"Тракия" – магистрала върху пепел

БСП иска оставката на Плевнелиев заради лошо строителство
Обновена: 15 мар 2011 16:33 | 15 мар 2011 16:25,
371
"Тракия" – магистрала върху пепел
Снимка: БСП

Част от магистрала „Тракия“ се строи върху пепел, обявиха от БСП. В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора се полага не качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини, твърдят социалистите.

От БСП искат незабавната оставка на регионалния министър Росен Плевнелиев заради некачественото строителство на аутобана, тъй като министърът лично проверявал и одобрявал изграждането на отсечката.

От партията са дали проби в лаборатория на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Основният проблем е, че при различна влажност и температура този материал се свива и разширява.

"Това е смърт за „гръбнака“ на магистралата. Този материал не става и за селски път", категоричен е депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"Ако върху него се положи асфалт, след месеци магистралата ще се напука и ще е на вълни", прогнозира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му това подлага на риск здравето и живота на пътуващите по магистралата, както и европейското финансиране. "ЕК може да не плати нито едно евро", обясни той.

Още по темата

Социалистите настояват също пепелта от Лот 2 веднага да се отстрани и да се положи нов качествен материал. Това може да струва 25-26 млн. лева и да отнеме 3-4 месеца, каза Димчо Михалевски.

"Сметката за тази измама ще я плати всеки от нас от своя джоб",  коментира лидерът на БСП.

"Ако Плевнелиев не си подаде оставката, лично Бойко Борисов поема отговорността. Изборът е негов", коментира Станишев.

"Това е измама – техническа и политическа. Политическата цена трябва да бъде платена от от регионалния министър, а финансовата – от изпълнителя", смята Димчо Михалевски.

"И по другите изпълнявани магистрали има големи проблеми. Току-що завършените тунели на „Люлин“ вече текат, по Лот 3 на „Тракия“ се полага несортиран преовлажнен материал", обясни още Михалевски.

От Агенция „Пътна инфраструктура” веднага отхвърлиха твърденията на червената партия.

"Всички материали, влагани в строителството, минават лабораторна проверка. Няма нищо притеснително. Информации, че има големи температурни разлики и свиване и набъбване на материала, не са доказани", каза инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: магистралаТракияпепел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато тръгнете към изборните урни, спомнете си какво ви е казал ХЛАДИЛНИКА, а не БОЙКОВИЗОРА !!!
263
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здравейте мили, ГЕРБер*счета!Виждам, че като всяко живо същество, ак*те и то в големи количества. Но като гледам 200 поста и само 10-на IP-та и ми става ясно кои сте и за какво се борите...Дойдох да ви осветля: колкото и да се напъвате, на изборите в близките 50-100 години няма как да спечелите. Това, че се напъвате да пишете по сайтовете за новини не променя нищо и вие го знаете това.
262
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лично за себе си ще кажа, че не скачах по площадите за да ме управлява 20 години по-късно копието на Тодор Живков. При това доста несполучлива имитация.
261
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виждам че милиционерите на Цветанов отново са превзели форумите. Явно отново им е разпратено Окръжно. Жалко обаче, че не са им дали нови флашки и пак пействат старите си глупости.А уж мутрите си гласуваха 100 млн за подслушване.
260
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В едно интервю неотдавна Плевнелиев предвиди, че ще има компроматна война срещу него. Явно позна.
259
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционерите отново си мобилизирали отрядите си от платени форумни писачи да остояват сриващия се рейтинг на Вожда. Ха-ха.
258
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-ха, краят на лъжливото овчарче от Банкя се вижда.Скоро ще има всенародни празненства.
257
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За разлика от ББ и ЦЦ, Яне никога не е бил член на престъпната БКП/БСП, нито пък Алексей, въпреки че е бил милиционер като тях.
256
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми харесва Мутро-неокомунизЪма и СидеризЪма.Да си ходят!!!
255
5
 
4
 
! Отговори
ЛЮБО преди 13 години
АМИ ТО В УНИВЕРСИТЕТА ПО АРХИТЕКТУРА, СТРОИТЕЛСТВО И ГЕОДЕЗИЯ ВСИЧКИ СА ЧЕРВЕНИ И НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е ОТРИЦАТЕЛНО. ХУБАВО Е ДА СЕ ДАДЕ ЗА ЕКСПЕРТИЗА НА ДРУГА НЕЗАВИСИМА ЛАБОРАТОРИЯ.
254
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напоследък все по често срещам бивши гербери. Защо ли ?
253
0
 
3
 
! Отговори
за 294 преди 13 години
забравих доганяпишман комунисти - хората на доганябъдещи комунисти - хората на цар Киро
252
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече и социолозите не могат да прикриват провала ГЕРБ .
251
7
 
4
 
! Отговори
666 преди 13 години
Откъде минава трасето на магистралата сме го учили по география още 1985г.Къде бяха тогава мазните комунисти?И не са ли те хората определили това трасе?И друго-според тях май в България не трябва да се строят магистрали ли?Да си кажат най-накрая червените!Или просто изпуснаха кокала и комисионните за строежа и гледат да го забавят във времето.Но просто грешат че пак ще се докопат до властта!Колкото и да са смотани от ГЕРБ,просто нямат никаква алтернатива!
250
2
 
6
 
! Отговори
за 287 преди 13 години
червени комунисти - позитанцисини комунисти - лостов, матртин и пр.*** комунисти - тракториститенасионал комунисти - Воленбивши комунисти - ГЕРБ
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 278 ti zavijda6 li nemoje samo dogan sergei maslarova i mnogo drygi da kradat
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъжно ми става,когато виждам,че има хора претендиращи за образованост, които продължават да вярват сляпо на глупостите които дрънка правешкия блюдоизец Бойко Борисов. Не може да бъдеш едновременно интелигентен човек и да слушаш врели-некипели, за това колко сме зависими от европейските си партньори по отношение на акцизите. Тази до болка позната ни васална реторика на българските политици през най-новата ни история, отново влиза в употреба, за жалост отново спололучливо. И всички са пригласяли акцизите та акцизите. Никакво пипане! А бе уважаеми госпожи и господа, на сте ли разбрали ,че акцизите са само една малка част от проблема с горивата. По-голямата част е свързана с необяснимо високата производствена цена на "Лукойл България", преди облагане с акциз и ДДС и която възлиза на 0,79 евра и е с 0,1-0,2 евра по-висока от много други държави. Не схващате ли ,че върви предизборно зареждане на партийните каси, а чрез тях и на личните сметки на партийните г аулайтери от управляващата върхушка.Ще видите,че около изборите цените на горивата ще се кротнат след като се свърши работата и отново ни хюързулнат за 4-5 години напред.. Много добре колегата "НЕгласуващ" ни припомни за сетен път кой всъщност е Бойко Борисов - поредният неокомунистически проект на ДС и Тодор Живковския клан на БКП, чиято единстена задача е да баламосва простолюдието с народняшки лафове тип "Тато", които както истински лапнишарани,българския масов данъкоплатец жадно пъглъща. Като резултат - най-бедната и най-нещастна нация в Европа!
247
6
 
2
 
! Отговори
за 282 преди 13 години
Всички са използвали ***, като трамплин. И аз бях ''член'' преди 24 години. ако не си - си оставаш да метеш цеха цял живот. Хич не ми е пукало за глупостите им , те бяха измислили държава с една партия..............да не съм им аргатин
246
1
 
3
 
! Отговори
Далавери.бг преди 13 години
Голяма далавера е с тези инертни материали.... тук в Ямболско един червен престъпник разкопа цялото поречие на река Тунджа ..... е вече е милионер от тази работа и скоро ще влезе в политиката за да защитава нашите интереси ....... а природата кучетата я яли.....
245
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
266 ти май живееш още по времето на Бай Тошо ???