Сидеров поиска едни $2 млрд. наем от САЩ

"Трябва да си платят за ползването на базите у нас"
Обновена: 13 май 2011 14:19 | 13 май 2011 12:47,
373
Сидеров поиска едни $2 млрд. наем от САЩ
Сидеров дал "сметката" на Джеймс Уорлик в столично заведение. Снимка: БТА

САЩ да платят наем за ползването на военните бази у нас от 2006 до 2011 г., поиска от парламентарната трибуна лидерът на Атака Волен Сидеров.

Общата сума е около 2 милиарда долара, а можело и да е по-голяма, изчисли той.

Сидеров твърди, че снощи е срещнал случайно американския посланик Джеймс Уорлик в едно заведение и му е представил "сметката" за американските бази, но Уорлик хвърлил папката на съседната маса.

"Той реагира много нервно, след което каза: "Аз вас ще ви унищожа", твърди Сидеров.

Лидерът на Атака настоя посланикът да дойде в парламента и да се извини. Според Сидеров такова поведение към депутат е обида не толкова към личността, колкото към Народното събрание като цяло.

"Никоя държава не би понесла някой чуждестранен посланик да се заканва на народен представител", изтъкна лидерът на Атака.

Той смята да се обърне към НСО, за да помоли за охрана. "Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен", обясни Сидеров. 

По думите му срещата била документирана. 

"Не е редно най-богатата държава в света да ползва безплатно базите ни, докато в същото време България е в криза и няма пари нито за пенсии, нито за здравеопазване", аргументира позицията си Сидеров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
3724
 
4
 
! Отговори
Aбоба преди 13 години
Защо да плащат? Нали вече те ни пазят. Заради това вече ние трябва да им плащаме.
333
3945
 
7
 
! Отговори
абе, преди 13 години
какъв е този форум с по 1789 ...минуси на 339 ...?????
332
3536
 
6
 
! Отговори
точно, преди 13 години
след като плащат на Турция, за базите ....?
331
3619
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България спешно има нужда от един Пиночет в лицето на Сидеров, който да напълни затворите с престъпници и политици крали 22 години и съсипали държавата и народа си и ако не беше подкрепил правителството на ГЕРБ, сега Атака, щеше да е следващата алтернатива на изборите, но уви това няма вече как да стане, защото Сидеров сам се прецака, като предаде електората си, тоест той е предател, а предателите не се създават, те се раждат такива!
330
3883
 
9
 
! Отговори
сериозно преди 13 години
Не се плаща наем----тогава е окупация.....нали сме суверенна държава-бяхме сателит на СССР..а сега...какво сме-за това ли се борихме.....?
329
2373
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
волен е прав,тези американски *** да си плащат или да си ходят у смешната мешана държава!а тоз уорлик е такъв жалък палячоооо!!!
328
1286
 
8
 
! Отговори
??????? преди 13 години
абе Админа кво става? Нещо се поосра с тези минуси
327
1824
 
12
 
! Отговори
GODSMACK преди 13 години
Ако имаше в България истински националисти нямаше да сме на тоя хал ... добpe 4е има хора като Волен
326
1392
 
11
 
! Отговори
прокси преди 13 години
Прав си, че трябва да плащат и това трябва да се иска! Грешката ти е, че си го сторил неканен на вечеря, а е можело в уговорено от двамата време. Ако някои си мислят, че САЩ трябва да се приема като господар тука и да си развява прашките както иска, такива да се разкарат! САЩ са друга държава, при това имат военин бази тука, което не трябваше да става, но са го допуснали и най-малкото което трябва да се изисква е да си плащат! Останалото са щуротии.
325
1290
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във всичките си международни бази САЩ си плащат наема като попове. Само в Турция отиват над 6-7млрд. годишно за наеми, ако е вярно че тук не плащат това е срамота.
324
955
 
9
 
! Отговори
Faneti Mazakura преди 13 години
Къв е Сидеров, та има право и сметки да прави......галоша му с ***.Вместо да мъти водата пак предизборно,по добре да иде да прекопа на некоя баба градината на село....щот иначе файда никаква от него.Вместо да помисли,че американците тези бази не ги направиха насила у нас....напротив,ние ги поканихме.А и тия бази дават на сума ти българи работа и то не лошо платена...Какво дава Сидеров на българския народ...? Уорлик е май по българин от него.....
323
1201
 
8
 
! Отговори
......! преди 13 години
Постъпката на волен заслужаваше уважение,ако беше истинска,но както винаги той прави само цирк преди изборите..!
322
685
 
6
 
! Отговори
Браво на Волен! преди 13 години
Най-накрая един български политик да потърси сметка за ставащото в България! Щом плащат на Турция и на други държави защо ние да им даваме да ни ползват базите безплатно?Вижте първо изказването му от трибуната на НС и едва после коментирайтеВидеото е тук:ataka.bg
321
785
 
4
 
! Отговори
тоя преди 13 години
Тоя съвсем се поболя, горкият Боленчо-все има да взима, никога няма да дава..И все той си ги измисля, нали идват избори. Ако се направи републиканския бюджет по него акъл ще е най-добрият на света.Само дето после няма да има пари в него но както и да е , нали имаме да вземаме, все някой ден ще ни дадат.Това малко заприлича на работата на онази лисица дето вървяла подир коча та да му паднат мъдята и да ги изяде и после умряла от глад.Така и Боленчо все милиарди има да взема.Жалкото е,че му вярват
320
765
 
9
 
! Отговори
ринго преди 13 години
правилно е да си платят за ползването на базите но защо Сидеров повдига този въпрос къде са министрите и правителството ? Нима досега бадева са ни замърсявали земята американчетата?Колкото до заплахата не ми се вярва да е истина явно Волен се пъне да се изкара важен .Мазникът Уорлик едва ли би нарушил добрия тон ако не са го притиснали по сидеровски грубо и безпардонно все едно е някой случаен .Волен е употребен от ГЕРБ и е аут завинаги от играта направо орезили идеята на националистите.Пальош..
319
778
 
2
 
! Отговори
Leo преди 13 години
za tui L__no glasuvah/podnasiam izvineniata si za storenoto/..., no v konkretnia slucai e PRAV!
318
738
 
9
 
! Отговори
до 327 преди 13 години
Хитлер е бил ЛУД но УМЕН !!!! А този е ЛУД и *** и да ще напада , с такива като тебе. Много си далеч от реалността , само това мога да ти кажа ! Кога този народ изпростя и падна толкова ниско ? Не ми отговаряй , въпроса е риторичен . Незнам дали и колко свястни хора точно са останали все още в тази държавица, но спасявайте се докато е време !!!!
317
717
 
3
 
! Отговори
тарикат преди 13 години
За Гошо *** става въпрос
316
842
 
2
 
! Отговори
тарикат преди 13 години
Коментара ти ме навежда на мисълта ,че първата дума от ник-а ти е излишна
315
708
 
25
 
! Отговори
Schweizer преди 13 години
Нормално е САЩ да си платят за ползване на базите на българска територия. Но ми е чудно, защо Сидеров вдига шум за това точно преди изборите, докато вече почти 2 години подкрепя правителството на ГЕРБ и през това време и дума не е обелвал за американските бази?Това си е чиста проба най-безочлив евтин популизъм.