Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов

ГЕРБ ще спечели изборите, а Кристалина няма да е кандидат
Обновена: 15 апр 2011 13:04 | 15 апр 2011 09:50,
312
Прав е Уорлик за съда, отсече Цветан Цветанов
Не са обсъждани промени в кабинета, твърди Цветанов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов категорично изрази подкрепа за думите на американския посланик у нас Джеймс Уорлик, че в България има две правосъдни системи – за бедни и богати.

"Прав е американският посланик, когато говори за двойното правосъдие", коментира МВР шефът, като даде за пример присъдата на бизнесмена Христо Ковачки.

"Съдът признава, че има щета за бюджета за 16 млн. лева, прокуратурата поиска 5 г. затвор, а в крайна сметка той получи 3 години условна присъда. Наказанието трябва да отговаря на тежестта на деянието", отсече вътрешният министър пред bTV.

По повод предстоящите президентски избори Цветанов беше категоричен, че кандидатът на ГЕРБ, независимо кой е той, ще спечели изборите.

Относно това дали спряганите имена на Меглена Кунева и Кристалина Георгиева отговарят на законовите изисквания да се кандидатират за президент, министърът беше категоричен, че тази проверка трябва да бъде извършена от предизборните щабове.

“Нито един от тези кандидати, за които говорите, няма да е кандидат на ГЕРБ”, отсече обаче той.

Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ не мисли за увеличаването на правомощията на президента.

„Ако настоящият президент не освободи посланиците агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде“, категоричен е вицепремиерът.

Относно резултатите на социолозите за понижаването на личния му рейтинг Цветанов заяви, че няма доверие на определени социологически агенции.

Още по темата

„Личният рейтинг на един министър не е от толкова съществено значение за реалната политика. За мен е важна политиката, която реализира дадено ведомство. По никакъв начин не се променила работата на МВР, от това, което заложихме от началото на мандата и ще продължим по същия начин”, смята Цветанов. 

„Министър-председателят не указва никакъв натиск, включително и по казуса с Трайков Трайков. Премиерът дава свободата и ти носиш отговорността за решенията, които правиш”, коментира вицепремиерът работата в кабинета.

„Човекът, който взема решения за промени в правителството, е министър-председателят. Не са водени разговори за промени в кабинета”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
4
 
! Отговори
Лазар Груев и Б.Велч преди 13 години
Днес сме се скрили в миша дупка
272
1
 
7
 
! Отговори
ДЖАБА преди 13 години
Е КОЛКО ТРЯБВА ДА ЗАГРАБЯТ ТЕЗИ ГОВНЯРИ ТА ДА ВКАРАТ НЯКОЙ В ЗАТВОРА
271
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червената пасмина тук трябва освен да се поа.ва и да се позабърсва. Какви 6 не бяха ли 16 апартаментите. Чакай, чакай не Цецо, а вие вкарахте престъпниците в ареста, чакай чакай, не Цецо, а вие посочихте, кои са крадливците. Чакай, чакай... Абе доста ще почакате, докато яхнете коня на властта
270
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб управляват добре и най-после в тази държава се случват положителни неща! Простия български народ, дето го залъгваха 20 и кусур години неможе и това да види и позволява да го залъгват с демагогии. Затова никога простите хора в тая скапана държава няма да са добре, защото чакат все някой да дойде да ги оправи (отзад)!
269
0
 
12
 
! Отговори
САМ БОХА преди 13 години
Този наглец Ковачки да се благодари на куцата ни и непотребна съдебна система ,защото ако беше в щатите щеше да гушне минимум 20 години.
268
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тея апартамент бе ***!Комунистите окрадоха милиарди и ако са ви ниски пенсиите, това е причината!Ама вие нали сте прости, отивате и гласувате пак за тях.Хак да ви е !Заслужавате си съдбата, щот сте *** и прости ще си умрете!
267
7
 
13
 
! Отговори
Достоевски преди 13 години
"Цветанов: Кандидатът на ГЕРБ за президент печели"Какво може да каже "бедничкият" ( официално само 6 апартамента и със заеми към пенсионери, ах-ах , мъъъка).Няма да заяви я, че популизмът, липсата на ЕЛЕМЕНТАРНО мислене ( т.е. тъпотата) и огромната лакомия на ГЕЕЕРБ са отвратили хората толкова, че е възможно, въпреки платените ченгета от ДС ( т.н. социолози и журналисти), въпреки слугуващите медии на ДПС / Кръстева, въпреки руските милиони, все пак българите да успеят да изберат за президент нещо по-читово от ГМО руски КГБ картоф .Може би и БСП ще помогнат, като издгнат някой съвсем изгнил и вмирисан чевен компир за кандидат.Вероятно е и да разчита на МВР да "коригират" евентуални 'грешки" при преброяванието на гласовете,както и да "респектират" ония, които се съмняват в победата на ГЕЕЕЕРБ.БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАГА НА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!...Прочитане на целия коментарБорисов продава България на Русия, като гарантира енергийно-финансово, а от там и политическото робство чрез бомбата на АЕЦ БеляНЕ.Хора, участвайте в изборите и мислете, защото всеки кандидат на ГЕЕЕРБ ще е близнак на кандидата на БСП / АТАКА/ ДПС и избирането на който и де е от тях ще е еднозначно на разпадането на България като държава.
266
3
 
5
 
! Отговори
ДО Цц преди 13 години
Ц.Ц...... и подчинените ти, и апаетаментите, лъжите и и...всичко това е твое дело
265
1
 
10
 
! Отговори
Само бой... преди 13 години
Добре де, нали само мрънкат съдебните ни светила, че ги обвиняват несправедливо и че нямло събрани доказателства!!?? Е тука има обвинителна присъда! Значи вината му е доказана! Защо тогава, питам аз съдебната гнъс, защо за откраднати 16 МЛН. - МИНИМАЛНА, УСЛОВНА присъда, а не поисканите 5 години!!??
264
7
 
17
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Тоя за потупване по рамото е готов не само тъщата си, а и целия български народ да предаде.
263
6
 
21
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Цветанов: Който и да издигнем за президент ще спечелиПредложението ми е за Едно МАГАРЕ от Кърджалийско, да Издигне Цецко, за да не се различават от електората му:))))
262
3
 
15
 
! Отговори
Оценката преди 13 години
Цветанов: Който и да издигнем за президент ще спечелиКандидат на ГЕРБ за президент ще спечели изборите, без значение кой е той. Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че управляващата партия няма да издигне кандидатурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева и няма да подкрепи евентуална номинация на Меглена Кунева. Според Цветанов кандидатът на ГЕРБ щял да спечели, защото избирателите можели да направят сравнение между изминалите 20 години преход и последните две, в които ГЕРБ управлява. По думите на Цветанов, който е започнал кариерата си в МВР като снабдител в VII упраление на ДС, основното предимство на кандидата на ГЕРБ е, че щял да отзове дипломатите, които са бивши агенти на комунистическите служби за сигурност.Освен темата за президентския вот, вътрешният министър коментира и поредните успехи на МВР с борбата с престъпността. Той обясни, че министерството му се е съсредоточило в превенцията на битовата престъпност и там се отчитали редица успехи. За да бъде още по-ефективна битката срещу дребните кражби, били назначени още 1200 полицаи. Въпреки новите назначения Цветанов обяви, че това нямало да гарантира присъствие на органите на реда в малките села.Подобно на премиера, вътрешният министър беше категоричен, че в кабинета нямало разнобой между министрите. Цветанов заяви, че засега промени в състава на Министерския съвет не се обсъждат.За пореден път шефът на МВР обвини медиите, че не се фокусирали върху важните теми, и намекна, че те не са отразили достатъчно тържествено новината за изпълнените критерии за "Шенген". На въпрос дали страната ни има политическа подкрепа за членството в Шенген Цветанов отговори, че има, въпреки изявленията на Германия и Франция, които са категорични, че на този етап няма да подкрепят кандидатурата на България.Цветанов се обиди на журанлистите и за това, че го питат за отношенията му с Ваньо Танов, защото по думите на вътрешния министър темата отдавна била забравена от обществото и по тази причина нямало защо да се повдига.Минисътрът коментира изявленията на американския посланик Джеймс Уорлик, че в България има две съдебни системи една за бедните и една за богатите, като се съгласи с това твърдение. Той даде за пример условната присъда на енергийния бос Христо Ковачки, който вчера беше осъде за укриване на данъци в размер на над 16 млн. лева, но няма да лежи в затвора. Въпреки критиките си към съда Цветанов каза, че присъдата срещу Ковачки показвала, че МВР си вършело работа. Той, разбира се, забрави да спомене, че разследването срещу олигарха започна още по време на предишното правителство.
261
1
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
Да работим де. А тези като не искат да си ходят, какво да правим? И защо да не си внесем магистрати?
260
3
 
20
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 13 години
В конкретното предаване, Цв. Цветанов отново се държа изключително просташки и на няколко пъти влезе в конфликт с журналистите, защото с поред него не му задавали правилните въпроси и теми!Водещите проявиха хладнокръвие и го изтърпяха до края на предаването, като в последните минути се избъзикаха много професионално с него! Казаха му, че остават цели две минути и той да си говори по каквито иска важни теми!В нормалните държави всички журналисти ще подкрепят колегите си! Само тук се слагат на Ц
259
3
 
5
 
! Отговори
до всички преди 13 години
Аз просто бих препоръчала да бъдем внимателни при оценките си за институциите. Смятам, че и чужденците недоумяват как се плюем помежду си. Ако тези съдии не ги харесваме, от чужбина ли ще си внесем? Нали и съдиите са представителна извадка от цялото общество, т.е. от нас. Ако не харесваме извадката, значи трябва да работим да се променим. Всички.
258
3
 
21
 
! Отговори
Независим съдия преди 13 години
Прав е и Цецко да се оплаква от съда.И той е следващият клиент на него с многото му далавери.Скоро ще го привикат да дава показания за апартаменчетата и сметките от хонорари
257
2
 
5
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Кризата изобщо не се е отразила на финансите на политическите партии, коментира под глава "Сега". Три парламентарно представени формации - ГЕРБ, ДСБ и ДПС, влизат в изборната 2011 г. с удвоени налични средства. Набъбването на сметките е станало само за една година - от края на 2009 г. до края на 2010 г. Управляващата ГЕРБ е завършила м.г. с 20,2 млн. лв., а година по-рано е разполагала с 8,8 млн. лв.
256
1
 
4
 
! Отговори
anon преди 13 години
Напълно подкрепям(252,259),че главният проблем е Съдебната система и липсата на справедливост.Взаимоотношенията в едно общество(включително и стопанския живот,икономика бизнес и др.) се диктуват от правилата в същото, за което главна вина носят институциите Съдебната,но и законодателната и прокуратура.Каквото и да си говорим видно е ,че тази система е импотентна.Май наистина вече е време да обърнем дебелия край.Май с добро няма да стане.
255
2
 
17
 
! Отговори
YES! преди 13 години
Какво спаха от ГЕРБ 2 години? Министър на првосъдието какво е направил през тези 2 години ? Министерски съвет заедно с ЦВ.ЦВ какво е предложил за промяна в съдебната система? ЕЛЕКТРОННО ДЕЛОВОДСТВО ЛИ ВЪВЕДОХА? ВЪЗМОЖНОСТ СЪДИИ ДА ГЛЕДАТ ДЕЛА ОТ ДРУГИ РАЙОННИ СЪДИЛИЩА С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС ЛИ ? БЛАНКИ ЗА ВХОДИРАНЕ НА ДЕЛАТА ( КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ ДРУГИ СТРАНИ) НИЩО НЯМА РЕФОРМИ СЪДИИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НАПУСКАТ ЗАРАДИ МАЛКО ПАРИ И МНОГО РАБОТА СТАВАТ АДВОКАТИ И СА СИ ДОБРЕ - ГЕРБ= НИЩО ПРАВЕНЕ
254
5
 
18
 
! Отговори
ИМА- НЯМА преди 13 години
ИМА ЛИ ОЩЕ БЕЗУМЦИ от партия ГРОБ???