бедствието.

Освен съдействието по линия на отделните държави, Европейският съвет помоли Върховния представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност и Европейската комисия да мобилизират цялото необходимо съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
32
 
! Отговори
kapka преди 13 години
pozdravqvam vi! i na nas , ako se slu4i, 6te se radvame na pomo6t otkadeto i da e!
132
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а премиерът що не вземе да отиде и той малко в япония - ей , така за 2-3 години да гаси пожари , докато ние се справим с пожара , който запалиха Герб и Атака в България
131
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До "от форума"Прав си, Другарю!:)))))))))))
130
2
 
35
 
! Отговори
отец Пешев преди 13 години
Чада, божии, радвайте се, че Вашият премиер, Плът от плътта Му, кръв от кръвта Му е само пожарникар и праща колеги да си развяват шланговете по белия свят. Ами ако беше свещенослужител като мене щеше да изпраща на папата свещенници - по католици и от него, на ирладските педофили от тяхната църква - по-яки педофили от Атака, на будистите от Япония - по-будисти с псевдоними Буда! Да се свети името Му! Да живей! Таман братя и сестри бяхме позабравили простотиите на др. Тодор Живков.
129
6
 
34
 
! Отговори
от форума преди 13 години
Чета поредните *** коментари срещу Бойко и се чудя как червените сподвижници, даващи караул по цял ден из форумите, не разбират, че с всички тези непрекъснати *** коментари в сайта само се дискредитират. И доверието към Б.Б. расте обратнопропорционално на пристрастните им коментари срещу него.
128
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плюещите червени мутанти отново наводниха форума
127
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a Капка пак ли е я вземе ,да продухва шланговете
126
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много добре е постъпил премиера,живеем в интегрираш свят,не дай си боже ние да попаднем в такава ситуация!?!
125
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе то ако Боко имаше *** щеше да има и жена до себе си, а не да се прави на мъж пред фотоапаратите.:) Ама всеки с комплексите си. Кофти е когато комплекси се избиват като министър-председател. Кофти за нас, не за него.
124
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя , наричащ се премиер,що не вземе и той да отиде и той в Япония, но с еднопосочен билет?
123
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия екскурзии.
122
3
 
38
 
! Отговори
Сатурн преди 13 години
Българския народ какво да каже - та ние сме по-издръжливи от японците.Тях ги удари една вълна цунами, а нас всеки ден ни удрят вълните на управлението на ГЕРБ и техните земетресения Боко кратуната, Цецо лъжецо, Цецка стругарката, Симо долара, Лъчо мозъка...За нас би следвало да изпратят също помощ срещу това народно бедствие - ГЕРБ.Но ние сме корав народ като японците и ще се справим с управлението на ГЕРБ, така както съм сигурен, че и японците ще заличат следите от това природно бедствие.
121
2
 
36
 
! Отговори
Пожарникарски преди 13 години
Не знаех че към ИПОН имало и частна пожарна команда, сигурно е оборудвана само с кофпомпи, брадвички и пики.Бойко от къде е намерил пари за да поддържа частна пожарна.Щом той ги праща тези само от негово име, какво ли ще изпрати българската държава за да окаже помощ на японския народ?
120
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не забравят пожарникарите и Капка Сидерова .Разправят че добре държала маркуча.
119
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе, Дарданов, хубаво е да правим символични жестове, ама е хубаво и да има полза от тях. Ако е за жест то можем да им пратим някоя кючекчийка да пее и мята цици, че да им повдига духа, каквото и да означава това. Обзалагам се, че такава помощ няма да забравят никога. Та като се харчат пари, които без друго почти нямаме, то нека да имаме взаимна полза - да научим нещо , да помогнем АДЕКВАТНО, че и нас ни чакат бедствия, а подготвени хора за отреагираме НЯМАМЕ. Управленци пък съвсем!
118
6
 
34
 
! Отговори
Дарданов преди 13 години
Всичките, които пишат негативно, правите ли сметка че това е символичен жест. Но ако на нас ни се наложи помощ Япония ще се сети за това което сме направили с нашите ограничени ресурси и ще отговори с много по-голяма помощ!
117
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво ли ще гасят ,тези огнеборци ! Сигурно ще се разходят на една екскурзия ,както става много пъти !Къде ли и какво ли свършиха ! Един Израел и се *** от фукни !
116
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То лошо няма да си направят една екскурзия на гърба на народа ! Нашият премиер не разбра ,че не "ТОЙ" ,а държавата ще ги изпрати /институциите / и народа . Макар ,че сега вече няма "Гражданска защита " ,защото нашият любим вожд я ликвидира тотално ,със цялата си отмъстителност и злоба , сега би трябвало точно тези хора /специалисти / в такива ситуации ,да отидат ,да се научат и добият още опит ,защото ако стане това чудо в България -тя ще изчезне !
115
3
 
40
 
! Отговори
До 110 преди 13 години
Няма нищо лошо да се помага в беда,но да пишат че бат ти Бойко ги изпращал е меко казано много нахално.
114
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе няма лошо да се поразходят момчетата, ама каква би била ползата от тях там? Дали пожарите няма да стихнат от самосебе си докато изпратим екскурзиантите? Боко да прати военни лекари, да прати група за издирване и спасяване от Гражданска защита за да се учат, че и нас ни чакат подобни бедствия. Бе най-добре е да си стискаме палци, че при 7 по Рихтер почти нищо от новото строителство няма да остане, пък ако е 8,9 - ще остатан само камари с камъни.