Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков

България няма да види Шенген, отсече депутатът
Обновена: 3 юни 2011 10:16 | 3 юни 2011 09:38,
148
Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков
Снимка: БСП

Много съм скептичен, че през есента ще влезем в Шенген, и то заради организационни и властови причини, заради некадърност и корупция, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Румен Петков.

Още на 1 юни той обяви, че ще сезира прокуратурата заради избягал от самолет арестант.

Това е пореден груб гаф на страната ни, подчерта Петков и разказа, че става дума за задържани в друга държава по силата на европейска заповед за арест двама български граждани, от които само единият слиза от самолета.

„Никой не може да си обясни как се е случило това – израз е и на некадърност, и на корумпираност“, смята бившият министър.

По думите му недопустимо е да не бъде изпратен конвой при подобни случаи и човекът, чиято отговорност е политическа, трябва да си отиде. Петков заяви, че не е възможно да не е ясно кой е отговорният човек.

„Какво означава да оставиш външната граница на ЕС неохраняема? Какво означава да ти поверят арестант и той да избяга“, реторично попита бившият вътрешен министър.

По думите му не може шефът на Агенция "Митници" да говори за контрабанда от порядъка на 1 милиард. Румен Петков визира изнесените в четвъртък данни на международна конференция, че 30% от пазара на тютюневи изделия са нелегални. 

"Партньорите ни спират за Шенген, защото сме икономическа заплаха за Европа покрай контрабандата на цигари", каза в тази връзка Румен Петков.

Резултатът според него е, че България няма да види Шенген, и това било най-тежкият политически провал. МВР трябва да бъде реорганизирано, категоричен бе Петков.

Според него има още два недопустими случая – на избягала в морето гемия, както и на загинал служител на границата и хванати негови колеги с алкохол в кръвта.

Още по темата

Петков обеща, че ако се окаже, че всичко това не е истина, лично ще си подаде оставката като народен представител.

"Ако се окаже истина обаче, нека Цветанов и компания да освободят местата", обобщи той.

Относно кандидатурата на Меглена Кунева за президент Румен Петков коментира, че левицата трябва да излезе със силна номинация на предстоящия вот.

„Този вот ще повлияе и върху местните избори. Не казвам, че двойката за президентските избори трябва да е чисто партийна, такава не би ни довела до пълен успех. Трябва обаче да е двойка, която е ляво и социално ориентирана“, подчерта червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
нагъл безкруполен *** нямат мяра на вълчите си апетити
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да пие ,но нее авантажия.Няма 6ап. А като влезем в ЕС ще го ядем ???????
143
3
 
1
 
! Отговори
ufo преди 12 години
ГЕРБ ми плаща,но във връзка с предстоящите събития е необходимо да си корегиратценорасписа за PR
142
0
 
1
 
! Отговори
Cwk se Swkna sam преди 12 години
slu4eiat s Rumen e kato onzi s doktora i pacienta.Pacientyt ohkal i se krsel ama kato 4ul 4e ste go operira doktor za kogoto se govorelo 4e e pianica nera4il da legne pod skalpela i sled dva dena go slojili da si legne zavinagi u drvenia sandyk.Petkov ne mi e ni mil ni drag, nego poznavam. ama ako nestata se okazat istina-ste smee li Crvolan Crvulanov da se izue i da podnese epiliran zadnik vrz koito pikaestia iz fontanite da polee edin dinen mo4?
141
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
До ufo. Ако на Вас Ви плащат това е друг въпрос!
140
1
 
0
 
! Отговори
ufo преди 12 години
колко ти плащат Ангел ?
139
1
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Нагъл комунист!
138
2
 
0
 
! Отговори
ufo преди 12 години
50 лева за коментар не е зле.
137
2
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
БЪЛГАРИЯ ще влезе в Шенген,а точно това не искат Румбата,Калфин и пр.червени мухоморки!
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бившият вътрешен министър Р.Петков-подал оставка за нерегламентирани контакти с престъпници и с отнета американска виза заради подозрение в наркотрафик - в целия си блясък на ***.
135
4
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
хваща ги за лангите физкултурника.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо ,хваща червените мафиоти всеки ден,за това не го харесват...и се налага после да занимават Гоце-шефа на българския съд,за да ги пускат,само главоболия им създава Цецо,та за това.
133
1
 
7
 
! Отговори
Тринитротолуол преди 12 години
Защо да си ходи бе Руменчо - да не е пикал в същия фонтан като теб или да си е правил джумбуре с *** и местни мафиоти в Кайлъка, или да ходи на разноски на мафиотски структури в Монте карло и по яхти и по хотели в слънчев ден на кьор софри придружени от римски оргии?
132
1
 
1
 
! Отговори
яажигьиги преди 12 години
131
2
 
6
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
Обаче, ако влезнем у Шенгеня , ша са изпикаме ли у шадравана у Брюксела , ДаГе ?
130
2
 
6
 
! Отговори
парашутиста преди 12 години
На Румбата му спряха пиенето и той започна да получава халюцинаций.
129
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
физкултурника каза ,времето е дъждовно и неможем да пазим външните граници на ЕС,турската гемия избега,един от екипажа на граничния катер падна и се удави,не се знае на колко уискита е бил.
128
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно тоя, дето направи сто издънки и не щя да си ходи да ги говори тия работи!?!?!?!? Типичен нагъл лицемерен комунист с избирателна памет.
127
4
 
10
 
! Отговори
S. преди 12 години
Ne sam i nikoga ne sam bila fen na Rumen Petkov. No, v sluchaia, e absoliutno prav. Haide da ne pliuem prosto po inercia, a da chetem na kakvo slagame minusi.
126
8
 
15
 
! Отговори
Хах преди 12 години
На тоя що сте му спрели пиенето?