"Тракия" – магистрала върху пепел

БСП иска оставката на Плевнелиев заради лошо строителство
Обновена: 15 мар 2011 16:33 | 15 мар 2011 16:25,
371
"Тракия" – магистрала върху пепел
Снимка: БСП

Част от магистрала „Тракия“ се строи върху пепел, обявиха от БСП. В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора се полага не качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини, твърдят социалистите.

От БСП искат незабавната оставка на регионалния министър Росен Плевнелиев заради некачественото строителство на аутобана, тъй като министърът лично проверявал и одобрявал изграждането на отсечката.

От партията са дали проби в лаборатория на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Основният проблем е, че при различна влажност и температура този материал се свива и разширява.

"Това е смърт за „гръбнака“ на магистралата. Този материал не става и за селски път", категоричен е депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"Ако върху него се положи асфалт, след месеци магистралата ще се напука и ще е на вълни", прогнозира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му това подлага на риск здравето и живота на пътуващите по магистралата, както и европейското финансиране. "ЕК може да не плати нито едно евро", обясни той.

Още по темата

Социалистите настояват също пепелта от Лот 2 веднага да се отстрани и да се положи нов качествен материал. Това може да струва 25-26 млн. лева и да отнеме 3-4 месеца, каза Димчо Михалевски.

"Сметката за тази измама ще я плати всеки от нас от своя джоб",  коментира лидерът на БСП.

"Ако Плевнелиев не си подаде оставката, лично Бойко Борисов поема отговорността. Изборът е негов", коментира Станишев.

"Това е измама – техническа и политическа. Политическата цена трябва да бъде платена от от регионалния министър, а финансовата – от изпълнителя", смята Димчо Михалевски.

"И по другите изпълнявани магистрали има големи проблеми. Току-що завършените тунели на „Люлин“ вече текат, по Лот 3 на „Тракия“ се полага несортиран преовлажнен материал", обясни още Михалевски.

От Агенция „Пътна инфраструктура” веднага отхвърлиха твърденията на червената партия.

"Всички материали, влагани в строителството, минават лабораторна проверка. Няма нищо притеснително. Информации, че има големи температурни разлики и свиване и набъбване на материала, не са доказани", каза инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: магистралаТракияпепел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
26
 
29
 
! Отговори
Петър преди 13 години
ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО
283
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредния кьорфишек на комунистите. Ами като е нередно дайте го на прокурора бе, не на медиите!!
282
0
 
10
 
! Отговори
:):) преди 13 години
На всеки държавен чиновник се плаща заплата от бюджета /т.е. от нашите пари/ не за да дерибеиства, а да защитава нашите интереси /да сме живи, здрави, да не сме излъгани или измамени и т.н./ който не се справя с това и допуска обратното - е редно пъво да върне получените под формата на заплати пари, а след това да си ходи. Няма значение дали е сергей, андрей, бойко, пройко или който и да било.
281
1
 
2
 
! Отговори
PEPELQ преди 13 години
TOVA ZA PEPELTA E ABSOLUTNO VQRNO!!! SHIBANQCI TAKIVA! vSEKI JELAE6T MOJE DA SE UBEDI V TOVA, AKO PROPATUVA VEDNAJ OSE4KATA DIMITROVGRAD-sT.zAGORA!!!BIVSHIA RUDNIK VE4E GO NQMA.....VSI4KATA PEPEL Q IZVOZIHA!!! MEKERETA
280
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Послушах 314, ще гласувам за ГЕРБ.
279
3
 
4
 
! Отговори
за 322 преди 13 години
Е що неподготвен...........Дгио Хидрото каква му е подготовката за хидровъзлите.............освен че ни направиха турски *** де
278
0
 
8
 
! Отговори
:):) преди 13 години
не става въпрос за ГЕРБ, а за начите пари, защото вместо с тях да се строят нови пътища - ще се поправят токущо построените ... това е голямата драма
277
12
 
11
 
! Отговори
al преди 13 години
г-н Станишев, пак се изказа неподготвен.....!!!!!!!!!!!!!
276
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който не подкрепя комунистическия ГЕРБ е комунист.Който не се кланя на комуниста, завършил Милиционерския развъдник за верни на Партията кадри и разтривал ушите на комунистическия диктатор Тодор Живков е два пъти комунист.А който пък си позволява да обижда Цецо Цветанов, синчето на шофьора на шефа на ДС - Григор Шопов е три пъти комунист.Нали така бе, другари милиционери-антикомунисти от ГЕРБ.
275
8
 
3
 
! Отговори
за 315 преди 13 години
Пари за подслушване:хамстера - 19 000 000ГЕРБ - 21 000 000Увеличението се налага поради нуждата от преследване на тройката крадци
274
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафия има и в други държави, но БЪЛГАРИЯ е единствената страна, в която МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА.Още по-тъжното е, че народът (естествено след подобаваща мозъчна промивка от Доганово-Кръстевско-Пеевските медии) сам си избра МАФИЯТА ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
273
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов е приближен на СИК и ***! Иван Костов скри досието на Гоце! ВСИЧКИ "партии" след 1989 са циркови трупи на БКП/ДС! БКП/ДС и досега управлява, само че без Член Първи! БКП/ДС имитира западните демокрации! НЯМА ДА ВИ СЕ ДАДЕМ! НЯМА!
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
lele 4ervenite i mafiata sa platili na nqkoi da pi6e protiv gerb
271
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ не знае и не може, но иска. България обаче не е учебен център в който всеки некадърник от улицата може да се упражнява в управление.
270
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отново нашествие на милицонерчета във форума.Май са им раздали новите флашки и сега копи-пейст, копи-пейст - те друго и не умеят.Не напразно правителството на мутро-тиквите си гласува 100 млн за следене на народа и промиване на мозъците.Иначе пари за образование, култура и здравеопазване няма.
269
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отворете си хладилника - той ще ви каже за кого да гласувате !!!
268
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Влезте в магазина. Погледнете цените на стоките - те ще ви кажат за кого да гласувате.
267
0
 
3
 
! Отговори
:):) преди 13 години
Любчо, от в УАСГ се образоват хората по чиито проекти са построени нашите домове. Ако не им вярваме - по-добре да се изнесем на палатки ... А колкото до пълнежа на "магистралата" това си е обичайна измама ... и е редно като е доказана с виновните да се разправя прокуратурата ...
266
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите окрадоха всички пари по време на тяхното кадруване пътната агенция беше във фалит забравихте ли това а сега седнали да съдят това е популизъм това е нахалството и безочието на една партия
265
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заредихте ли резервоара на автомобила си ? Платихте ли си сметката ? Премиерският приятел Вальо Златев току-що ви каза за кого ДА НЕ ГЛАСУВАТЕ !