"Тракия" – магистрала върху пепел

БСП иска оставката на Плевнелиев заради лошо строителство
Обновена: 15 мар 2011 16:33 | 15 мар 2011 16:25,
371
"Тракия" – магистрала върху пепел
Снимка: БСП

Част от магистрала „Тракия“ се строи върху пепел, обявиха от БСП. В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора се полага не качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини, твърдят социалистите.

От БСП искат незабавната оставка на регионалния министър Росен Плевнелиев заради некачественото строителство на аутобана, тъй като министърът лично проверявал и одобрявал изграждането на отсечката.

От партията са дали проби в лаборатория на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Основният проблем е, че при различна влажност и температура този материал се свива и разширява.

"Това е смърт за „гръбнака“ на магистралата. Този материал не става и за селски път", категоричен е депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

"Ако върху него се положи асфалт, след месеци магистралата ще се напука и ще е на вълни", прогнозира лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите му това подлага на риск здравето и живота на пътуващите по магистралата, както и европейското финансиране. "ЕК може да не плати нито едно евро", обясни той.

Още по темата

Социалистите настояват също пепелта от Лот 2 веднага да се отстрани и да се положи нов качествен материал. Това може да струва 25-26 млн. лева и да отнеме 3-4 месеца, каза Димчо Михалевски.

"Сметката за тази измама ще я плати всеки от нас от своя джоб",  коментира лидерът на БСП.

"Ако Плевнелиев не си подаде оставката, лично Бойко Борисов поема отговорността. Изборът е негов", коментира Станишев.

"Това е измама – техническа и политическа. Политическата цена трябва да бъде платена от от регионалния министър, а финансовата – от изпълнителя", смята Димчо Михалевски.

"И по другите изпълнявани магистрали има големи проблеми. Току-що завършените тунели на „Люлин“ вече текат, по Лот 3 на „Тракия“ се полага несортиран преовлажнен материал", обясни още Михалевски.

От Агенция „Пътна инфраструктура” веднага отхвърлиха твърденията на червената партия.

"Всички материали, влагани в строителството, минават лабораторна проверка. Няма нищо притеснително. Информации, че има големи температурни разлики и свиване и набъбване на материала, не са доказани", каза инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още по темата: магистралаТракияпепел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама много те моля, като говориш за комунистите бъде по-ясен, уточнявай за кои точно комунисти става въпрос - за тези от БСП или за тези от ГЕРБ. Иначе се получава двусмислица.
243
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
""Плевнелиев безсъмнено е най-успешния министър от ГЕРБ. Професионалист който се е доказал сам и не произхожда от партийната номенклатура"" Ами прочетете му биографията в Гугъл, как на 25 години се прави невероятно успешна кариера в чужбина, при положение че даже не е завършил ВИАЗ, а МЕИ.Даже и само това, че за строителният бизнес ти трябват много пари капитал. Като прибавиш че е бил комсомолски секретар ,нещата се връзват. Имаше едни куфарчета и едни комсомолски кооперации....
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никаква оставка!! Ше седи и ще се поти докрай! Не сме го избрали да дойде на оглед!
241
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 274 a ti 6te mi kaje6 li sergo predi da stane ministar kade e rabotil predi i kolko staj ima
240
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че ГЕРБ са некадърници и марионетки това е извън съмнение. Лошото е, че с БСП играят в един отбор и в България напрактика няма ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, от което губи народът.Нещата ще се променят, едва когато се появи Партия, излязла наистина от народа, а не такава проектирана от ДС и представена за народна.
239
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялото плодово-зеленчуково правителство начело с главната Тиква да си ходи.И това го искат не само социалистите, а преобладаващата част от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. На противното мнение са само 65-те хил милиционери, косматите им жени, Бойко, Цецо, Цецка, Фидоска, Котараците, Стенли, Мишо Бирата, Вальо Златев и Доган. Също и фризьорките от Обеля, чалгаджийките и ***. Както и Бай ***.ИЗГОНИ ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
238
3
 
4
 
! Отговори
до 266 преди 13 години
КОИ магистрали направи Станишев бе, лъжец гаден???? Ай изброй ги, че ми е интересно!!! *** демагога ти ***!
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, приказката че който не харесва Бойко Борисов и ГЕРБ е комунист, доста се поизтърка. Измислете някаква друга. Освен това ще ти кажа, че всичките в ГЕРБ или поне публично известните, главните герои, всички до един са били членове на БКП. С изключение на Монката Дянков, но за сметка на това пък той замина за САЩ с парите на Фондация "Людмила Живкова". Ако не знаеш коя е последната, питай ще ти обясня.
236
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разтрива уши на диктаториРеже линтичкиИграе футбол и тенисБие СтенлиРъси лафове
235
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ и ЦЦ са най добре организираната престъпна група
234
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Объркал си се пич, не забравяй че почти всички медии в България принаджлежат на картела Доган-Кръстева-Пеевски. Не забравя също, че те от години надуват медийния балон Борисов. Не забравяй и "бутнатото" барбекю и тайнственото "изчезване" на Доган. Бойко без слугинажните медии е кръгла нула. Защо ГЕРБ е просто едно медийно правителство, жънещо "успехи" по страниците на весниците. Не и в реалния живот за жалост.
233
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и кво излиза - Иван Славков е зет на Живкови а бат Бойко е зет на Славкови...лелииииии
232
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко скочи срещу комунистите едва когато Румен Петков грабна вуйко му ген. Войнов и го изрита от пожарната че даже и на прокурор го даде. това е факт и тук по-долу писалия е прав.
231
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
понеже явно си голям спец по житието Бойково и го защитаваш яростно, като Матросов пред амбразурата, я ми отговори /ако можеш/:1. Каква е връзката на ББ с генерал Кирил Войнов ? В тази връзка, как Войнов е станал генерал пък било то и в пожарната и то по времето на ***?2. Кога ББ скочи против *** и защо преди това не даваше лоша дума да се каже за тях?3. Вярваш ли в легендата за убития от комунистите дедо на ББ, с което последния много се гордее?
230
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе ние сме супер нация бе!Жалко 4е ше из4езнеме
229
2
 
1
 
! Отговори
Колсулт Ура! преди 13 години
Хамстера направи сериозна заявка за следващ скандално известен консултант - след Доги Хидрото с 2 000 000 хонорар и Трактора с 3 000 000 с интерес очакваме на колко ще се самооцени хамстера за ценното си мнение ...........без съмнение повлияно от завидните му технически познания добити по време на славния мупериод с униформите
228
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви реформи бе ***? Защо си мислиш, че ти като си глупав и другите са такива? Съсиспването на икономиката, здравеопазването, образованието, науката, културата реформа ли е? Докога простаци ще "управляват" тази страна?
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4ervenite draska4i sa gotovi da kradat no boiko ne dava i e stra6no
226
1
 
0
 
! Отговори
Ди преди 13 години
До 231Аз не съм обидил никого, подчертавам обидил, а това за селяните - личи си кой са те. Смехоран хаха
225
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато министърпредседателя е ченге и е назначил за министър на вътрешните работи милиционер, за шеф на митниците ченге, за негов замесник ченге , за министър на културата друго ченге и т.н. се получава ЧЕНГЕСАРНИЦА тръгнала към фалит и провал.