Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
562
2
 
2
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Геноцид е целенасочено умишлено унищожаване на дадено население! Не мога да кажа, че намалението на населението през последните години с около милион души е нещо подобно защото има и обективни причини! Намалението на раждаемостта през последната година след отбелязаният ръст в предишните 3-4г., обаче е тревожно и е най-обективният показател за усещанията на младите семейства!
561
2
 
2
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Ами разминаваме се в разбирането за грабене! Едни считат, че си е грабеж ако те не живеят, като милионери, а други, че е грабеж кагато повечето хора живеят зле, а управляващите добре! В България вече има много милионери и всичките ругаят "комунизма", който им пречел да се развиват! Има и много, които са разочаровани, че не са станали милионери и по навик отново винят "комунистите", ДС, СССР или Русия, макар че голяма част са бивши партийци, агенти на ДС и съветски възпитаници. Дано си милионер!
560
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Допълнение: войниците ,които натовариха златото бяха умъртвени . Помните ли 14 войничета на околовръснато......как така никой не изкочи от горящият камин? Aми бяха вече мъртви.Червените *** ги убиха за да си заличат кражбите.Смърт на комунизите! Да живее България!
559
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До съвеста на всички червени ***: - преди да се разруши мавзолеят червените мекерета начело с Р Петков измъкват от вътре 25 тона злато което беше скрито там под мумията на вождът им и го изнесоха в чужбина по техните си сметки и може би със знанието на тогавашният мин.председател Ив.Костов. Червени *** това са част и от вашите пари,все още ли вярвате на тези бандити и крадци от БСП до есента имате доста време за размисъл, ако не вярвате на информацията проверете я .
558
2
 
8
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Забрана на БСП(БКП) и всички нейни членове без изключение на подсъдимата скамейка.
557
2
 
4
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
do 566...ot tezi koito jiveyat v kitai kolko sa nahraneni znaej li...kolko gladni ima...
556
2
 
4
 
! Отговори
истина преди 12 години
Няма да те затруднявам belalov с мислене защото това е непонятно действие на мозъкът ви на вас комунистите направо ще ти отговоря:- 65 годишното болшевишко грабене не е криза това е геноцид спрямо народът на Б-я.
555
2
 
9
 
! Отговори
до belalov преди 12 години
Аз зная какво е икономическа криза защото вече 12 год. живея на запад но се чудя ти дали разбираш от криза след като Б-я от идването на болшевиките през 1944 не е излизала от криза и ГЕРБ са единствените след превратът от 89 г.които се опитват във времето на световната криза и успяват да постигнат положителни реформи въпреки саботажите на БСП,ДПС,ДСБ,СДС и други антибългарски партии. 65 годишното болшевишко грабене дали ти прилича на криза ?
554
0
 
0
 
! Отговори
Хайде Кутев! преди 12 години
действай!
553
2
 
8
 
! Отговори
bkp/ds преди 12 години
ОЧИЛАТИЯ ДОЛУ ПО ОЧИ
552
2
 
2
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Китай си е там където си е! Само констатирах, че за Ахмет китайските комунисти вероятно са най-добрите след като управляват без кризи единствени в света, за разлика от много капиталистически, социалистически, монархически и всякакви други правителства! Ти знаеш ли какво е икономическа криза?
551
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАДЕЦ
550
2
 
2
 
! Отговори
до belalov преди 12 години
Ти знаеш ли на кой континент се намира Китай че си го дал за пример и колко години управлява Папандреу при византийците ?
549
1
 
5
 
! Отговори
до 554 преди 12 години
Никой не търси златото бе ***, това е само за сведение колко големи карадци и престъпници са твоите червени мекерета как целият им живот минава в антибългарски,антинародни и античовешки деиствия и прийоми ,нима мислиш че чичо от село знае за тази кражба и пак гласува за червената *** или селякът е чул по телевизията как Ал.Томов разкри ограбването на Кремиковци от Станишевата хунта, болшевшките престъпления са безброй,но народът по селата все още не ги знае и не може да ги научи всичките.
548
1
 
1
 
! Отговори
Сланина преди 12 години
СПАМ - Социалистическа Патологична Амбиция за Министерства
547
6
 
3
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Ахмед очевидно е или платен манипулатор, или лъже, или просто е неинформиран твърдийки, че всички страни в криза се управляват от социалисти! В Гърция управляват социалисти след като десницата бе изхвърлена от управлението защото фалира страната! Вероятно за Ахмед китайските комунисти са най-добрите управници след като страната не само не влиза в кризи, но от 20 години е с най-високият процент на развитие и скоро ще достигне САЩ!
546
1
 
8
 
! Отговори
истина преди 12 години
Ясене така както разсъждаваш доказваш болшевишката си принадлежност защото на целият свят е ясно че "мисленето" е невъзможно действие за вашият мозък как да върнат откраднатото злато ГЕРБ като твоите го изнесоха извън БГ по важно е ние да ви изритаме към Русия и Сибир където е местото на всички *** като теб вие можете да излъжете вече само белите мечки не и народът на Б-я *** като теб останаха малко които да вярват в една утопия.Хайде марш към путата Русия Б-я не е за вас.
545
2
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 12 години
Абе Станишев. Прав си! Немога да отрека, че ГЕРБ са групировка, но и вие не сте по-различни.Номинирахте Калфин. Добра кандидатура! Казвам го без ирония.На мен лино ми допада, и заслужава да стане президент, още повече на фона на качествената кадрова оскъдица при ГЕРБ.Ама кажи ми, как да пусна глас за Клфин като е номиниртан с благословията на турчина-антибългарин Доган.Но вас какво ли ви еб* това. Вие си го създадохте ДПС-то, отгледахте, крихте се, любихте се задкулистно а сега-явно!!!!!
544
1
 
10
 
! Отговори
за 554 преди 12 години
За престъпленията на червената хунта няма давност. Само след съд на хунтата и последваща национализация на ограбеното е възможно България да тръгне нагоре.
543
1
 
10
 
! Отговори
АБВГЗ - в действие преди 12 години
Първанов уговорил Доган за подкрепа на Калфин.Едва след като Сокола казал "да" на Калфин, социалистите започнали сериозното му лансиране за изборите на 23 октомври. Целта на Доган била "да не се допусне ГЕРБ да спечели президентския вот"Задкулисните игри около номинацията на Калфин бяха най-обсъжданата тема в кулоарите на червения конгрес вчера.