Антония Първанова поиска спиране на правата за обслужване на летище София

Мотивът й е зачестилите случаи с отваряне на багажа на пътниците и липси на вещи
Обновена: 5 юли 2011 14:13 | 5 юли 2011 11:03,
143
Антония Първанова поиска спиране на правата за обслужване на летище София
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Евродепутатът Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на летище София.

Тя отправи искането в обръщение пред Европейския парламент, а като причина за мярката посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липси на вещи.

По думите й лесният достъп до багажа на пътниците може да стане причина за трагични инциденти, например терористичен акт.

Българският евродепутат заяви, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи.

Сигнализирала е за проблема ръководството на софийското летище, но по думите й не са предприети действия.

В края на миналата седмица Антония Първанова е изпратила и писмо до транспортния министър Ивайло Московски с искане за бързи мерки, които да гарантират сигурността на летището, включително и ако е необходимо временно отнемане на лиценза му, се посочва на официалния сайт на евродепутата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
7
 
! Отговори
PARIS преди 12 години
Права е,при пристигане в Париж,кътинара ми беше разбит,и липсаха вещи,а намерих чужди като едно малко плюшено кученце..Направих компромис заради българския народ,но следващия път ще им лепна едно хубаво дело,та да не се чудят защо българите ще ги садят в Страсбург...Ами,ако някои *** ми беше пахнал малка пиратка или твърдо 6мракало,как ще се измъкна във Франция . Крадат и бързината разменят слагат чужди вещи в куфара
91
13
 
12
 
! Отговори
1234 преди 12 години
не може всяка дама която е в цикъл да предивявя глупави искания.ще спирала летището.
90
3
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Прав си че има два начина, но грешиш за единият - пърният начин е багажа и терминал 1, а вторият начин е багажът и терминал 2 :)
89
2
 
12
 
! Отговори
яаз преди 12 години
Българинът без да крадне немое, ама все *** му виновни.
88
2
 
12
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
По тая логика трябва да се закрие и държавата,това което се краде на летището е атомче в сравнение с кражбите в държавата
87
4
 
3
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 12 години
Спомням си как през 2001 я хвалеха, че много може, много знае и била много известна из Европа. И м-ме Помпадур е била известна, ама с определени качества и услуги.
86
5
 
9
 
! Отговори
памак преди 12 години
За мене е голяма радост,че се споменава името на една *** и то във всичките и аспекти.Това неморално същество е срам за нацията ни./справка,престоя и в Кърджали по времето на черепа.Надуваха я като Шотландска гайда,какви ли не етноси/
85
6
 
10
 
! Отговори
Astarot преди 12 години
Дееа и злобната овца дееа... Тая за да издейства няколко гласа е способна да плюе по каквото и да е в България.По тази логика трябва да затворят ВСИЧКИ летища в България (и вероятно не само). Че защо точно София? От летище Варна са изчезнали многократно повече имущества на туристите. Чак руснаците си запечатват куфарите с прозрачно фолио с разни печати :) Но вероятно поне на 90% от летищата из Африка и дивия изток, това също е практика. Защо не затвори и тях? :)
84
3
 
15
 
! Отговори
Циганска държава!!! преди 12 години
*** държава сме и Българите се циганизираха тотално! В кой век живеем, за да ни крадат на дребно от личния багаж на летището!? От цяла Европа само тук може да ти се случи подобно нещо! Нали има камери навсякъде, ако не беше цялото летище едно мафиотско семейство, за нула време щяха да ги изловят и уволнят тий достойни "Българи"!
83
3
 
17
 
! Отговори
един от Осло преди 12 години
Доста често пътувам през летище София , но до сега не ми се е случвало да си намеря куфара отворен или разбит. Разбиаре се , чувал съм за такива случаи но досега не съм бил потърпевш. А да се затвори едно международно летище , колкото и малко да е не е решение, то ако със затваряне се оправяха нещата, то трябва да се затвори държавата а не летището .....
82
0
 
8
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Ей гламавото си е гламаво,ужас как ли ще се оправим с такъв *** народец
81
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
81Проблема беше решен НО ОТ 2 ГОДИНИ ПАК СЕ ПОЯВИ.Защо ли??И кой дойде на власт преди 2 години???
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Багажът на летище София наистина се отваря, но не от митничарите, а от всякакви случайни хора................СМЯХ
79
3
 
13
 
! Отговори
Nabuco преди 12 години
Ясно е, че се краде на летището, но това е абсолютно местен проблем, който лесно може да се разреши при малко желание от страна на властите. Първанова обаче умишлено драматизира и раздува проблема с инсинуациите си за терористична опасност, (в Европа са много чувствителни на тази тема) за да саботира администрацията не в интерес на хората, а в чисто партиен или още по-вероятно частен интерес.
78
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потна европейска ***- врачка да й се из*ере в устата на тази патрава дърта к*рва!
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е работил на летището знае за какво става на въпрос,всичко което го пишете тук с някои изключение са пълни фантазии....при наз далаверата спре ли няма да остане никой
76
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са резултатите от уПРАВЛЕНИЕТО на ***.Така беше и по Татово време на летището.И да не забравяме че ритнитопковци от на *** отбора обслужват летището.
75
5
 
12
 
! Отговори
77777 преди 12 години
Багажът на летище София наистина се отваря, но не от митничарите, а от всякакви случайни хора. Наистина трябва да се наложи на летище София да работи като нормално летище и спирането на правата на летището е даже закъсняло предложение. Колкото пъти съм минавал през летище София по най-различни направления, почти всеки път има нещо по багажа ми - счупени ключалки, скъсани дръжки, разпорени ципове и т.н. Там просто се самозабравиха.
74
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България има два основни начина за спасение,и двата са свързани с аеропорт София......пътвият е да работиш на летището(то винаги си е било златна мина) ..и вторият начин е да минеш през летището с еднопосочен билет за някоя далечна държава и да не се връщаш повече
73
5
 
10
 
! Отговори
steff преди 12 години
За българите има два изхода:Терминал 1 и Терминал 2.