Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
542
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горивата с най-висока цена в Европа /не заплатите/, заплатите и пенсиите замразени вече 2г., а може би и още 2-3г., еврофинансирането все повече зацикля, приходите не се събират въпреки шумните акции, Шенген отплава, а те търсят 25 тона злато он мавзолея и духът на Елвис Пресли! Някои съвсем са изтрещели
541
1
 
4
 
! Отговори
Бог до Демон 550 преди 12 години
Добре де щом толкова настояваш - ***ераст си :))
540
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Допълнение: войниците ,които натовариха златото бяха умъртвени . Помните ли 14 войничета на околовръснато......как така никой не изкочи от горящият камин? Aми бяха вече мъртви.Червените *** ги убиха за да си заличат кражбите.Смърт на комунизите! Да живее България!
539
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До съвеста на всички червени ***: - преди да се разруши мавзолеят червените мекерета начело с Р Петков измъкват от вътре 25 тона злато което беше скрито там под мумията на вождът им и го изнесоха в чужбина по техните си сметки и може би със знанието на тогавашният мин.председател Ив.Костов. Червени *** това са част и от вашите пари,все още ли вярвате на тези бандити и крадци от БСП до есента имате доста време за размисъл, ако не вярвате на информацията проверете я .
538
9
 
4
 
! Отговори
Демон преди 12 години
По-добре ***, отколкото престъпник като Боко Кратуня и Цвъцко Стоте апартамента!!!
537
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Депутатката от БСП Емилия Масларова грее цялата в злато по центъра на София. Само кубетата на храма "Св. Александър Невски" блестят по - силно от бившата социална министърка."Когато тя излезе по "Витошка" да пазарува в скъпарските бутици, на гражданите и гостите на столицата им става по - светло на дущите. Проблемите с правосъдието изобщо не са се отразили на тонуса на бившия министър на труда и социалната политика, пише в. "България днес".
536
2
 
9
 
! Отговори
Млад поет преди 12 години
В ПАМЕТ НА СТОЛЕТНИЦАТА /R.I.P/комуниста е отчаянкомуниста е в колапсПартията се разпадалидерът е педераскак не ви е срам...другари?!сдадохте властта без бойЛенин ще ви порицае...спи ли червения герой?!!кво да правим? що да сторим?да си върнем пак власттаний на всичко сме готовиче е тежка участтатози Бойко връх висок енищо...ний ще го свалим!както мандрите сме кралиможем пак да победимБез униние другаривий напреде - аз отзаддайте да се понапънемда измислим компромат...ГЕРБ е време да си ходятда живее БСП!!не е време за запоиПартията ни зове!Вот до дупка, мили братясал това ни останАче тез ГЕРБ-ери простацище ни надупят есента
535
5
 
5
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Да премъдрии Ахмед паша или Боко Кратуня, все тая!На тези избори вашия мъдър вожд залага на бракувани комунисти за кандидати - справка кмета на Варна Кирил Йорданов, за да се окичи с някакви успехи. При алтернатива бракувани комунисти - действащи комунисти, определено брака няма шанс. Само не знам защо се правите на антикомунисти!!! ГЕРБ просто е *** от бракувани комунисти, начело с мутроподобен екземпляр!!!
534
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ти нормален ли си е
533
3
 
7
 
! Отговори
..... преди 12 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ГРУПИРОВКА КОЯТО Е ИДВАЛА НА ВЛАСТ Е ТОЧНО ДПС-БСП-НДСВКРАДЕЦА ВИКА -ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.....
532
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev za teb samo do makarite.
531
2
 
6
 
! Отговори
Diego преди 12 години
Трябва да се изчистят Ахмед,но е тежка задача.
530
2
 
9
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
STANI6EV E NA 40 GODINI.....KOLKO GODINI E PLA6TAL DANATSI...4 GODINI...S DARJAVNA PARA...E TOVA E...BALGARINO...GLASUVAITE PAK ZA NEGO...ZA DA MIZERSTVATE..
529
2
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
DO 539...PLA4AT NE PLA4AT KOMUNISTITE ...I TYAH KATO ROMITE 6TE GI NAU4IM DA SI PLA6TAT SMETKITE I DANATSITE NO SAS ZAKONI...VSI4KI DEPUTATI OT PREHODA TRYABVA DA SE IS4ISTYAT OT PARLAMENTA TOVA E TSEL NOMER EDNO NA BOIKO...
528
1
 
4
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
KOMUNISTITE MAI NE SA RAZBRALI 4E KOMUNIZMA SVAR6I..TRYABVA DA SE RABOTI...RABOTA IMA ZA KADARNI I RABOTE6TI...PRI KOMUNIZMA EDIN RABOTI TRIMA GO GLEDAT...I POLU4AVAHA EDNAKVI PARI ...TOVA SVAR6I...KOMUNISTI...
527
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е Ахмет,ама къде си видял мутра,ченге или потомствен социалист да си плаща данъците?Е,кога тогава България ще стане богата държава?На куков ден!
526
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
слаба памет 532,много слаба,то затова сега 20год ви клатят *** и пишман царе,пишманкомунисти,пишмандемократи,пишманпожарникари,пишманнационалисти и т.н.!!!!или с две думи ПИШМАН ИЗБИРАТЕЛИ!!!!!
525
1
 
7
 
! Отговори
Diego преди 12 години
Точно така е Ахмед!Прав си,ама те не го проумяват..
524
1
 
6
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
VSEKI PLA6TA DANATSI..V EVROPA I TAM KADETO SABIRAEMOSTA E PO GOLYAMA DARJAVATA E PO DOBRE....I ESTESTVENO GRAJDANITE JIVEYAT PO DOBRE...
523
1
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
VSI4KI EVROPEISKI DARJAVI ...RAKOVODENI OT SOTSIALISTITE SA V KRIZA...I TO GOLYAMA...TOVA E FAKT..