Плевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент!

"Не е имало такъв разговор, надявам се да няма”
Обновена: 10 авг 2011 12:35 | 15 апр 2011 22:17,
65
Плевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент!
Снимка: Булфото

„По никакъв начин на дневен ред не стои въпроса дали аз ще съм кандидат-президентът на партия ГЕРБ”. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустойстовото Росен Плевнелиев. „Не е имало такъв разговор, надявам се да няма”, каза още министърът.

Така той показа, че не желае да се кандидатира за президент на страната през вота тази есен и разсея коментарите по повод слуховете, че той ще бъде човекът на ГЕРБ за президентския вот. „Аз съм обикновен министър, дано ми дадат шанс да си свърша работата. Не съм политик, аз съм експерт”, допълни Росен Плевнелиев.

Под тепетата той обяви, че се очакват драматични промени и реформи във всички региони на страната. Плевнелиев разкри намеренията на правителството да бъде създадена Национална агенция за развитие, която ще регионализира част от еврофондовете и ще позволи на кметовете сами да определят кои проблеми на населените места да решат с пари от Европа.

Министър обяви, че в България действа раздробена система от много министерства и много оперативни програми без ясни правила. Това пречи на кметовете да правят проекти и да печелят пари за решаването на проблемите по места.

„Ние не искаме кметовете да идват в министерството да търсят връзки и да се борят за всеки лев и да очакват министърът да им се обяснява да дупките на Горнонанагорнище и пътя на Долнонадолнище”, категоричен беше Плевнелиев.

Идеята на правителството е да бъдат създадени междинни звена към регионалните оперативни програмии.
„Държавата ще се стреми да бъде създанена Национална агенция за развитие, която да създаде правила, да контролира изразходването на евросредствата и да децентрализира системата”, заяви още регионалният министър.

По време на изнесено заседание на парламентарната комисия по регионално развитие в Пловдив стана ясно, че се обмисля вариант отделни области на страната да бъдат окрупнени, заради свиването на населението в тях.
„Мислим да привлечем повече инвестиции в изостаналите в икономическо отношение региони”, заяви пред Dnes.bg шефът на комисията Любен Татарски.
Идеята обаче е в начална фаза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: президентПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 13 години
Този човек не спря да се показва и говори по телевизии, радия...кога изопщо работи? То не бяха Оскари,то не бяха милиарди от бъдещето спестени, ЩЕ, Ще, Щееее....Вижте, Плевнелиев вече излъга веднъж за балконите.И цялата му работа е под мотото "ЩЕ" !!!! А Плевнелиев вече ще е с намаляващ рейтинг защото на Народът му омръзна да го лъжат и да слуша благи приказки без да се решават проблемите. А проблемите пред Народът, които не разреши Плевнелиев вече се задават реално! От месец май тръгват от ДНСК в София и започват да бутат незаконните остъклени балкони, нещо което Плевнелиев обеща публично,че ще разреши до 1.1.2011г. Бутат тераси самоделки! dnes.бг е време ако иска да бъде в полза на народа да направи една тема "Съществува ли нормален ред за законно остъкляване на балкони""Защо балконите са в една строителна категория с моловете""Тенденциозно ли се правят законите против малките хора и обекти""Как ДНСК ще бутне 1 000 000 балкона?" Преди да се прави нещо тпрябва да се мисли,но точно това нещо чиновниците го не могат и все се оправдават "Просто си изпълняваме задълженията по закон", а законите се предлагат точно от тях, а не от марсианците! Когато се разрешава даден проблем трябва да се изхожда от следния принцип: Много по-важно е да се дава стимул, отколкото санкция. Със санкция не може да се достигне до всеки, докато ако имаме стимул, всеки ще се опита да се възползва. После всички видяхме колко размито е понятието "незаконно строителство" и че такова има навсякъде дори и в държавното и общинско строителство и обекти. Това всичко трябваше вече да е намерило своето разрешение в законов вид във ведомството на Плевнелиев, но много по-лесно е да се кара със старите калпави закони! От май месец нови проблеми идват да висят над главите на обикновените българи, но пък октомври точно тези българи ще оценят и Фандъкова и Диков,разбира се и Плевнелиев си трупа пасивите...идва времето на дузпата,на бялата точка ще е Народът! Веднъж Плевнелиев искаше да го приемаме само като експерт - втори път сега иска да го приемаме само като политик и да прави политики Аз ви казвам неговото падение е вече факт от 1.1.2011 веднага след като излъга ,че ще реши проблемът с незаконните остъклени балкони в цяла България!Сега пък планира акция багер за балконите през май! Вместо да разреши проблемът той щеу го задълбочи.... Последно Плевнелиев какъв е така и не разбрах - експерт, политик, музикант,инженер, спец по зодиите,строител,министър,спортист...какъв е?...а как се нарича човек който ОБЕЩАВА нещо и не го изпълнява... България разбра,че този не е нашия човек,за съжаление!България вече не вярва на усмивки и бърборковци! България не обича лъжците в политиката! България разбра,че ако си излъгал дори един единствен път - вече не ставаш ! България вече разбра,че по магистралите да караш ще бъде скъпо и преди това трябва да си спечелил и имаш просперитет! България разбра,че - Плевнелиев не ни води към просперитет....
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко ли много тайно се надяваш да те номинират за кандидат президент, защото там е сладката и доходна, но пред хората се правиш на интересен!
57
1
 
5
 
! Отговори
анономен преди 13 години
Пазете се от хора, които нищо не искат.
56
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Такива шушумиги са ми много ясни. Все нищо не искат, а накрая цялото агне за тях.
55
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
В ролята си на министър този господинчо се закани, че ще разруши всички незаконни постройки... но по "странни" причини не включи в списъкът си нито един незаконен *** катун.Ако стане президент сигурно ще задължи всяко Българско семейство да осинови по един ***, да го настани у дома си и да го отглежда.
54
1
 
6
 
! Отговори
......! преди 13 години
И аз се крия от бат Бойко,щото ако ме помоли да стана президент-няма да мога да му откажа.....!
53
0
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
хм, още една агенция казваш.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плевнелиев е от Гоце Делчев. Моите впечатления от хората на този град е, че са хитри и нагаждачи. Така че той си е преценил. Ще си харчи парите, няма да се набутва между шамарите.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазньо, бъди спокоен. Българите почнаха да проглеждат. На гладно се мисли много трезво.
50
1
 
10
 
! Отговори
Созополия преди 13 години
Плевня, я кажи защо затвори с мантинела панорамното шосе Ропотамо - Каваците?Верно ли е, че Главбулгарстрой ти са "пуснали" цял етаж от курортния комплекс "Свети Тома"?Ти май освен незаконните имоти на брега на морето, започваш да си "набавяш" и напълно законни (не подлежащи на събаряне, като рибарски колиби).
49
1
 
8
 
! Отговори
aha преди 13 години
"Плевнелиев: Дано не искат да съм кандидат-президент!"Плевнелиев,по важно какво народа иска,Аз имам едно странно предложение- Зарламента и правителството да бъдат изместени от София към централна, северна или източна България. Стига вече с тази мафия ! Ако това не стане аз виждам как съвсем наскоро България ще тръгне срещу София, защото София не е България.
48
1
 
7
 
! Отговори
До пост № 44 преди 13 години
Уверявам те, че никой няма да хукне да те спира, ако решиш да бягаш. Напротив. Това ще бъде една малка радост за нас. Можеш да тръгваш.
47
3
 
9
 
! Отговори
Долу ГЕЙБ!! преди 13 години
Плевнята е виден клоун от ПЛЕЯДАТА циркаджий на ГЕЙБ!!!!
46
4
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
А дано, щото човека върши работа, ако е президент няма да може да се занимава с нищо съществено. А и президентската институция вече е изхабена, благодарение на усилията на досегашните президенти.
45
6
 
8
 
! Отговори
Спокойно преди 13 години
Плевнелиев не бива да е притеснен. Няма да го номинират за президент. Той не е лошо моче, но е мънкач. На него най му приляга да припява заедно с Картофа, като взема горна октава, да ни баламосва със скоростни отсечки и магистрали, до като ние си трошим колите в дупките. Бареков е на същото мнение.
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКО НАПИСАНО В ТОЗИ САЙТ Е ЗА БЛАГОТО НА МАФИЯТА И СРЕЩУ НАРОДА.ВЯРВАЙТЕ САМО НА БОЙКО БОРИСОВ....В ТОВА СЕ УБЕДИХ ОКОНЧАТЕЛНО ВЧЕРА...ОТ ЛИЧНА СРЕЩА
43
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАНИКАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И БОЛШЕВИШКИ *** И ВЛЕЧУГИ Е НА MAX.....................ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.....................БСП ..............УМРЯ.....................
42
5
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 13 години
Истинския родолюбец не мрази никого, любовта към род и Родина не трябва да се мърси с омраза към когото и да е било. Помислете, може ли един човек да е извор както на добро, така и на зло, не става, нали? Невъзможно е да се изпълни човешко сърце както с любов, така и с тъмнина. Отвориш ли вратата на тъмната страна ще погубиш доброто в себе си. Днес сме лесна плячка на негативните емоции защото сме ограбвани, унижавани и подтискани дълго време.Човек определя съдбата си до голяма степен със своите действия, или бездействие.Не само лошите ни забиват в калта, отговорността до някъде е и наша. За да имаме право да искаме по-добро бъдеще трябва да сме силни, а силния гради, прощава, помага. Не е лесно да си силен, но животът е борба, винаги е било така, винаги така и ще бъде. Изпитанията са това, което калява характера, мускули се градят с много упражнения, уравновесен характер се постига с много дисциплина. Един човек може да постигне много сам, но, ако е заобиколен от приятели ще постигне и това, което преди е считал за невъзможно. Чудесата не падат от небето, правят ги силните хора!
41
13
 
6
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ 43 простац преди 13 години
Като ви гледам колко сте прости селяци за пореден път ми минава в глава,че трябва да БЯГАМ ОТ ВАС,НЕ ОТ ДЪРЖАВАТА !!!!
40
15
 
13
 
! Отговори
do 33 преди 13 години
Ходи ти управлявай, бе, ***, като си толкова надъхан. Да те видим колко можеш... *** червеникакъв! :(