Борисов, гласувай на сините избори, зове Командира

ДСБ срещу намесата на премиера и МВР шефа във вътрешния им вот
Обновена: 10 юни 2011 10:35 | 10 юни 2011 10:35,
61
Борисов, гласувай на сините избори, зове Командира
Снимка: БТА

ДСБ остро протестира срещу намесата на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов в предстоящия отворен вот на Синята коалиция в неделя.

Възмущението си изрази  в парламента лидерът на тъмносините Иван Костов.

Реакцията е предизвикана от публичната подкрепа, която Бойко Борисов и Цветан Цветанов дадоха за кандидатите на СДС за президент и кмет на София. МВР шефът заяви, че със СДС се работи добре в София.

„На свое заседание Синята коалиция сне доверието си от вътрешния министър през февруари и един от аргументите беше грубата му намеса като вътрешен министър в избори. Сега той си го позволява отново и използва снетото доверие, за да заеме страна като вътрешен министър или като шеф на предизборен щаб в един чужд процес – в излъчването на кандидат за предстоящите избори”, аргументира се Иван Костов.

Още по темата

 „Тези избори са отворени и всеки може да дойде да гласува. Ако г-н вътрешният министър желае да дойде да гласува, да заповяда. Каним и министър-председателя. След като СДС е по-добрата партия, той застана зад Румен Христов срещу Светослав Малинов. Да заповяда да гласува, но да не правят пропаганда в полза на кандидатите, не е коректно и демократично”, заяви от своя страна и шефът на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

От ДСБ призоваха за по-активно участие на 12 юни, за да не бъде дадена възможност за опорочаване на демократичния вот.

Костов обаче уточни, че от СДС не са молили за подкрепата на Борисов и Цветанов. Същото се отнасяло и за ДСБ.

По-рано днес и лидерът на СДС Мартин Димитров отхвърли твърденията, че ГЕРБ "ще ударят едно рамо" на СДС във вътрешните избори на Синята коалиция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
DO REALIST преди 12 години
WIE DRUGARIU,I DA IZKATE NEBIHTE MOGLI DA I WYARVATE.PARVO nE Wi SE iZkA I WTORO WiE iMA NA koI DA WyARVATE.SEREGEI4O E IDEALIST,NE KRADE MOMI4ETO,BA6TA MU SA6TO,4ESTEN 4OVEK,MAIKA MU WSE O6TE DAVA TON NA MEDIITE W BALGARIYA.SAMO TOVA LI 4ESTNO I PO4TENNO SEMEISTVO.WIE DRUGARITE STE WSI4KI IDEALISTI.ZATOVA I STE SE USTROILI I D E A L N O.
58
0
 
1
 
! Отговори
Наприятно преди 12 години
До "РЕАЛИСТ"Колега изобщо не си реалист. Синьото правителство смени курса, в които се "движише" България. Ако имаш поне малко обективно мислене, не можеш да отречеш, че промените, които бяха направени тогава, макар и спорни са определящи. Следващите правителства изпълняваха само оперативна управленческа дейност. Във всички области нещата са замръзнали от времето на Ив. Костов, колкото и да ти е неприятно.
57
1
 
4
 
! Отговори
NA 12.06 преди 12 години
ДАЙТЕ ОТНОВО ШАНС на Синята идея на 12.06.!ТЕ са!
56
5
 
3
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
СИНИТЕ-защо не им вярвам: Те са тези които проиграха шанса на БГ да поеме по-правилен курс на развитие в онези години. Имаха най-голяма власт от всички правителства до момента/вкл. и това/. Имаше много ресурс в държавата който не беше използван и заграбен. Те обаче се оказаха твърде заети да се боричкат за властта и твърде заети да разпределят бившите държавни предприятия/затова и се разпаднаха/ Изпуснаха престъпността и сега едвали ще се намери някой който да се справи с нея ЗАЩО ДА ИМ ВЯРВАМЕ?
55
0
 
4
 
! Отговори
амфитамина-мутра преди 12 години
Засега , мутри , забогатели , работят здраво - за прехвърляне на топката на управлението - ПАК на Гоцетата.. Тъпотата при охранителите - НЯМА граници..
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компира тръст,съсипа РЗС,съсипа АТАКА и сега се е запътил да изпълни волята на "ДС " - да разцепи Синята коалиция....Мутра ***!
53
1
 
1
 
! Отговори
Rokko преди 12 години
Това означава ли, че Боко няма кандидат, та ще се намесва по други!?
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Твърде вероятно е тази намеса на Борисов да окаже отрицателно влияние. Българите, особено сините, са доста по-добре ориентирани за ролята на псевдодесните от ГЕРБ. Днес по телевизията имаше хора, които директно обвиниха герберите в мълчалива (за момента) подкрепа на Кунева. А вече почти всички знаят, че тя е изборът на Гоце/Първанов.
51
1
 
11
 
! Отговори
Запрян преди 12 години
Въпреки публично заявената подкрепа на ГЕРБ за СДС, мисля че колкото повече хора гласуват на отворените избори в неделя, толкова по-добре. Ако вотът е масов, трудно ще бъде манипулиран!
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов в случая греши. Боко и Цвъко всъщност правят пропаганда в полза на ДСБ. Щом двете мутренско-милиционерски картофени тикви агитират за СДС, това е знак за десните избиратели, че правилният избор е за Св.Малинов и Прошко Прошков
49
3
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Като се замисля,наистина синята идея ми липсва.....Мисля да им дам отново шанс.
48
1
 
4
 
! Отговори
ст преди 12 години
До 40ами вече 10 години не управлява сдс, що не се върнат а? щото е трагедия тук
47
5
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 12 години
Спонги Спонги гласувал съм за не знам си кой без *** но никакъв сап приятел та дори ДС/и/Б/е/ не го вземай навътре не се коси , ние всички сме еднакво страдащи приятел , като удавници за сламка трябва да се държиме
46
8
 
20
 
! Отговори
крис преди 12 години
Ще гласувам за Прошков и Малинов.Искам интелигентни и образовани политици.Много по-важно е да ги оценяваме по сивото вещество,отколкото по огромната им биомаса.Успех на СК.
45
5
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Тук има един "другар"#43, който все още не е разбрал, че сините избиратели не са електорат. Ние сме демократи, подкрепящи интелекта и ерудицията на политиците. Ние сме против тоталитаризма във всичките му форми и най-вече против омразния на цял Свят комунизъм. Затова не подкрепяме Борисов. Аз пожелавам успех на хората за които гласувам. ДС няма да се спре и ще продължи да\ сипе помия. Който може да мисли ще разбере истината.
44
4
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
добре де нали боко каза че няма да продава Булгартабак? Сега пак научаваме че е за продан!!! това не е ли далавера и търговия!Защо да избирам боко тогава ?с какво е по различен освен че е бил мутра и е натрупал милиони през оня тъмен период на разцвет на охранителния бизнес!Днес вече парите са изпрани през банката на цветелина и той иска да е честен бизнесмен! но кога пак ще премине лентата и ще се отзове от другата страна? Нека да отворим неговото досие и да видим дали е чисто за този период?
43
0
 
18
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
BIG AL"..::::::))))))))))))))))Разбира се , че рапонът ще използува целия репертуар на ДС - другарите от повече от 20 години.Интриги , слухове , лъжи , партийни книжки , тайни договорки, "безпартийни кандидати" ...Той си е техен слуга и полуфабрикат ..)Важно е да има разнобой и недоверие между нормалните , за да ни управляват ВЕЧНО -дс- другарите и руските агенти ..НИЩО ново , вече 20 години ...КОМПИР, защо не обличаш вече генералската униформа ?? Толкова се гордеят компирите с нея ?? И преди , и сега ..Тя, униформата , в България ВИНАГИ е показвала липса на Ентелект и слугинаж на Русия ...Все още е така ..))))) [/quote]
42
4
 
24
 
! Отговори
картофопроизводител преди 12 години
Пазете София от картофопроизводителите Борисов и Фандъкова , който и да е само не картофопроизводител.......успех
41
18
 
7
 
! Отговори
ДО 41 преди 12 години
А защо имат само 2% електорат ---народа не ги иска ,сигурно има защо ...."ДОКАЗАЛИ СА СЕ ",при тях има само два термина ----ДАЛАВЕРА и ТЪРГОВИЯ !Та за това ли да ги подкрепяме?
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво ли въобще зависи от тях че да им гласувам