Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов

ДСБ няма да издига свой кандидат за президент
Обновена: 3 сеп 2011 09:47 | 2 сеп 2011 21:43,
125
Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов
Снимка: Булфото

Политическата воля на ДСБ е да бъде запазена Синята коалиция.

Това заяви лидерът на тъмносините Иван Костов в специална декларация по повод създалото се напрежение в Синята коалиция, след като вчера СДС се регистрираха в ЦИК за участие в президентските избори с ОДС, но без тъмносините.

Костов призова всички членове и симпатизанти да не се поддават на провокации, да не влизат в противопоставяне и конфликти помежду си, и да подкрепят на изборите кандидатите на Синята коалиция.

"Въпреки нашето желание, г-н Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това ДСБ отново декларираме, че признаваме резултатите от предварителните избори, няма да издигаме свой кандидат за президент, подкрепяме спечелилия кандидат", отсече Костов.

ДСБ декларира още, че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински сини коалиции, ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници.

"Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ", се посочва още в документа.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос дали егото на лидера на ДСБ е виновно за това, което се случва, както го обвини Мартин Димитров, Иван Костов посочи, че той не се явява на избори и няма междуличностни противоречия.

Още по темата

По думите му споразумението било нарушено не по вина на ДСБ.

"Точно заради тези думи и заради тези хора, заради тези сини коалиции и заради кандидатурата на Румен Христов за президент правим тези декларации и съм доказал, че можем да преглътнем тези неща", мотива решението за декларацията Костов.

Той отхвърли твърдението, че ДСБ е срещу обединението на дясното пространство. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати на откритите избори на "Синята коалиция" и за президент, и за кмет на столицата, каза лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
21
 
! Отговори
Ушеф преди 12 години
България отново е доминирана от политици от бившата комунистическа партия и Репресивен апарат, които дават най-доброто от себе си за да възпрат или да разводнят просперитета в полза на русия. И резултата е . Последно място по жизнен стандарт в Европа и Африка даже.
67
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам какво го хвалите, че е изкарал държавата от дъното. Ми то е ясно че след голяма криза кой и да сложиш, каквото и да прави държавата ще тръгне нагоре. По-добра стартова позиция на управление просто няма. Даже най-непопулярните мерки направи Софиянски за 4 месеца, така че да започне от най-добра позиция. Но всеки обикновен българин знае, че за 4 години беше направено толкова малко, че държавата не достигна предкризисното ниво. Лъжете си но сме го видяли на гърба си и го щем. НИКОГА ВЕЧЕ
66
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но явно СДС/ДС/ДСБ защитава и руски интереси, защото техния представител гласува за привотизацията на Булгартабак а БСП от куртоазия са единствени против... Смях
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да преглътнеш. В Уикилийкс нали оня ден излезе, че посланик Нанси ви е създала коалицията. Пък и Мартинчо, колкото и да не ти харесва е по-добър "контакт" на легацията от теб, щото видите ли добре защитавал АМЕРИКАНСКИТЕ интереси в енергетиката и за затварянето на безмитните магазини. Евалла, машалла. Ходи и ти до легацата да станеш добър "контакт", пък може и някоя идея да ти дадат, че си беден на такива. Виж Марто как се е развихрил. Ами О УЖАС, ако и новата му коалиция е одобрена от.
64
21
 
13
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Цял живот си гълтал , сега няма да преглътнеш!!!Изтръскай го хубаво върху сините джучки!!!
63
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние обикновените хора дето крещяхме в защита на СДС в годините назад дето не сме участвали в политическите игри ,а единственото ни участие беше да гласуваме 20 г. за тях с надежда просто няма за какво да се страхуваме от него...това са смехории...просто окончателно видяхме комуниста в него, в неговите маниери на задколистност и предателство и поставяне на личните му интереси над всичко над Българлия...Така че много сме и не се опитвайте да втълпявате на младите небивалици колко бил умен командир
62
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек остана в съзнанието на всички българи с разбойническата приватизация и личното му участие в това. Освен това той разби десницата и това е най-важно ,защото при наличието на толкова голяма подкрепа тогава за СДС те предадоха надеждите на милиони българи да се прекъсне хегемонията на кимунистите .И точно Костов се съязи с комунистите и продължава да разбива останките от десницата.Така ,че не искам и да чуя а още по-вече точно той да дава ъкъл...Такъв интригант и политически хамелион се
61
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички мразят Костов защото се страхуват от него
60
21
 
36
 
! Отговори
Иван Бухов/инж./ преди 12 години
Това е истината, голата истина! Костов е личност, авторитет! Въжеиграчите и шмекерите не са край него, а срещу него! Такива край него не могат да виреят, те бягат сами, защото търсят мътно води! Хора, ако не знаете питайте! Ориентирайте се правилно и гласувайте! Пред очите Ви се явяват много артисти, циркаджии и шмекери! Вижте сериозните и верни на народа хора и гласувайте за тях! Бог да ни помага, да ни вразуми и правилно насочи!
59
11
 
22
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН С КАЗАНОТО ЗА КОСТОВ.ИСКАМ САМО ДА ДОПЪЛНЯЧЕ ЖАН ВИДЕНОВ - "ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК, КОЙТО Е ЧИСТ" И ТОВА СА ДУМИ НАСАМИЯТ ИВАН КОСТОВ, ОЩЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 1996Г. ПОИСКА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ВАЛУТЕН БОРД, НО ЦРУ ОТКАЗА ЗА ДОВЕДЕ ДРУГА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НА ВЛАСТ И ДА НИ ОТКЪСНЕ ОТ РУСКИТЕ ПАЗАРИ.
58
12
 
24
 
! Отговори
Nasko до 71 преди 12 години
Не си наясно с приватизацията;- СДС беше предаден най-напред от Ф.Димитров с отказ от Управление/зависим/, Ж.Желев/зависим/, *** си сложиха Беров/Мин.Предс/,"проф" Вълчев/БНБ/, светва ли ти лампата??Изиграха номера с фалшивите Банки, източиха Предприятията/наливаха после по Виденово време - боновата и компесаторна приватизация/ пари във Фалирали предприятия за да вземат и тях - ИЗТОЧИХА РЕЗЕРВА НА БГ !!!Костов и ОДС, поеха Фалирала държава, куха отвсякъде - не си запознат !!
57
3
 
8
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
Една от мечтата ми е да стана диктатор от ранга на Муамар Кадафи...и тогава ще видите вие..!
56
16
 
23
 
! Отговори
до Наско от 65 преди 12 години
Безпартиен съм и безпристрастен. На всичко отгоре не гласувам.Костов въведе Валутният борд, който унищожи лева, но за България се оказа "спасителен пояс". Това добре за неговото управление. Но той остана в съзнанието на хората с тая РАЗБОЙНИЧЕСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ. "Продаваха" се заводи за жълти стотинки, не на специалисти, а на съмишленици. То може и да си добър оратор по митингите, но като бизнесмен си НУЛА. Тая "приватизация" затри България.
55
15
 
25
 
! Отговори
А. Димов преди 12 години
Вижте, милички, Костов ще си остане в историята като човекът, който изкара страната не от дъното, а от под дъното. Дали на някой това му харесва или не, това мислещите хора слабо ги вълнува. Да, имаше грешки. Основната беше в това, че нямаше необходимата решителност да се освободи от всички, които компрометираха процесите и на приватизация, и на привличане на инвеститори, различни от кръговете на ДС. Останете си със здраве и с Бойчо напред!
54
4
 
13
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Бабата Хакерка е платен драскач, явно познава Тракийската низина, колкото нужника в двора си, но не е само тя *** и Безпросветна ТУК ВЪВ ФОРУМА!Костов има вина, че когато Управляваше БГ и смени тези ***,Бакърджиевци, Б.Бонев и останалите, не каза от лоялност към Синята идея корупцията им, в какви ли схеми не бяха набъркани!Дружинката от хора с "неотворени досиета" действа, не се ли усещате?Само и само да запазят Пожарникаря, разбиват всякаква сила, която може да попречи!Да ги ометем....
53
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политическата воля на Костов е да стои в Парламента докато може!Хич не му пука за дясното или за нещо друго!
52
5
 
20
 
! Отговори
трр преди 12 години
Защо ли толкова хора мразят Костов?, и са толкова гневни.
51
2
 
7
 
! Отговори
до баба Хакерка преди 12 години
Каква Тракийска низина те гони, бабо? Аз пътувам много и зная, че точно тая област е малко по-запазена. Какво ли ще кажеш, ако видиш не Тракия, а Северна България? То сякаш 22 години война сме водили. Това заводи, селскоктопански постройки, помпени станции...да не изброявам, не само не работят, но и са разрушени за тухлите и желязото в тях. ПОГОЛОВНО РАЗГРАБВАНЕ !И чудо! "Видях" жил. блок, който бил с ведомствени апартаменти, но не са продали жилищата. Не го "видях", защото го нямаше, а знаех, че трябва да е там. Като са започнали от покрива да го крадат, та са стигнали до основите, които разбили заради арматурата в тях за скрап. Блокче на 4 етажа с два входа. ДЪРЖАВА ЛИ Е ТОВА?
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
търсете в гуугъл" отворено писмо до Иван Костов "
49
7
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
РЗС,СДС,ДСБ,ДПС и БСП работят винаги заедно.