Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите

Минималната заплата става 270 лв. заради добрите приходи в хазната
Обновена: 5 юни 2011 17:57 | 5 юни 2011 17:26,
359
Борисов: До дни казваме с колко вдигаме пенсиите
Снимка: БТА

От сряда (8 юни) Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов.

МРЗ ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите.

Това няма да бъде еднократен акт, за да не ни обвинят в популизъм преди изборите, заяви министър-председателят.

Все още обаче не било ясно с колко процента ще бъде увеличението. Увеличаването на минималната работна заплата пък било възможно благодарение на по-добрите приходи в хазната.

За увеличението на минималната работна заплата МРЗ ще бъдат осигурени над 20 милиона лева.

Премиерът съобщи още, че утре ще поиска уволнението на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна. Причината за това е недоволството на рибари, които са потърсили помощ от министър-председателя за разрешаването на проблемите им.

Бойко Борисов откри днес реконструиран участък от пътя Варна-Добрич, част от националната инфраструктура. Дължината на трасето е 7,7 километра, а стойността на проекта е около 7 милиона лева, като средствата са осигурени от Световната банка и от държавния бюджет. Изпълнител на ремонта е "Хидрострой" АД.

На тържеството присъстваха още министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" Сергей Михалев, кметът на Аксаково Атанас Стоилов, представители на местната и на държавната власт.

Пред гостите премиерът коментира, че при изграждането на нови пътища в страната вече ще се акцентира върху видеонаблюдението, за да отпадне субективният човешки фактор на
пътните полицаи.

На тържеството благодарности към правителството изказа управителят на университетската болница "Св. Марина" във Варна доц. Жанета Георгиева.

По думите й с помощта на кабинета е извършена реконструкция на нефрологичната клиника в лечебницата. Проектът е на стойност 400 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
2
 
! Отговори
Слабопаметни преди 12 години
На дървеняка 307 искам само да му припомня кой изнесе милиардите от пенсионния фонд 1989 година и с какъв финансов старт започна прехода. Кой после разпродаде предприятията, кой затри икономиката и как, ако ти не помниш, ние помним. На каква основа сравняваш Европа с окрадена от *** България?Освен това, откога България има нещо общо с Европа? Помниш ли? Май не... Тъпон.
296
1
 
1
 
! Отговори
Пак у лево преди 12 години
Пак ойдохте у лево. Споро не е за МРЗ-то, а оти нема плюваче!? Оти не фургате плюнки?
295
2
 
1
 
! Отговори
Специалисти! преди 12 години
310 и 311! Колко сте умни, направо се разплаках от умиление! Грам мозък нямате! Четете внимателно какво е написал човека и в какъв контекст, а не се заяждайте безсмислено.
294
1
 
2
 
! Отговори
Изказа се и ти преди 12 години
304 да не би минималната работна заплата да ти я изплащат от хазната ?
293
4
 
1
 
! Отговори
До 304 преди 12 години
Не знам кой е болния...Това, че можеш да прочетеш кое какво означава няма нищо общо с състоянието на икономиката. При нас е така - много знаем и за 5 пари работа не вършим. И колко всъщност знаем и знаем ли въобще нещо също е под въпрос. По малко чети кое какво значи и гледай повечко, кое има значение.
292
4
 
1
 
! Отговори
Първият преди 12 години
307 се изцепи, има напредък. Все пак се обади първият! Прочети си внимателно глупостта, която си написал и *** да заработваш в Гърция. А африканските държави ги обсъждай по същия *** начин в кварталната кръчма. Тези аргументи са за там. Тук има интелигентни хора, които много добре знаят каква глупост си написал.
291
3
 
1
 
! Отговори
Мълчанието преди 12 години
Мълчанието на плюнките. Говорете, де!!! Хайде! Нещо ви помръкна ентусиазма?
290
1
 
13
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Че какво вдигане е това...цените на всичко се увеличават всеки ден,минималната пенсия и заплата трябва да се вдигнат двойно,нарочно ни държат с малки доходи...всички правителства до сега ..в каква европа сме като там хората тези пари ги заработват за 2-3 дни,Гърците били зле!!! ами там минималната пенсия е 650 евро и минималната заплата е 863 евро...направете си сметката ни в коя африканска държава живеем.
289
1
 
1
 
! Отговори
Хехехе! преди 12 години
Мълчаливо сложили палче надолу, това ли ви е отговора? Жалки сте. Тези палчета си ги сложете, там, да точно там, долу. Коментари няма, а?
288
4
 
3
 
! Отговори
Защо мълчим? преди 12 години
Кажете нещо, плювачи? Хайде, пуснете пак ЧАЛАМБА и другите изтъркани лафове, като ГРОБ, Боко Тиквата и тн... Мълчим, а? Наесен пак така ще мълчите, за радост.
287
1
 
3
 
! Отговори
Отново болен преди 12 години
300, много си болен."Минималната работна заплата (МРЗ) е минимална цена на пазара на труда. Тя представлява най-ниската часова, дневна или месечна работна заплата, която работодателите могат да плащат по закон на работниците и служителите си."Много просто е да провериш в Гугъл какво е МРЗ.
286
3
 
1
 
! Отговори
Тенденциозно преди 12 години
От сряда, 8 юни, Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ). Тя ще бъде увеличена от 240 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите.Това че ненормалникът, писал статията, "случайно" е сгрешил с 10 лева, не е проблем на Бойко Борисов. Който не вярва, да провери в Гугъл. Пак "случайна" грешка...
285
1
 
10
 
! Отговори
вдигането-постепенно преди 12 години
Това неясно, онова- невъзможно... Докато вдигнат пенсиите, пенсионерите в страната на абсурда ще намалеят значително.
284
12
 
3
 
! Отговори
Уроди преди 12 години
Да, ***, как не казаха една добра дума! Всичко стене и ръмжи, дори, когато им се дават пари. Добре е единствено, че в този форум платените мрънкачи и плювачи са не повече от 30 - 40 човека, което никак няма да се отрази на изборите наесен. ГЕРБ !!! Бойко е най-успешният министър председател на прехода, трябва наистина да си луд, за да не го признаеш!
283
3
 
6
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Каква е тая мешана салата ? Какво общо има минималната работна заплата с хазната, след като всички фирми са частни ? Остават пенсиите и държавните служители. Излиза, че държавните служители са повече от работещите в частни фирми ли кво стаа? Единственото нещо, което е необходимо за да имаме големи заплати е да имаме икономика, което всъщност въобще го нямаме. От въздуха няма да дойдат пари. И никой няма да стане милионер от заплата. Нса надявайте.
282
2
 
9
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Ще дигнат пенсиите с 1-2 лева и пенсионерите ще могат отново да си копуват същото количество мляко. Ха ха ха. Не държава а виц е това!
281
11
 
5
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Е хайде някой да ми даде примери комустите за две години какво направих, не че го хваля, но има огромна разлика в управлението и както всяко нещо има добра и лоша страна. Аз лично ще дам гласа си за ГЕРБ, по- малкото зло в сравнение с Костовци Станишевци и Догановци.
280
4
 
8
 
! Отговори
мутра преди 12 години
Наш Боко си е броил парите в джоба, и е казал 230 лв. После е събрал джобните от останалите на снимката, и го е докарал до 270 лв. Но за парлама, се казва, че това ще е размера на минималната заплата
279
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защото е царвуул и не го интересува колко е .
278
1
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
А бе хора ! Минималната заплата е 240 лева!!! !! Защо министър председателят казва 230 !!!