Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
8
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Послушник на бабити? Какъв президент ще става? Коя ли болна глава ще гласува за него?
184
1
 
3
 
! Отговори
bobo преди 12 години
Izligete im guza pak na rusnazite, 150 godini go lizaqhte oshte ne vi e dostatuchno, sviknaliste s mirizmata...
183
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственият читав кандидат - Светослав Витков.Който се чувства наведен винаги готов да го *** престъпници - политически *** и прислужници - може да гласува за който и да е от другите - все тая.
182
2
 
19
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
Тази новина ми беше достатъчна, за да се откажа да гласувам за Плевнелиев!
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родени във България и носим своят кръстот всички политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ....а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!Народни дупетати, партийни членове,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ.Песента се казва "Ново 20" и може да се намери в Utube
180
3
 
11
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
"Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам". Ха, те за един сушоар от 10 лева дават гаранция, тоя па!!! Ааааааа, сменям магазина! Благодаря, че ме убеди тотално!
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фондация Отворено общество на милиардера Джордж Сорос, с участието на местни олигарси, грижливо подготви и постави Бойко Борисов на власт!
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от нашите продажни политици вече ме се повръща
177
2
 
13
 
! Отговори
Васил преди 12 години
В НЮЗ БГ изнесоха информация за Плевнев как е откраднал 3 милиона евро от столична община с помоща на Борисов и Цветанов . Тия хубавци имат общо бизнес-криминално минало.
176
3
 
14
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Плевнелиев отново избягва да дебатира с основните си опоненти Кунева и Калфин. Като е толкова несигурен да се изправи срещу тях, откъде самочувствие да става Президент и да отстоява националните ни интереси срещу "стари кучета" като Путин и Меркел. Плахото пърхане с мигли и мънкане са единствената президентска позиция, която Росен практикува.
175
2
 
6
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Този кандидат най-сетне се усети, че в България има и русофили останали, та малко да ги погъделичка. Доста тромаво мислене, но би могло да има и още развитие. Например да каже, че няма нищо против турците, щото я колко добре се сработил с турските фирми по строителството работещи в България. Сигурни, сигурни в победата , ама го спича и малко страх.
174
1
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
"Фаворитът в президентската надпревара в България кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев" - що почвате поредната т.нар."статия" или чиста проба агитация с поредното набиване в главите ни кое е правилното решение...Правилният избор е Светльо Витков, този човек още преди 10 години доказа, че има "визия в бъдещето" - изпя "Бате Гойко"!!!
173
0
 
2
 
! Отговори
няма да пречи преди 12 години
Това е анонс за продължаване на преговорите,но друзята да се позамислят за процента,щото явно е малък,така че надежда има!:))
172
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственият читав кандидат сред всичките политически прислужници и *** - Светослав Витков. Който се чувства постоянно наведен винаги готов, може да гласува за който си иска от другите - изборът като че ли е голям, но все е тая.
171
1
 
6
 
! Отговори
putin преди 12 години
Roska, spoko moito momche, slagai karucata pred konia, neka parvo da te izberat pak togava puskai i spavai proekti.
170
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да е бил пич, но с това кандидат-президентство се самоуби.
169
0
 
9
 
! Отговори
алоуу преди 12 години
Плевня,ти каза ли ги на Меркел тия приказки ?
168
2
 
9
 
! Отговори
ох елате ми преди 12 години
На 23 този месец ще видите един Голям Шлем ( Член ),корумпета мръсни ! ГЕРБ са проект на БКП/ДС !!!
167
2
 
16
 
! Отговори
До Стефан преди 12 години
Стефане Плевнев не е пич , а ПИЧКА.
166
2
 
17
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Стефчо, ти да не си гейбер?