Сидеров поиска едни $2 млрд. наем от САЩ

"Трябва да си платят за ползването на базите у нас"
Обновена: 13 май 2011 14:19 | 13 май 2011 12:47,
373
Сидеров поиска едни $2 млрд. наем от САЩ
Сидеров дал "сметката" на Джеймс Уорлик в столично заведение. Снимка: БТА

САЩ да платят наем за ползването на военните бази у нас от 2006 до 2011 г., поиска от парламентарната трибуна лидерът на Атака Волен Сидеров.

Общата сума е около 2 милиарда долара, а можело и да е по-голяма, изчисли той.

Сидеров твърди, че снощи е срещнал случайно американския посланик Джеймс Уорлик в едно заведение и му е представил "сметката" за американските бази, но Уорлик хвърлил папката на съседната маса.

"Той реагира много нервно, след което каза: "Аз вас ще ви унищожа", твърди Сидеров.

Лидерът на Атака настоя посланикът да дойде в парламента и да се извини. Според Сидеров такова поведение към депутат е обида не толкова към личността, колкото към Народното събрание като цяло.

"Никоя държава не би понесла някой чуждестранен посланик да се заканва на народен представител", изтъкна лидерът на Атака.

Той смята да се обърне към НСО, за да помоли за охрана. "Когато те заплаши посланикът на най-мощната държава, е нормално да се чувстваш застрашен", обясни Сидеров. 

По думите му срещата била документирана. 

"Не е редно най-богатата държава в света да ползва безплатно базите ни, докато в същото време България е в криза и няма пари нито за пенсии, нито за здравеопазване", аргументира позицията си Сидеров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
3
 
7
 
! Отговори
до 296 преди 13 години
Ей потресения, теб са те потресли по рождение. Кой решава за икономиката, образованието и здравеопазването бе? Сидеров ли? Баси смешника!
293
2
 
4
 
! Отговори
прокси до Ердал преди 13 години
Човече, ние не се караме със САЩ, нито пък ще излезем от НАТО и ЕС, ако имаме интерес от тези колективни структури. Но аз не съм съгласен НАТО-шефовете там да нападат някой и да ни впримчват ин ас в игрите си. не съм съгласен в ЕК да решават нещо за живота ми, без да ме питат, а аз да съм им роб! Да, трябва да си помагаме, сътрудничим, но не и да се прецакваме заради частни печалбарски интереси тука и там! И не делете нещата на народи и държави, а на групировки и групировки; на хора и хора!
292
2
 
6
 
! Отговори
към 297 преди 13 години
Ти си някой сополив нехранимайко, че си и неграмотен.И ти и мамини ти щяхте да сте по баирите, ако не бяха руснаците.И сега пак ни търпят.Мълчи , че те ако си поискат това , което са ни дали...
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВИЖТЕ СЕГА КАКЪВ ГЕНОЦИД ИМА НАД БЪЛГАРИТЕ ОТ НОВИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ПОРОБИТЕЛИ (запада и еврейска-америка) ЕТО ЗАТОВА СЕ ГОВОРИ ЧЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИ НА ТИЯ ЗЕМИ, ДОКАТО ПО ТУРСКО ЦЕЛИ 500 ГОДИНИ БАЛГАРИТЕ НЕ БЯХА ОБРЕЧЕНИ НА ИЗЧЕЗВАНЕ, ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ ВИДИ ТОВА И ДА СЕ ВАЗПРИЕМЕ ?!
290
3
 
7
 
! Отговори
до 296 преди 13 години
А аз съм поразен от твоятя глупост. Какво да направи за здравеопазването и образованието като не се решава от него бе, клоуне! Дай да го изберем за министър председател и тогава си задавай идиотските въпроси що не направил това или онова.
289
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Популизма е заразен! Прехвърлил се е от Тиквата на Болен.
288
1
 
6
 
! Отговори
Потресен преди 13 години
Айде честито за новия КОЛ, който ще си забиете в *** !!!!!!
287
1
 
6
 
! Отговори
Morena преди 13 години
Уорлик бил с много добър български........ :))))))))))
286
2
 
3
 
! Отговори
petar преди 13 години
kvi balgari sa tiq tuka be za6titavat amerikanskite interesi,a i skoro v balgariq balgarite 6te sa malcinstvo,*** se 6ibat i rajdat kato mravki deba smradolqcite,a i rezanite ne sa nikak malko
285
13
 
3
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Ами защо Болен не поиска компенсация и от руснаците , че от 100 години ползват нашите земи като бащиния? Ама нали са създатели на партията му, дума не обелва за тяхното нахалство. Просто всичко си идва на мястото и маските падат
284
6
 
10
 
! Отговори
Потресен преди 13 години
Тоя *** е сто пъти по-*** и от Тиквата !!!!! Единственото , което е направил досега е да насажда междуетническа омраза. Нали е коалиция с Гърбавите, какво е направил за икономиката , за здравеопазването , за образованието ? Но за това трябва акъл. Тоя народ съвсем изпростя щом има такива , които го подкрепят. А ако го изберете и за Президент , картинката ще е напълно завършена , с Боко ще са страхотна комбинация!!!! Това, което сам си направиш и най-големия враг не може да ти го причини !
283
4
 
9
 
! Отговори
хм... преди 13 години
за мен Волен винаги е бил *** (само вика, но постъпките говорят друго), но в случая трябва да призная, че е прав.
282
0
 
5
 
! Отговори
135 преди 13 години
Всички стихват, когато получат мечтания пост От този момент нататък всички общочовешки несправедливости изчезват някъде.
281
6
 
3
 
! Отговори
до 290 преди 13 години
Голям "българин" се извъди и ти, да вярваш на популистките изказвания на един психично болен алкохолизиран тип!
280
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Италия да изкортира всичката *** дето им се изсипа на главите заради ненаситните янки и тяхните амбиции към Америката, да им направят палатки пред Белия дом и Пентагона.
279
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
коя сметка поискал сидеров да се плати? две водки и една кола, в столичното заведение. какъв *** е тоя сидеров, хем лъже, хем се перчи като националист. документирано било - глупости. прави се на важен. не вярвам американеца да го е заплашил. по-скоро е било обратното: сидеров е тръщнал папката на масата, рахвърлчали са се уиски и фъстъци, костюма на уорлик се е оклепал, сидеров е започнал да бълва пяна от устата си, любовницата на уорлик се е паникьосала и нещо такова общо взето.
278
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм АТАКИС но за случая СИДЕРОВ заслужава наи -голямо уважение и всеки който се обяви срещу неговите предложения е АТИБЪЛГАРИН.
277
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А и ударите срещу Либия май ги започнаха Франция, Англия и Италия. Американците се услушваха първите седмици
276
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бежанците да си ги вземат тези, които водят война с Либия!Тъй като и ние имаме участие, макар и малко, редно е да приберем поне 10 ***. Така че сърдете се на правителството! Те решиха да пратят коритото "Дръзки"!
275
1
 
9
 
! Отговори
сега аз питам ? преди 13 години
Уорлик ,какво ще правим с ...бежанците от Либия ,или това си е ваш пътент?