Антония Първанова поиска спиране на правата за обслужване на летище София

Мотивът й е зачестилите случаи с отваряне на багажа на пътниците и липси на вещи
Обновена: 5 юли 2011 14:13 | 5 юли 2011 11:03,
143
Антония Първанова поиска спиране на правата за обслужване на летище София
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Евродепутатът Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на летище София.

Тя отправи искането в обръщение пред Европейския парламент, а като причина за мярката посочи зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците или липси на вещи.

По думите й лесният достъп до багажа на пътниците може да стане причина за трагични инциденти, например терористичен акт.

Българският евродепутат заяви, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи.

Сигнализирала е за проблема ръководството на софийското летище, но по думите й не са предприети действия.

В края на миналата седмица Антония Първанова е изпратила и писмо до транспортния министър Ивайло Московски с искане за бързи мерки, които да гарантират сигурността на летището, включително и ако е необходимо временно отнемане на лиценза му, се посочва на официалния сайт на евродепутата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова тая гара да се ползва само еднопосочно. Когато не остане читав човек в БГ да се затвори и САЩ и Русия да се освободят от половината си атомен арсенал на тая територия. След 150 години ако иска някой да се връща да гради всичко наново.
71
12
 
9
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Таз уфса върви по стъпките на Куневица. Оназ затвори реакторите, таз иска летището.....майка им да *** анти български ***...няма да се мине без ***
70
2
 
2
 
! Отговори
АА до АА преди 12 години
Тук май всички са АА
69
9
 
9
 
! Отговори
redordead преди 12 години
не трябва да се спира летището - трябва да се закрие цялата държава барбар с жителите и - след това се обявява търг и се дава на някоя свестна държава да развива региона...просто народ сме били, *** сме си и *** ще си останем!
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
67, за съжаление, колко и да не ни се иска да го признаем, това са точно българите, които днес плюят по всичко и всички. Много рядко вече ми се случва да чета цевилизовани коментари в нета. Както изглежда ако ние не си затворим летищата, ще го направят другите държави от Евросъюза - рано или късно ще разберат каква колосална грешка е било приемането на такива титанични простаци като нас в съюза - нагледно е дори само ровенето в багажа на пътниците, описано в статията.
67
12
 
14
 
! Отговори
AA преди 12 години
Трябва да може с подписка да се отзовават евродепутати. Тази не и е там мястото
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия на това летище така са се оплели ,то са връзки ,шуробаджанащината е страшна там,..като едно голямо семейство са
65
7
 
8
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
А мислиш ли, че си заслужава да се пише "интелигентно" за тази ***??? Я си представи хипотетично, че някой и се върже на тъпотията и летището бъде затворено. Бедна ти е фантазията какви загуби ще понесат хората, бизнеса и имиджа на България. И всичко това в името на борбата за власт и пари.
64
3
 
13
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Това че са ти ровили в багажа в чужбина е съвсем друго нещо,тук става въпрос че след разглеждането на личните вещи просто на служителите на летище София някои от вещите са им харесали и са си ги запазили за сувенир ,...я парфюмче,я фото апаратче,я камерка .........
63
10
 
13
 
! Отговори
СУПЕРГЕРБ преди 12 години
МИСЛЕХ ЧЕ НАШИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ СМЕ ГИ ПРАТИЛИ ТАМ ЗА ДА РАБОТЯТ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ.ТАЗИ "ЖЕНИЧКА"НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО,ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И УМИШЛЕНО ПРАВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ КОЕТО Е ТАМ.
62
5
 
6
 
! Отговори
AA преди 12 години
Също не одобрявам действията на госпожата,но с простотийте ,който пишете,само се излагате и я подкрепяте индиректно.Дори не мога да прочета някои от тукашните ПИСАНИЯ.Толкова ли е изпростял "българина"! Пиша кавички,защото съм сигурен,че това са всичко друго но не и българи.
61
8
 
18
 
! Отговори
Какво е станало? преди 12 години
На Тони Фарма и се е сторило, че някой и е отварял куфара и нашата хубавица решила да доказва колко власт има. Убеден съм, че се е заканвала на персонала , че ще им разреве майките и други подобни. Толкова си ясна Тони, че повече няма накъде.....***
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То на летище София това си е практика от както съществува летището ,особено долу на терминала е мътна и кървава...крало се е ,краде се и ще се краде
59
7
 
14
 
! Отговори
do 57 преди 12 години
Куфар ми е отварян главно на чужди летища, ровили са, но слагат лепенка че са го отваряли "due to security procedures". Разбира се, неприятно е да ти ровят непознати багаж, но това е част от пътуването със самолет. Не мен не ми е приятно и като ме обискират или карат да си свалям колана, но не ходя да рева в Евро парламента да затварят летище София.
58
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази колкото *** е счупила, нямате толкова косми на главите си.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като затворят летището - да си оправят проблемите, а и това не е единственото летище в БГ. Да не забравяме, че в летния сезон туристите предимно идват от летище Варна и Бургас. Чакайте сега да видим и за завода за *** какво ще стане, да не плащаме всички дружно глоби, че някой като беше кмет му пречеше някой си сега му пречи вълната явно.....
56
7
 
10
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Тази Първанова накрая ще си намери майстора... Тъпачка!
55
5
 
6
 
! Отговори
EMIGRANT преди 12 години
Mila g-jo Purvanaova za6to ne razbrahte 4e ve4e nikoga nqma da doidete na vlast i ne se sprete da vredite na BULGARIA elektorata vi ot 4erveni babi4ki se topi po b1rzo ot martenski snqg otkradnali ste dostat14no daje i pra vnucite sa vi osigureni vii e ste B1LGAROUBIICI I RODOUST1PNICI bog da pazi BULGARIA
54
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 12 години
И какво като сменим митничарите? Ще стане " Ела зло, че без тебе още по-зло!". А и винаги ще се намират няколко човека, които да поддържат "славата". В България сме все пак, не го забравяйте :)
53
1
 
23
 
! Отговори
47 преди 12 години
И аз пътувам не заключвам куфара, но за сметка на това пък е отварян, нищо не е взето, но пък обстойно е разгледано и разбутано, може би нося малък номер дрехи и затова не са ми ги взели, но проблема съществува. Последно колелцата на куфара бяха счупени какъв зор са видели тези колелца не знам, може самолета да е излетял с тяхна помощ и те да не са издържали, но ми беше крайно неприятно, тъй като аз най-мразя да се пипа в чужда чанта, да се рови в чужди неща, като видях куфара си и направо ....